'Star Trek: Discovery' seizoen 3 draait nu om 'The Burn': Wat is dat?

'Star Trek: Discovery' S3 draait om 'The Burn'

Wat is er gebeurd is met de United Federation of Planets?

Jim Pedd, 17 oktober 2020 om 13:45

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Na achttien maanden afwezigheid, is Star Trek: Discovery terug met een derde seizoen. Dat biedt een forse verandering ten opzichte van de vorige reeks. Ditmaal speelt de boel zich namelijk af in de 32ste eeuw, 930 jaar na de eerste twee seizoenen van de serie.
De trailers die we kregen, lieten zien dat er iets gebeurd is met de United Federation of Planets, waardoor alles anders is. Nu al weten we wat er aan de hand was: The Burn is gebeurd.

Lees ook: Nieuw logo voor Starfleet in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3

Wat is The Burn?
Michael Burnham komt uit een wormgat in de 32ste eeuw en crasht meteen tegen een schip van Cleveland 'Book' Booker. Hij heeft dilithium nodig voor zijn schip en dus besluiten hij en Michael samen te werken. Terwijl ze reizen, ziet Book dat Michael antieke technologie bij zich heeft. En vraagt hij of zij 'een van de echte gelovers' is in de Federation. Michael vraagt wat er was en daarop legt Book uit wat er met de Federation gebeurd is sinds de Burn.

Lees ook: Nieuw op Netflix 'Star Trek: Discovery' seizoen 3!

Hij zegt dat 100 tot 120 jaar voor het 'heden' van de serie, er iets vreselijks plaatsvond. Tussen 3068 en 3088 ontplofte bijna alle dilithium in het sterrenstelsel. Terwijl die kristalachtige structuur noodzakelijk is om op warmsnelheid te kunnen reizen. Daardoor is er nog maar weinig van over en krijgen mensen als Book betaald in dilithium om hun werk te kunnen doen.

Zonder die voorraden, wordt het meeste ruimtereizen op snelheden onder die van het licht gedaan. Waardoor het voor de Federation dus niet mogelijk is om betekenisvol contact te onderhouden met alle leden, en het niet langer zomaar mogelijk is om andere delen van het sterrenstelsel te verkennen.

Bron: CB

Lees meer over: Star Trek Discovery, Netflix, CBS All Access, The Burn

Populair nieuws