search

Ons nieuws van vrijdag 16 oktober 2020

Je hoeft niet lang te wachten op 'The Boys' seizoen 3!
Series / Nieuws

Je hoeft niet lang te wachten op 'The Boys' seizoen 3!

Momenteel is het tweede seizoen van de zeer succesvolle serie te streamen via Amazon Prime.

The Boys keren volgend jaar terug voor meer super- en antiheldengeweld in een derde seizoen. Showrunner bevestigde dat vandaag door via een tweet te laten weten dat de opnames begin 2021 van start gaan! Ook onthulde hij de titel van de eerste aflevering: Payback.

Lees ook: 'The Boys' moet ten minste vijf seizoenen krijgen

Amazon aast na het enorme succes van zowel het eerste als het tweede seizoen natuurlijk op nieuwe afleveringen. Zolang COVID geen roet in het eten gooit, kunnen we in de loop van volgend jaar dus ook nog rekenen op het derde seizoen.

Overweldigend succes
Het tweede seizoen van The Boys werd op 4 september jl. beschikbaar gesteld door Amazon. Zowel critici als fans reageerden bijzonder enthousiast op de nieuwe afleveringen. Een derde seizoen werd zelfs al maanden voor de première van het tweede seizoen bevestigd, dus Amazon lijkt het volste vertrouwen in Kripke en de andere makers te hebben.

Ondertussen wordt er ook nog gewerkt aan een spinoff van de serie, die zich moet afspelen op de enige Amerikaanse school waar jonge superhelden voor een loopbaan bij Vought International worden opgeleid. Ook die serie zullen we naar verwachting ergens in 2021 gaan zien.

Lees ook: 'The Boys' seizoen 3 wordt helemaal wild
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pedro Pascal juist vaak op de set van 'The Mandalorian' seizoen 2
Series / Nieuws

Pedro Pascal juist vaak op de set van 'The Mandalorian' seizoen 2

Er waren geruchten dat acteur Pedro Pascal amper op de set van de serie was. Niets blijkt minder waar.

In seizoen één van The Mandalorian zagen we acteur Pedro Pascal amper als Din Djarin a.k.a. Mando. En dat is niet raar, aangezien een echte Mandalorian zijn helm niet afzet in het bijzijn van anderen.

Recent was er het gerucht dat de acteur uit onder meer Kingsman: The Golden Circle en Triple Frontier wat problemen had tijdens de opnames en dat hij niet zo vaak aanwezig was. Dit blijkt niet te kloppen, aangezien hij juist vaak op de set zou zijn geweest.

Pedro Pascal vaker op set
In gesprek met Variety onthulde de acteur dat hij de stunts van Mando aan de stuntmannen overliet, maar dat hij wel vaak op de set aanwezig was.

Lees ook: 'The Mandalorian' komt eraan: 4 posters en releasedatums

Pascal legt uit dat dit een rol was als geen andere. In andere gevallen had hij er moeite mee gehad. "Als je te maken hebt met een franchise zo groot als deze, ben je hoe dan ook een passagier." aldus Pascal. "Het is Star Wars.''
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon gaat voor 'I Know What You Did Last Summer'
Series / Nieuws

Amazon gaat voor 'I Know What You Did Last Summer'

De horrorfilmreeks uit de jaren 90 maakt de overstap naar het kleine scherm.

In 1997 verscheen met de toen zo grote namen Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe en Freddie Prinze Jr. de slasherfilm I Know What You Did Last Summer. Deze profiteerde van het enorme succes van de Scream-films. Nu is het tijd voor een serie!

Het is Amazon Prime Video dat I Know What You Did Last Summer naar het kleine scherm vertaalt. En het wordt een zogenaamde Young Adult-horrorserie. Sony Pictures Television en Original Film maken de serie met een script van Preacher-schrijver Sara Goodman.

Verwrongen update van de iconische slasherfilm
"De beste horrorfranchises weten je altijd weer te laten schrikken, en de I Know What You Did Last Summer-serie van Sara Goodman is een perfect verwrongen update van de iconische slasherfilm," aldus Albert Cheng, COO en CO-Head of Television bij Amazon Studios. "Hoe je het ook wendt of keert, onze mondiale Prime Video-klanten gaan genieten van deze moderne versie."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The President is Missing' alsnog gecancelled
Series / Nieuws

'The President is Missing' alsnog gecancelled

The President is Missing zou eigenlijk gemaakt worden voor televisiezender Showtime.

