search
Disney+ krijgt voortaan alle focus van Disney
Series / Streaming-diensten

Disney+ krijgt voortaan alle focus van Disney

Het moederbedrijf is volledig gereorganiseerd en legt nu alle focus daar.

Disney+ krijgt voortaan de voornaamste aandacht van filmstudio Disney. Het bedrijf heeft een grote reorganisatie aangekondigd. De bedoeling is om meer focus te leggen op streaming. Films en series komen direct bij de consument terecht in het nieuwe model van Disney.

De afgelopen tijd heeft Disney het zwaar gehad. De pretparken werden gesloten, sportwedstrijden gingen niet door en bioscopen moesten dicht en als gevolg daarvan verdiende het megabedrijf ineens fors minder geld. Daarom is er nu voor gekozen om per direct te reorganiseren: Disney bestaat voortaan uit drie bedrijfstakken: Studios, General Entertainment en Sports.

Meer op Disney+
In een statement laat Disney weten dat de reorganisatie ook voortkomt uit het succes van streamingdienst Disney+. En dus wordt een beweging ingezet die Disney eerder al voor ogen had. Nu komt de focus echter versneld zo te liggen en wordt er dus fors meer aandacht gegeven aan Disney+.

Eerder al bleek dat Disney daar prima toe bereid was, toen het Mulan beschikbaar maakte op de streamingdienst en binnenkort ook de film Soul daarop uitbrengt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen