search

Ons nieuws van zaterdag 24 oktober 2020

Persoonlijke verhalen en prachtige dramaseries in november bij de NPO
Series / Nieuws

Persoonlijke verhalen en prachtige dramaseries in november bij de NPO

Louis Theroux heeft eindelijk de tijd om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan; rustig te kunnen terugblikken en in zijn eigen archieven te duiken.

In november zijn er weer volop nieuwe titels te zien bij de NPO. Om te beginnen het vierde seizoen van de Britse dramaserie The Durrells in Corfu waarin de familie wordt geconfronteerd met de harde realiteit van de Tweede Wereldoorlog. En een nieuwe serie persoonlijke verhalen van Louis Theroux!

The Durrells in Corfu
Britse dramaserie, Seizoen 4, MAX

Het is 1939 en de Durrells beginnen aan hun vierde jaar op het mooie Corfu. Louisa kampt met een gebroken hart, maar weet haar zinnen te verzetten door een pension te openen. Met haar kinderen Larry, Leslie, Margo en Gerry heeft ze inmiddels een fijn leven opgebouwd op het eiland. De Tweede Wereldoorlog komt echter dichterbij en het is nog maar de vraag hoe lang hun rust nog kan voortduren.

Het hele seizoen is vanaf 13 november te zien op NPO Plus. Vanaf 18 november te zien op NPO 2 en NPO Start.

Louis Theroux: Life on Edge
Documentairereeks, VPRO

Door de Lockdown had Louis Theroux eindelijk de tijd om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan; terug gaan naar de mensen uit zijn programma's die hem het meest zijn bijgebleven om te zien hoe het nu met ze gaat. Ook bevat Life on the Edge interviews met Louis zelf en heeft hij zijn eigen homevideo's en nieuwsarchief geplunderd om verhalen te vertellen over de menselijke psychologie, de talloze manieren waarop mensen zich gedragen of omgaan met tegenslagen, en hoe de wereld de afgelopen drie decennia is veranderd.

Vanaf 20 november wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start. De hele serie is vanaf dan ook te zien op NPO Plus.

The Split
Brits drama, Seizoen 2, AVROTROS

Het tweede seizoen van de meeslepende dramaserie van BAFTA-winnares Abi Morgan, met een hoofdrol voor Barry Atsma. De nieuwe scheidingszaak van Hanna Stern (Nicola Walker) moet het pas gefuseerde advocatenkantoor Noble Hale Defoe op de kaart zetten. Terwijl Hannah vecht in een van de meest openbare zaken uit haar carrière, voert ze privé ook een strijd om haar huwelijk te redden. Niet alleen valt het verraad van haar man Nathan (Stephen Mangan) haar zwaar. Ook heeft ze haar affaire met Christie (Barry Atsma) voortgezet.

Op 15 november te zien op NPO 1 en NPO Start. De hele serie is vanaf dan ook te zien op NPO Plus.

Des
Britse detective, KRO-NCRV

Misdraaddrama gebaseerd op de beruchte strafzaak van de seriemoordenaar Dennis Nilsen. Wanneer Dennis Nilsen (David Tennant) wordt opgepakt, is hij verbazingwekkend eerlijk over de vijftien moorden die hij in de vijf jaar daarvoor heeft gepleegd. Tot irritatie van de rechercheur Peter Jay (Daniel Mays) kan Nilsen de namen van zijn slachtoffers alleen niet herinneren. Zonder een duidelijk motief en duidelijk forensisch bewijs, start de politie een grote klopjacht. Dit keer niet naar de moordenaar, maar naar de vermoorde slachtoffers.

De hele serie is vanaf 27 november te zien op NPO Plus. Binnenkort ook te zien op NPO 2.

En verder:

Commissaris Maltese
Detective, KRO-NCRV
Vanaf 21 november te zien op NPO 2 en NPO Start. Alle afleveringen zijn al te zien op NPO Plus.

Shetland 5
Britse detective, KRO-NCRV
Seizoen 5 is vanaf 21 november wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Seizoen 3 t/m 5 zijn beschikbaar op NPO Plus.

The Sandhamn Murders 4
Detective, KRO-NCRV
Seizoen 4 is vanaf 28 november wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start. Het hele seizoen vanaf 9 november op NPO Plus. Seizoen 1 t/m 3 zijn al te zien op NPO Plus.

