search

Ons nieuws van zondag 18 oktober 2020

Eerste beelden 'Star Trek: Discovery' aflevering 2 vrijgegeven
Series / Video/clip/featurette

Eerste beelden 'Star Trek: Discovery' aflevering 2 vrijgegeven

Star Trek: Discovery gaat snel verder met het derde seizoen; aflevering twee is snel te zien.

Star Trek: Discovery is weer van start. Afgelopen vrijdag was de eerste aflevering van het derde seizoen te zien op Netflix. En nu kunnen we elke week weer op vrijdag een nieuwe aflevering verwachten.

Vandaag is er een promo voor die tweede aflevering vrijgegeven. In de anderhalve minuut durende video zien we eindelijk wat er met de Discovery is gebeurd. Die miste namelijk helemaal in de eerste aflevering van dit derde seizoen. Maar het wordt nog interessant wat er straks allemaal te gebeuren staat, zoveel wordt heel snel duidelijk.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3: Top of flop?

Star Trek: Discovery
Star Trek: Discovery laat namelijk zien dat de Discovery aan het crashen is richting een bizarre planeet. Gelukkig zal de crew dat weten te voorkomen. Maar dan beginnen de problemen natuurlijk pas. De Discovery is namelijk in de verre toekomst beland, een toekomst waarin lichtsnelheid niet meer gehaald wordt en het reizen tussen planeten praktisch onmogelijk is geworden.

Lees ook: Nieuw logo voor Starfleet in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3

Waar de vorige aflevering nog enkel Michael Burnham en Book liet zien, gaat deze volgende aflevering ook meer laten zien van de Discovery zelf en de crew van het schip. Hieronder de promo!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' gaat het anders doen
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' gaat het anders doen

House of the Dragon wordt op een andere locatie opgenomen dan de moederserie.

House of the Dragon wordt op een andere locatie opgenomen dan de oorspronkelijke serie. HBO bevestigt dat de serie niet opgenomen zal worden in Belfast, Noord-Ierland. Nu gaat men verder in de Leavesden Studios in Watford.

Dat terwijl de volle acht seizoenen van Game of Thrones en de pilot voor de inmiddels geannuleerde spin-off The Long Night opgenomen waren in Belfast. Waarom HBO er precies voor kiest om naar een andere locatie te verhuizen is niet bekend.

Lees ook: Dit is wanneer de 'Game of Thrones' spin-off moet verschijnen

Fire & Blood
De serie House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. Dat is een geschiedenis van de opkomst en ondergang van de familie Targaryen, de enige familie van drakenheersers die de Doom of Valyria overleefden.

Lees ook: Ontwikkeling 'Game of Thrones' spin-off raakt in stroomversnelling

Deze serie begint 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones en laat zien hoe de familie Targaryen landde op het continent Westeros en daar langzaamaan het hele continent wist te veroveren. De show wordt gemaakt door Martin en Ryan Condal, en Miguel Sapochnik zal de pilot en enkele aanvullende afleveringen regisseren.

De prequel-serie is in 2022 te zien op HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult zijn best bekeken Original-serie van 2020!
Series / Nieuws

Netflix onthult zijn best bekeken Original-serie van 2020!

2020 heeft nu een nieuwe winnaar en dat is Netflix-hitserie Ratched!

Netflix heeft in 2020 een hele rits aan Originals vrijgegeven, zowel films als series. Maar het lijkt erop dat de series het winnen. De nieuwe serie Ratched blijkt namelijk de best bekeken original ooit te zijn.

Op Twitter meldt Netflix dat Ratched gedurende zijn eerste 28 dagen maar liefst 48 miljoen kijkers trok. Daarmee is het eerste seizoen meteen de grootste eerste reeks van een Original dit jaar. Een indrukwekkende prestatie.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De nieuwe Ryan Murphy horrorserie 'Ratched'!

Waar gaat Ratched over?
Ratched is een psychologische thriller die het publiek snel aan zich wist te binden. Centraal staat zuster Ratched, een naam die je misschien wel kent. Zij komt namelijk uit het klassieke boek One Flew Over the Cuckoo's Nest, uit 1962. Dat boek werd tot een Academy Award-winnende film gemaakt.