De serie The President Is Missing gaat niet door. Variety meldt dat besloten is om de serie niet te maken. Dat vanwege de grote problemen die er zijn voor producties als gevolg van het coronavirus.

The President Is Missing is gebaseerd op een boek van Bill Clinton en James Patterson. Het idee was om er een miniserie van te maken. Maar nu, drie jaar na de aankondiging van de serie, is besloten om er nu mee te stoppen.

Helemaal gestopt
"De productie is ergens halverwege gestopt. En vanwege de pandemie, de relevantie daarvan, zouden dingen in het scenario herschreven moeten worden vanwege wat er met de President gebeurt," aldus Ann Dowd. "Het zou niet gewerkt hebben. En dan zou het helemaal opnieuw gemaakt moeten worden."

Dat de serie nu gecancelled is, wil niet zeggen dat deze er helemaal niet meer komt. We lezen namelijk tegelijk dat het de bedoeling is om eventueel op een later moment alsnog met de serie te komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' seizoen 3: Top of flop?
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' seizoen 3: Top of flop?

Hoe wordt het derde seizoen van Star Trek: Discovery ontvangen door de critici?

Vanaf vandaag gaat Star Trek: Discovery weer verder. We zijn alweer toe aan het derde seizoen van de serie. Maar is dat een beetje geslaagd? Vandaag zetten we de eerste recensies voor je op een rij.

Star Trek: Discovery pikt de draad direct na het einde van het tweede seizoen op. We zien Michael Burnham dus crashen in de toekomst. Ze komt uit een wormgat en botst tegen een sterrenschip van Charles 'Book' Booker. Beiden crashen op een onbekende planeet, waar ze elkaar leren kennen.

Lees ook: Nieuw logo voor Starfleet in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3

Wat is er aan de hand?
Het nieuwe seizoen zet de vraag centraal wat er met de Federation gebeurd is. Die is namelijk een heel stuk kleiner dan tot nu toe het geval was. En dat komt ergens door: de 'Burn'. Wat dat is laten we even in het midden.

Lees ook: Nieuw op Netflix 'Star Trek: Discovery' seizoen 3!

Hieronder de eerste reacties op een rij!
ComicBook.com : "Op basis van deze eerste paar afleveringen verwachten we een bevredigende en emotionele reis voor eenieder die besluit hem te maken."
Decider: "Discovery voelt nu als een verfrissende blik op het klassieke Trek. Het eerste seizoen draaide om een crew die elkaar niet vertrouwde, uiteen gedreven door een kapitein die hen niets vertelde. In het tweede seizoen zagen we die crew leren samenwerken en een familie worden. Dit derde seizoen laat hen als een eenheid werken, en vreemde nieuwe planeten verkennen."
Slant Magazine: "Deze shift naar een meer door een ensemble gedreven, idee-gefocust format, is heel erg welkom. Hoewel de première niet zo sterk is, slaagt het derde seizoen van Discovery er in elk geval wel in om nieuwe dingen te verkennen."
Ars Technica: "Discovery's wedergeboorte is de wedergeboorte van het optimisme van de Federation… en dat hebben we meer dan ooit nodig!"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde deze topseries toe de afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde deze topseries toe de afgelopen week

Afgelopen week verschenen er heel wat nieuwe series en afleveringen op Netflix.

Netflix voegde weer heel wat nieuwe series toe de afgelopen week. Vandaag zetten we dat zoals gebruikelijk voor je op een rij.

Laten we beginnen met de serie Star Trek: Discovery, die vanaf vandaag weer te zien is. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van de serie. Deze week de première, waarin we zien dat Commander Burnham en de crew van de Discovery terecht komt in de verre toekomst.

Nieuwe afleveringen
STAR TREK: DISCOVERY S03E01: Het derde seizoen is van start met de eerste van 16 afleveringen. We krijgen te zien hoe de verre toekomst eruit ziet en leren over het verval van de Federation.
LA VALLA S01E05: Een familie vecht om te overleven in een dystopisch Madrid.
UNDERCOVER S02E06: De serie over drugscriminaliteit in Nederland en België gaat verder.