Sanditon
Kostuumdrama, KRO-NCRV
Vanaf 30 november te zien op NPO 2 en NPO Start. Alle afleveringen zijn al te zien op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende HBO-serie scoort twee topacteurs!
Series / Nieuws

Veelbelovende HBO-serie scoort twee topacteurs!

Opnieuw een zeer prestigieus project voor HBO, dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogstaande producties.

De Oscar genomineerde actrice Jessica Chastain ([i}Zero Dark Thirty[/i], Interstellar) zal Michelle Williams vervangen in de HBO-miniserie Scenes from a Marriage, nu Williams door haar drukke schema de productie heeft moeten verlaten. Chastain is te zien naast Oscar Isaac, waar ze eerder samen mee acteerde in de misdaadfilm A Most Violent Year.

De serie van HBO is een Engelstalige verfilming van Ingmar Bergmans klassieke Zweedse serie, die alle facetten van een huwelijk en de daarop volgende scheiding in geuren en kleuren laat zien. Ditmaal dan wel vanuit het perspectief van een Amerikaans koppel.

Acteerprijzen in het vizier
De miniserie van HBO is er een die ongetwijfeld hoge ogen gaat gooien in de acteercategorieën van vele prijzenshows in 2021/2022. De regie en het scenario zijn in handen van [i]The Affair-bedenker Hagai Levi. Isaac en Chastain zullen produceren samen met Levi, Lars Blomgren, Daniel Bergman, Blair Breard en Michael Ellenberg.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vernieuwing in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Vernieuwing in 'The Walking Dead'

Het tiende seizoen van The Walking Dead krijgt in 2021 nog zes afleveringen, met een onverwacht nieuw personage.

Eerder deze maand wist de opspronkelijk laatste aflevering "A Certain Doom" van het tiende seizoen van The Walking Dead geen indrukwekkende, maar nog altijd acceptabele kijkcijfers neer te zetten. In 2021 gaat het seizoen nog even verder.

Naar verwachting verschijnen er in de eerste helft van volgend jaar nog zes extra afleveringen voor seizoen 10. En voor die afleveringen is nu een nog onbekende acteur aangetrokken voor de afleveringen die zich met name zullen richten op Daryl (Norman Reedus), Carol (Melissa McBride), Negan (Jeffrey Dean Morgan) en Maggie (Lauren Cohan).

Nieuwe personages voor seizoen 11
In die afleveringen wordt naar verluidt een reeks nieuwe personages onthuld die grotere rollen zullen spelen in het elfde en laatste seizoen van de moederserie in de Walking Dead-franchise. Dat seizoen krijgt maar liefst 24 afleveringen en deze worden later in 2021 en 2022 uitgezonden.

Lees ook: Dit brengt de toekomst de 'The Walking Dead'-series

Over een van de nieuwe acteurs zei showrunner Angela Kang het volgende, tijdens een virtuele bijeenkomst: "We hebben geweldige regisseurs, geweldige acteurs. We hebben zojuist iemand gecast waarvan ik denk dat degenen in deze leeftijdscategorie als ons zeker enthousiast zullen zijn." De makers van de serie zijn allemaal zo rond de 40 jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Obi-Wan Kenobi als verrassing op set 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Obi-Wan Kenobi als verrassing op set 'The Mandalorian'

Ewan McGregor was tijdens de opnames voor The Mandalorian even terug als Obi-Wan Kenobi.

Eind deze maand verschijnt op Disney+ het tweede seizoen van The Mandalorian en daarna wordt snel gestart met seizoen drie. Komende jaren verschijnen er waarschijnlijk jaarlijkse meerdere live action Star Wars-series en één van de series gaat over Obi-Wan Kenobi van acteur Ewan McGregor.

Nu blijkt dat McGregor zijn outfit uit de eerdere films al heeft gepast. In gesprek tijdens de Happy Sad Confused! Podcast zei de acteur dat hij de kleding al aan heeft gehad op de set van The Mandalorian:

Lees ook: De oorlog komt naar Obi-Wan Kenobi op concept art

"Ik liep de kleedkamer binnen. Daar zag ik mijn beige mantels, mijn riemen en laarzen... Het was mijn oude kostuum. Het was geweldig! Ik ben er erg opgewonden over en heb er veel zin in.

We praten al vier, vijf of misschien wel meer jaren over het maken van de serie... Ik ben enthousiast over het feit dat het een serie wordt in plaats van een film. Het geeft ons meer mogelijkheden. En ik ben vooral opgewonden door The Mandalorian-serie waarvan ik denk dat deze echt goed is."