Lees ook: Trailer 'Ratched' - De 'One Flew Over the Cuckoo's Nest'-serie van Netflix

In deze serie speelt Emmy-winnares Sarah Paulson de rol en dat doet ze met verve. We volgen hoe Mildred Ratched in 1947 van start gaat als een zuster die werkt in een toonaangevende psychiatrische instelling. Maar onder haar stijlvolle exterieur loert een groeiende duisternis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix Original 'Barbarians': Dit moet je weten over deze 'Vikings'-achtige serie
Series / Featured

Nieuwe Netflix Original 'Barbarians': Dit moet je weten over deze 'Vikings'-achtige serie

Barbarians van Netflix vertelt een verhaal uit de Oudheid vanuit het Germaanse perspectief.

Netflix komt deze maand met een bijzondere historische serie: Barbarians. Die speelt zich af in het jaar 9 na Christus en draait om een legendarische veldslag tussen de Germanen en legers van Rome.

Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over de serie. In dit artikel lees je dus over het verhaal, de castleden en de release.

Het verhaal
De serie draait om de slag in het Teutoburg-woud, waar ook in het echt een grote veldslag plaatsvond. Daar vocht een alliantie van Germaanse stammen tegen drie Romeinse legioenen. Die legioenen werden aangevoerd door Publius Quinctilius Varus en de Germaanse alliantie werd geleid door Arminius, een Germaanse officier.

Lees ook: Spectaculaire trailer Netflix Original 'Barbarians'

Arminius was ooit een Romeinse burger en met zijn militaire achtergrond, kon hij de acties van het Romeinse leger accuraat voorspellen. Dat leidde tot zo'n verpletterende overwinning dat de Romeinen nooit meer probeerden grote Germaanse gebieden te veroveren.

De cast
De serie telt straks in totaal zes afleveringen. Er zijn maar een paar personages die in elke aflevering te zien zijn:
Laurence Rupp is Arminius
Gaetano Aronica is Varus
Bence Ferenczi is Berulf Buddy Y
Jeanna Gourand is Thusnelda
En zo zijn er meer castleden. De meeste van hen komen uit Duitsland, want het is een echte Netflix Original van Duitse bodem.

Lees ook: Brute trailer Netflix-serie 'Barbarians' van 'Vikings'-regisseur!

Wanneer te zien
De serie van Netflix zal zes afleveringen krijgen. De serie is vanaf 23 oktober in zijn geheel te streamen. Dat betekent dat je straks dus zes zowel in het Duits als in het Latijn gesproken afleveringen kan zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Nog meer mysteries in het tweede seizoen van 'Unsolved Mysteries'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Nog meer mysteries in het tweede seizoen van 'Unsolved Mysteries'

Liefhebbers van true crime kunnen hun borst alvast gaan natmaken...

Het eerste seizoen van Unsolved Mysteries bleek een ware schot in de roos te zijn. Binnen enkele dagen staat het tweede seizoen op Netflix en dat is voldoende reden voor ons om alvast even vooruit te blikken.

Net zoals in het eerste seizoen worden er ook in het vervolg terug een aantal huiveringwekkende mysteries aangekaart die nooit zijn opgelost. Het tweede seizoen van de serie zal uit zes afleveringen bestaan. Enkele namen van deze afleveringen zijn onder meer 'Tsunami Spirits', 'Stolen Kids' en 'Lady in the Lake'. De namen alleen al laten terug het beste vermoeden voor dit vervolg.

Lees ook: Netflix-serie 'Unsolved Mysteries' is razend populair

Buiten de Verenigde Staten
In eerste instantie werd er eigenlijk vanuit gegaan dat Netflix het voor haar serie Unsolved Mysteries voornamelijk in de Verenigde Staten zou gaan zoeken. Echter maakte het eerste seizoen al meteen duidelijk dat, dat niet correct was. Daarin bracht de kijker onder meer een bezoek aan een horrorhuis in Frankrijk terwijl we in het tweede seizoen een uitstap maken naar onder meer de Noorse hoofdstad Oslo.