Nieuwe series
THE HAUNTING OF BLY MANOR (1 seizoen): De leden van een gebroken gezin worden geconfronteerd met enge herinneringen aan een oud huis waar ze nu zijn gaan wonen.
FAST & FURIOUS: SPIONNENRACERS (2 seizoenen): Tony Toretto en zijn vrienden infiltreren het criminele straatcircuit.
STRANGER (2 seizoenen): Een openbaar aanklager met weinig inlevingsvermogen stort zich samen met een vrouwelijk rechercheur op een bizarre moordzaak en een omkopingsschandaal.
KIPO AND THE AGE OF WONDERBEASTS (3 seizoenen): Een meisje in een veilige, ondergrondse wereld krijg teen spoedcursis in overleven als een aanval van mutanten haar naar de oppervlakte drijft.
THE CABIN WITH BERT KREISCHER (1 seizoen): Komiek Bert Kreischer gaat naar een hut om tot rust te komen en nodigt zijn vrienden uit.
GLOW UP (1 seizoen): Make-upartiesten gaan de uitdaging aan om een carrière in de schoonheidsindustrie te winnen.
DEAF U (1 seizoen): Deze serie verkent het leven van een hechte groep dove en slechthorende studenten op de Gallaudet University.
SOCIAL DISTANCE (1 seizoen): Deze serie is in isolatie gefilmd en bevat grimmige en grappige interpretaties van het leven op afstand.
WANTED (3 seizoenen): Tegenpolen Lola en Chelsea zijn getuigen van een moord. Ze worden ten onrechte hiervan beschuldigd en moeten vluchten.
BRANDWEERMAN SAM (4 seizoenen): Samen met zijn vrienden beleeft brandweerman Sam veel avonturen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler uit forse kritiek op 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler uit forse kritiek op 'Game of Thrones'

Game of Thrones-acteur Nikolaj Coster-Waldau heeft niet misselijke kritiek op de serie.

De laatste tijd lijkt er steeds meer kritiek te zijn op Game of Thrones. Vandaag voegt acteur Nikolaj Coster-Waldau zich in elk geval in het rijtje.

De serie duurde uiteindelijk acht seizoenen en werd geprezen voor zijn prachtige visuals en het goede schrijfwerk (tot het laatste seizoen). Maar kritiek was er ook. Zo ging de serie apart om met vrouwen, werden velen het slachtoffer van seksueel geweld. Zo ook het personage Daenerys, dat in de eerste aflevering verkracht werd. Terwijl in het boek daar geen sprake van was.

Lees ook: Gruwelijke theorie over 'Game of Thrones'-einde van Emilia Clarke

Forse kritiek
Tijdens een interview met The Times reflecteerde Coster-Waldau precies op dat moment. "Dat Emilia dat in het eerste seizoen moest spelen, was heel hard en vernederend, want waar haar personage doorheen moest gaan, was verschrikkelijk."

Lees ook: 'Game of Thrones' zette ook acteur onder druk voor naaktscène

Daenerys was een fanfavoriet personage gedurende de hele serie. En gelukkig werd ze een heerseres die met ijzeren hand wist te regeren. Alleen het einde was nogal bizar, want Dany onderging zoveel hartverscheurende verliezen dat ze gek werd en uiteindelijk doordraaide.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix stopt met zijn gratis proefperiode
Series / Streaming-diensten

Netflix stopt met zijn gratis proefperiode

Voortaan is het niet meer mogelijk om gedurende 30 dagen gratis Netflix te gebruiken.

Netflix heeft al jaren gebruik gemaakt van een gratis proefperiode voor zijn aanbod. Lange tijd kon je gedurende een periode van 30 dagen kijken of het wat voor je was. Maar die tijd is voor Amerikanen nu voorbij.

Variety meldt namelijk dat Netflix ermee stopt. Vanaf nu moet je meteen gaan betalen. "We kijken naar verschillende manieren om nieuwe leden aan te trekken en hen een geweldige Netflix-ervaring te geven," aldus een Amerikaanse woordvoerder over het verdwijnen van het gratis aanbod.

Andere manieren
Netflix trekt voortaan op andere manieren abonnees aan. Daarvoor heeft het al een nieuw platform gelanceerd, waar een select aantal films en televisieseries op te zien is. Via Watch Free kunnen mensen die een abonnement overwegen al ontdekken of het wat voor ze is of niet.

Daar tref je nu onder meer de films Bird Box en Murder Mystery aan, en kan je ook de eerste aflevering van hitserie Stranger Things bekijken. Er zijn dus genoeg manieren voor Netflix om andere nieuwe abonnees te trekken, zonder het gratis aanbod.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.