Lees ook: Eindelijk schot in 'Obi-Wan Kenobi'-serie

Cameratest tijdens The Mandalorian
De kans lijkt klein dat we McGregor te zien krijgen in The Mandalorian, maar alles zou kunnen. Hij zou in ieder geval een cameratest hebben verricht met Obi-Wan-regisseur Deborah Chow. De opnames zouden in maart 2021 moeten starten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote Netflix-serie krijgt definitief géén nieuw seizoen
Series / Nieuws

Grote Netflix-serie krijgt definitief géén nieuw seizoen

De sterke serie Mindhunter is klaar op Netflix volgens uitvoerend producent David Fincher.

In 2017 verscheen op Netflix de ijzersterke psychologische misdaadthriller Mindhunter van bedenker Joe Penhall, die de serie baseerde op het boek 'Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit' van John E. Douglas en Mark Olshaker. Na twee seizoenen lijkt het over en uit voor de successerie.

Onder meer David Fincher en Charlize Theron staan te boek als de uitvoerend producenten en tot op heden verschenen er seizoenen in 2017 en 2019. In januari kwam Netflix al met het nieuws dat het derde seizoen "voor onbepaalde tijd in de wacht" staat.

David Fincher geeft meer duidelijkheid
"Mindhunter was veel voor mij... Het is een 90-urige werkweek. Het absorbeert alles in je leven. Toen ik klaar was, was ik behoorlijk uitgeput, en ik zei: 'Ik weet niet of ik het in mij heb om nu door te pakken voor seizoen drie'," zei Fincher tegenover Vulture.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Mindhunter' seizoen 2!

Maar de kijkcijfers blijken ook erg mager. Fincher: "Luister, voor het aantal kijkers was het een erg dure show... Op een bepaald moment moet je realistisch zijn - dollars moeten gelijk staan aan een aantal ogen." Op Rotten Tomatoes en de IMDb staat de serie er goed op, maar nu lijkt deze dus echt klaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' komt echt op gang vrijdag
Series / Video/clip/featurette

'Star Trek: Discovery' komt echt op gang vrijdag

Star Trek: Discovery heeft een promo vrijgegeven voor de eerstvolgende aflevering!

Sinds deze week kan je de tweede aflevering van het derde seizoen van Star Trek: Discovery streamen op Netflix. Komende vrijdag debuteert in Nederland alweer de derde aflevering van de serie.

Vandaag hebben we een promo voor je van precies die aflevering. En na twee afleveringen die eigenlijk meer ter introductie van de nieuwe werkelijkheid waren, lijkt de boel in aflevering nummer drie pas echt los te gaan. Dan krijgen we namelijk een USS Discovery te zien die op het actiepad gaat.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery'-kat heeft een hele oorsprong

De Federation
Door de Burn is de Federation en bijna heel Starfleet vervallen geraakt. Sneller dan het licht reizen is immers niet meer zomaar mogelijk. En dus viel de hele machtsbasis onder de Federation weg en is het universum verworden tot een plek van chaos en geweld.

Lees ook: 'Star Trek'-fans zullen heel blij zijn met dit nieuws

Maar de crew van de Discovery accepteert dat niet zomaar. En gaat daarom aan de slag om hier verandering in te brengen en hoop te herstellen in het universum. Waarmee de serie meteen weer wat meer op een klassieke Trek-serie lijkt. Hieronder de promo!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard'-fans kunnen blij zijn
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard'-fans kunnen blij zijn

Star Trek: Picard begint in januari met de opnames van zijn tweede seizoen. En! Krijgt een derde.

Het was behoorlijk lang wachten op een update rond Star Trek: Picard. Maar daarom hebben we er vandaag twee voor je.

Production Weekly meldt dat de opnames van de serie in januari 2021 beginnen. Dat is mooi, want dan zouden we volgend jaar nog een tweede seizoen te zien krijgen. Extra mooi: het derde seizoen wordt direct daarna opgenomen. Als in juni 2021 de opnames van het tweede seizoen rond zijn, begint het derde, dat tot november opgenomen wordt.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' brengt mogelijk deze schurk terug

Star Trek: Picard
Dat derde seizoen was tot nu toe nog niet bevestigd. Maar het past wel binnen opmerkingen van acteur Patrick Stewart, die ondanks zijn hoge leeftijd nog altijd de hoofdrol speelt. Een volledig jaar van productie is wel zwaar, voor cast en crew en zet er veel druk op. Maar gezien de huidige situatie past het wel.

