search
'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' gaat het anders doen
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' gaat het anders doen

House of the Dragon wordt op een andere locatie opgenomen dan de moederserie.

House of the Dragon wordt op een andere locatie opgenomen dan de oorspronkelijke serie. HBO bevestigt dat de serie niet opgenomen zal worden in Belfast, Noord-Ierland. Nu gaat men verder in de Leavesden Studios in Watford.

Dat terwijl de volle acht seizoenen van Game of Thrones en de pilot voor de inmiddels geannuleerde spin-off The Long Night opgenomen waren in Belfast. Waarom HBO er precies voor kiest om naar een andere locatie te verhuizen is niet bekend.

Lees ook: Dit is wanneer de 'Game of Thrones' spin-off moet verschijnen

Fire & Blood
De serie House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. Dat is een geschiedenis van de opkomst en ondergang van de familie Targaryen, de enige familie van drakenheersers die de Doom of Valyria overleefden.

Lees ook: Ontwikkeling 'Game of Thrones' spin-off raakt in stroomversnelling

Deze serie begint 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones en laat zien hoe de familie Targaryen landde op het continent Westeros en daar langzaamaan het hele continent wist te veroveren. De show wordt gemaakt door Martin en Ryan Condal, en Miguel Sapochnik zal de pilot en enkele aanvullende afleveringen regisseren.

De prequel-serie is in 2022 te zien op HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen