Netflix-serie 'Emily In Paris' krijgt gigantisch veel kritiek te verduren

Enorme kritiek op Netflix-serie 'Emily In Paris'

In het bijzonder de Fransen zijn absoluut niet opgezet met de nieuwe zeemzoete komische serie...

Door onze nieuwsredactie, 12 oktober 2020 16:06

Op het eerste zicht lijkt er niets aan de hand te zijn met Emily In Paris, maar waarom krijgt de nieuwe Netflix original dan zoveel kritiek?
Volgens de Fransen hebben Amerikanen er een handje van weg om Europese landen in films en series nogal sprookjesachtig neer te zetten. Heel wat (Franse) kijkers op social media vinden dat de producenten van Emily in Paris daarbij toch een stap te ver zijn gegaan. Zij hekelen dan ook het ongelofelijk grote aantal clichés die in de serie voorbijkomen.

"Baretten, stokbroden, kraampjes waar rozen aan verkocht worden, croissants, de onbeleefde ober die je eigenlijk liever niet dan wel bedient, kleine bakkerijen die op de hoek van elke straat zijn terug te vinden, werkelijk geen enkel cliché wordt uit de weg gegaan", aldus één van de vele berichten die op social media verschenen over de serie.

Stinkend rijk
Een andere persoon viel dan weer over het feit dat Emily er blijkbaar in slaagde om op wonderbaarlijke wijze een kamer te strikken met een prachtig uitzicht op één van de Parijse parken. Dit zou laten uitschijnen dat ze stinkend rijk is terwijl ze volgens het verhaal van de serie net met een klein budget naar de Franse hoofdstad is getrokken.

Tot slot zouden ook de (volgens de Fransen dan) totaal misvormde karaktereigenschappen in de serie een doorn in het oog zijn. "Dat de inwoners van Parijs steevast worden afgebeeld met een stokbrood onder de arm, daar kunnen we mee leven. Dat Parijzenaars echter worden neergezet als gemene, luie snobs met Birkin-tassen die niet alleen telkens te laat komen op hun werk, maar ook hun partner bedriegen, dat gaat een brug te ver".

Of hoe Netflix ongewild toch een kleine oorlog met de Fransen blijkt te hebben ontketend...

Lees meer over: Emily in Paris, serie, series, Netflix

Populair nieuws