Het is nog twee dagen wachten vooraleer op 19 oktober 2020 het tweede seizoen van Unsolved Mysteries online staat, maar de onderstaande trailer geeft jullie wel alvast een aardig voorsmaakje!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwarring rondom nieuwe Disney+ serie 'She-Hulk'
Series / Nieuws

Verwarring rondom nieuwe Disney+ serie 'She-Hulk'

Actrice Tatiana Maslany ontkent dat ze gecast is in Disney+-serie She-Hulk.

Hoewel meerdere vakbladen claimden dat ze gecast was als She-Hulk, stelt actrice Tatiana Maslany nu dat die berichten niet kloppen. Ze is niet gecast en daarmee moet Disney+ mogelijk op zoek naar een andere ster.

"Dat is dus niet echt iets, en voelt een beetje als een persbericht dat uit de hand is gelopen," aldus Maslany in een interview met The Sudbury Star. "Het is helemaal niet - ik ben in het verleden wel eens aan dit soort dingen gekoppeld, en de pers sprong er dan bovenop, maar in dit geval klopt het helaas niet."

Lees ook: Vrouwelijke Hulk gevonden voor Marvel-serie 'She-Hulk'!

Nogal opmerkelijk
Het is nogal een opmerkelijk verhaal, want de actrice zou volgens diverse vakbladen gecast zijn. Ook feliciteerde co-ster Mark Ruffalo de actrice. Dat laatste wees er al helemaal op dat de verhalen zouden kloppen. Een Marvel-acteur zou dat toch wel moeten weten?

Lees ook: Opvallend nieuws rond Marvels 'She-Hulk'

Maar nu Maslany de verhalen ontkent, moeten we helaas concluderen dat ze niet kloppen. Voor de serie She-Hulk moet nu dus gezocht worden naar een nieuwe actrice. Dat zal snel moeten gaan, want begin volgend jaar gaan de opnames van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde 3 nieuwe series toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde 3 nieuwe series toe afgelopen week

Disney+ laat zijn aanbod weer iets groeien, maar we wachten nog op The Mandalorian.

Wat series betreft, blijft het nogal wisselend op Disney+. Het Original-aanbod is wat de streamingdienst uiteindelijk echt aantrekkelijk kan maken, maar dat laat nog wat te wensen over. Grote Star Wars-series komen de komende jaren pas en dat geldt ook voor de Marvel Studios-series.

Gelukkig is het niet een en al kommer en kwel en zijn er deze week weer drie nieuwe dingen toegevoegd aan het aanbod van Disney+. We zetten het voor je op een rij:
MERE ET FILLE: In deze Franse komedieserie volgen we de veertienjarige Barbara en haar moeder Isabelle. Isabelle is net gescheiden van haar man en moet in haar eentje zorgen dat Barbara goed opgroeit en een mooi leven heeft.
ONE DAY AT DISNEY S01E46: In deze gloednieuwe aflevering van One Day at Disney volgen we Alfredo Ayala. Hij is een R&D Imagineer voor Disney en helpt hele nieuwe technieken ontwerpen. In deze aflevering neemt hij ons mee in zijn werk.
BECOMING S01E04: In deze vijfde aflevering van Disney-serie Becoming volgen we singer-songwriter Colbie Caillat. Zij kijkt naar haar succesvolle carrière terug en vertelt over haar angst om op het toneel te staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Gooische vrouwen' zijn terug in een gloednieuwe serie op Videoland!
Series / Nieuws

De 'Gooische vrouwen' zijn terug in een gloednieuwe serie op Videoland!

Na jaren keren de 'Echte Gooische Meisjes' terug met een nieuwe serie op Videoland...

Videoland heeft op haar Instragram aangekondigd dat de 'Echte Gooische Meisjes' na vele jaren afwezigheid terugkeren op de video-on-demanddienst. De nieuwe serie zal luisteren naar de naam Echte Gooische Moeders.

