Hoofdrolspeler uit forse kritiek op 'Game of Thrones'

Castlid uit forse kritiek op Game of Thrones

Game of Thrones-acteur Nikolaj Coster-Waldau heeft niet misselijke kritiek op de serie.

Jim Pedd, 16 oktober 2020 om 07:06

De laatste tijd lijkt er steeds meer kritiek te zijn op Game of Thrones. Vandaag voegt acteur Nikolaj Coster-Waldau zich in elk geval in het rijtje.
De serie duurde uiteindelijk acht seizoenen en werd geprezen voor zijn prachtige visuals en het goede schrijfwerk (tot het laatste seizoen). Maar kritiek was er ook. Zo ging de serie apart om met vrouwen, werden velen het slachtoffer van seksueel geweld. Zo ook het personage Daenerys, dat in de eerste aflevering verkracht werd. Terwijl in het boek daar geen sprake van was.

Lees ook: Gruwelijke theorie over 'Game of Thrones'-einde van Emilia Clarke

Forse kritiek
Tijdens een interview met The Times reflecteerde Coster-Waldau precies op dat moment. "Dat Emilia dat in het eerste seizoen moest spelen, was heel hard en vernederend, want waar haar personage doorheen moest gaan, was verschrikkelijk."

Lees ook: 'Game of Thrones' zette ook acteur onder druk voor naaktscène

Daenerys was een fanfavoriet personage gedurende de hele serie. En gelukkig werd ze een heerseres die met ijzeren hand wist te regeren. Alleen het einde was nogal bizar, want Dany onderging zoveel hartverscheurende verliezen dat ze gek werd en uiteindelijk doordraaide.

Bron: The Times

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Nikolaj Coster Waldau

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws