Dit zijn de 10 spannendste Europese series op Amazon Prime Video

De 10 spannendste Europese series op Prime Video

Amazon Prime Video heeft eigenlijk best een degelijk aanbod als je er zo naar kijkt.

Jim Pedd, 24 oktober 2020 om 10:00

Amazon Prime Video weet de afgelopen tijd flink wat verbeteringen door te voeren in zijn aanbod. Vandaag zetten we de tien meest spannende series die Prime Video toevoegde voor je op een rij.
1. Stella Blomkvist
Stella Blómkvist is geen doorsnee advocaat. Ze is slim en meedogenloos, heeft een duister verleden en houdt van seks, whisky en makkelijk geld. Ze neemt bij voorkeur gevaarlijke zaken aan en houdt zich niet aan de regels, behalve als die voor haar voordelig uitpakken. Met haar morele souplesse en sympathie voor de underdog is ze steeds de juiste persoon op de verkeerde plek en tijd.

2. Gomorra
Ciro is de rechterhand van godfather Pietro Savastano en mentor van diens zoon Gennaro, die allesbehalve klaar is om zijn vader op te volgen. Wanneer Pietro bij een nutteloze wraakactie verschillende leden van zijn eigen clan opoffert, vertrouwt hij zijn baas niet langer. Als Pietro vervolgens in de cel belandt, ziet Ciro de kans schoon chaos te zaaien om een bloedige bendeoorlog in Napels.

3. The Fall
Deze psychologische thriller volgt twee jagers: Paul Spector, een schijnbaar brave huisvader die jonge vrouwen besluipt en vermoordt, en Stella Gibson, de detective die naar Belfast gehaald wordt om hem te vangen. Zij begrijpt als geen ander de psychologie van een seriemoordenaar.

4. The Bridge
In deze Zweeds - Deense serie zijn twee landen gescheiden door een brug, maar verbonden door criminaliteit. De stugge Zweedse Saga Norén en haar naaste collega's Martin Rohde en Henrik Sabroe zijn door de seizoenen heen tot elkaar veroordeeld in hun strijd tegen moord, terreurdaden en milieuproblematiek.

5. 1992
Een razendsnelle, op waarheid geïnspireerde serie die ons terugbrengt naar het Italië van 1992, waar 'schone handen' vaak allesbehalve schoon waren en 'Tangentopoli' een goed leven beloofde aan al wie de regels volgde. Een sexy en aangrijpende serie, ondersteund door archiefmateriaal.

6. Top of the Lake
In een meer op het indrukwekkende Nieuw-Zeelandse Zuidereiland staat de twaalfjarige Tui Mitcham in het ijskoude water. Ze blijkt vijf maanden zwanger. Kort nadat ze hulp krijgt aangeboden, verdwijnt het meisje. De jonge, onverschrokken detective Robin Griffin bijt zich obsessief vast in de zaak en graaft zo pijnlijke geheimen op uit haar eigen verleden.

7. The Sandhamn Murders
Een moordenaar heeft genadeloos toegeslagen op het idyllische eiland Sandhamn. Politie-inspecteur Thomas Andreasson moet de zaak tot een goed einde brengen. Hij krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek van de knappe juriste Nora. Hun samenwerking levert veel resultaat op, meer dan Thomas had kunnen vermoeden…

8. Trapped
Kort nadat een ferry de haven van het IJslandse dorpje Seydisfjördur binnenvaart, spoelt een verminkt lijk aan. Politie-inspecteur Andri vermoedt dat de dader aan boord is en probeert halsstarrig alle passagiers aan boord te houden. Wanneer die dag een hevige sneeuwstorm aan land komt, is de situatie niet langer houdbaar. Niemand kan het dorp nog in of uit – ook de moordenaar niet.

9. Modus
Tijdens een witte kerst in Zweden raakt psychologe en profiler Inger Johanne Vik samen met haar autistische dochter betrokken bij een onderzoek naar een aantal verontrustende moorden. Er blijven lijken opduiken en Inger Johanne herkent al snel een patroon: alle moorden lijken verbonden met een fundamentalistisch internationaal netwerk die ook de homoliefde erg viseert.

10. Alex
Alex Lento, een ex gedetineerde agent, neemt het niet altijd zo nauw met de regels zolang het zorgt voor wat extra cash om zijn zoon en vrouw tevreden te houden. Maar, als een bijeenkomst op straat uitdraait op een vuurgevecht en hij per ongeluk zijn partner doodschiet besluit Alex op het rechte pad te gaan.

Lees meer over: Amazon Prime Video, Prime Video, Aanbod, Europese series

Populair nieuws