Zo'n twaalf jaar geleden maakten verschillende Nederlandse vrouwen hun opwachting in de serie Echte Gooische Meisjes. Het ging daarbij om Florine Hofstee, Bo Wilkes, Leslie Keijzer, Kimberly Bosman en Pauline Wingelaar. Nu hebben de vrouwen via Instagram laten optekenen dat ze helemaal terug zijn van weggeweest!

Inkijk in hun leven
Veel werd er tot dusver nog niet bekend gemaakt over de exacte inhoud van de serie Echte Gooische Moeders. Wel liet één van de actrices zich het volgende ontglippen; "Ik denk dat de nieuwe serie een zeer mooie inkijk gaat geven op ons leven."

Echte Gooische Moeders is te bekijken op Videoland vanaf 4 november 2020.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer gave trailer 'His Dark Materials' seizoen 2
Series / Trailer

Zeer gave trailer 'His Dark Materials' seizoen 2

His Dark Materials ziet er bijzonder gaaf uit, met een heksenoorlog op komst.

HBO heeft een trailer vrijgegeven voor het tweede seizoen van His Dark Materials. Die trailer laat zien dat er heel wat meer aan de hand is. We zien heksen, maar we zien ook een nieuwe wereld.

De heksen werken nu samen om Lyra te beschermen, maar helpen ook de jonge Will. Samen proberen ze hun bijzondere lotsbestemming werkelijkheid te laten worden. Maar het leven is niet gemakkelijk, want in de serie zien we ook een hele rits mysterieuze dingen gebeuren die te maken hebben met andere werelden.

Lees ook: Wanneer 'His Dark Materials' weer verder gaat

His Dark Materials
In het eerste seizoen was Lyra ogenschijnlijk een normale jonge vrouw van een andere wereld. Maar Lyra's zoektocht naar een vermiste vriend onthulde een sinister plan om kinderen te ontvoeren en te gebruiken. Allemaal in een zoektocht naar een mysterieus materiaal dat Dust heet.

Lees ook: Gaat 'His Dark Materials' nog een seizoen verder?

Het tweede seizoen pikt de draad direct na het einde van het eerste seizoen op, als Lyra haar oom Asriel volgt naar een andere wereld. Vanaf 16 november is er wekelijks een nieuwe aflevering te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' moet alleen de 'diehard fans' voor zich zien te winnen
Series / Nieuws

'Star Trek' moet alleen de 'diehard fans' voor zich zien te winnen

Alex Kurtzman weet precies hoe de franchise aangepakt moet worden en fans moet pleasen.

Alex Kurtzman gelooft heilig dat Star Trek alles moet doen om fans tevreden te stellen. Hij is op dit moment de baas van de series die CBS All Access en Paramount Pictures in ontwikkeling maken en heeft de toekomst van de franchise tot 2027 helemaal uitgewerkt.

Volgens Kurtzman ligt er onder alles wat er gedaan wordt een hele duidelijke filosofie. "Ik zou zeggen dat je je werk altijd aan echte fans moet verkopen. Ik geloof dat zij op een manier naar het materiaal kijken, en alles doorspitten, zoals Star Trek-fans dat altijd hebben gedaan."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3: Top of flop?

Iedereen tevreden?
Wat Kurtzman betreft zou niet iedereen tevreden gesteld moeten worden. "Grote franchises sterven denk ik op het moment dat ze proberen om iedereen tevreden te stellen. Ik denk dat bepaalde dingen gefocust moeten zijn op specifieke groepen of zelfs specifieke ideeën. En je kan aannemen dat niet iedereen er blij mee zal zijn."

Lees ook: Nieuw logo voor Starfleet in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3

Op dit moment werkt die techniek in elk geval wel. Star Trek: Discovery is net begonnen met het uitzenden van het derde seizoen. Er zit verder een vierde seizoen aan te komen. Bovendien krijgt Star Trek: Picard een tweede reeks en wordt er gewerkt aan animatieseries Lower Decks en Prodigy. Bovendien werkt men aan een serie rond Captain Pike (Strange New Worlds) en zit er een serie rond Section 31 aan te komen.

Daarnaast zijn er nog meer series gepland, waaronder een rond Starfleet Academy en eentje die Ceti Alpha V moet gaan heten draait om Khan Noonien Singh.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.