Netflix onthult zijn best bekeken Original-serie van 2020!

Netflix onthult zijn best bekeken Original-serie

2020 heeft nu een nieuwe winnaar en dat is Netflix-hitserie Ratched!

Jim Pedd, 18 oktober 2020 om 18:09

Netflix heeft in 2020 een hele rits aan Originals vrijgegeven, zowel films als series. Maar het lijkt erop dat de series het winnen. De nieuwe serie Ratched blijkt namelijk de best bekeken original ooit te zijn.
Op Twitter meldt Netflix dat Ratched gedurende zijn eerste 28 dagen maar liefst 48 miljoen kijkers trok. Daarmee is het eerste seizoen meteen de grootste eerste reeks van een Original dit jaar. Een indrukwekkende prestatie.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De nieuwe Ryan Murphy horrorserie 'Ratched'!

Waar gaat Ratched over?
Ratched is een psychologische thriller die het publiek snel aan zich wist te binden. Centraal staat zuster Ratched, een naam die je misschien wel kent. Zij komt namelijk uit het klassieke boek One Flew Over the Cuckoo's Nest, uit 1962. Dat boek werd tot een Academy Award-winnende film gemaakt.

Lees ook: Trailer 'Ratched' - De 'One Flew Over the Cuckoo's Nest'-serie van Netflix

In deze serie speelt Emmy-winnares Sarah Paulson de rol en dat doet ze met verve. We volgen hoe Mildred Ratched in 1947 van start gaat als een zuster die werkt in een toonaangevende psychiatrische instelling. Maar onder haar stijlvolle exterieur loert een groeiende duisternis.


Lees meer over: Netflix, Original, Ratched, Sarah Paulson

Populair nieuws