Lees ook: Patrick Stewart was bijna niet de iconische Jean-Luc Picard

Mocht het kloppen, dan krijgen we het tweede seizoen vermoedelijk in de tweede helft van 2021 te zien. En dan volgt het derde seizoen ergens in de loop van 2022. En heeft CBS All Access drie jaar op rij een nieuw seizoen kunnen vertonen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' toont toffe banner
Series / Posters

'Fear the Walking Dead' toont toffe banner

Fear the Walking Dead toont ons een gave banner voor het zesde seizoen van de AMC-hit!

Morgan Jones draagt een cowboyhoed en leidt de cavalerie op nieuwe key art voor Fear the Walking Dead. Zijn groep is nu uit elkaar getrokken en verspreid over diverse nederzettingen van Virginia en de Pioneers. Aan Morgan nu de taak om zijn mensen te vinden en weer bij elkaar te brengen.

Op de key art zien we een hele rits personages staan: John, June, Alicia,een zwangere Grave, Morgan en Daniel, Victor Strand, Althea, Charlie en Luciana. Allemaal met in het midden niemand minder dan Morgan Jones, die op dit beeld wat minder eng uitziet dan op eerdere beelden.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead'-kijkcijfers: teleurstellend of niet?

Andere opzet dit seizoen
Dit seizoen volgt Fear the Walking Dead een iets andere opzet dan eerdere seizoenen. Ditmaal zien we namelijk elke aflevering weer een ander personage en volgen we Morgan tijdens zijn missie om iedereen bij elkaar te brengen.

Lees ook: Morgan heeft iets unieks in 'Fear the Walking Dead'

Komende zondag zien we bijvoorbeeld Al en Dwight samen, een aflevering die moet doen denken aan de films in de Die Hard-franchise. Dat wordt omschreven als een actieaflevering vol horror: "Die Hard, maar dan met zombies".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones': Zo kwam de domste verhaallijn tot stand
Series / Nieuws

'Game of Thrones': Zo kwam de domste verhaallijn tot stand

Game of Thrones heeft nogal een stom verhaal met draken, de muur en de White Walkers. Waarom?

Een van de minder sterke verhaallijnen van Game of Thrones zit in het zevende seizoen. Daarin gaan Jon Snow en een aantal anderen ten noorden van de muur op zoek naar een Wight, om deze te vangen.

Het was een beetje een vreemd plan, dat van Tyrion Lannister af kwam. Die wilde graag dat Jon een Wight zou vangen en zou laten zien in Westeros, zodat iedereen een ondode kon zien. Dat zou iedereen moeten binden aan deze strijd. Maar het mislukte en uiteindelijk moest Daenerys te hulp schieten, waarbij ze een van haar draken verloor.

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur over matige einde

Waarom dan?
"We hadden het over het doorbreken van de muur en probeerden uit te zoeken wat we al aan mogelijkheden hadden, zonder een nieuwe deus ex machina te introduceren", lezen we in het recent gepubliceerde boek Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series.

Lees ook: Hoofdrolspeler uit forse kritiek op 'Game of Thrones'

"Wat zou de muur omver kunnen werpen? De Night King gewoon aan de muur voorbij laten lopen was niet voldoende; de White Walkers er langs laten gaan ook niet. We dachten alleen maar over wat we hiermee konden. Toen realiseerden we ons dat er iets gigantisch in de serie zou zitten. Niet zo groot toen we erover nadachten, maar het waren de draken. Een draak ten noorden van de Muur krijgen was nog best moeilijk."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 10 spannendste Europese series op Amazon Prime Video
Series / Featured

Dit zijn de 10 spannendste Europese series op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video heeft eigenlijk best een degelijk aanbod als je er zo naar kijkt.

Amazon Prime Video weet de afgelopen tijd flink wat verbeteringen door te voeren in zijn aanbod. Vandaag zetten we de tien meest spannende series die Prime Video toevoegde voor je op een rij.

1. Stella Blomkvist
Stella Blómkvist is geen doorsnee advocaat. Ze is slim en meedogenloos, heeft een duister verleden en houdt van seks, whisky en makkelijk geld. Ze neemt bij voorkeur gevaarlijke zaken aan en houdt zich niet aan de regels, behalve als die voor haar voordelig uitpakken. Met haar morele souplesse en sympathie voor de underdog is ze steeds de juiste persoon op de verkeerde plek en tijd.

2. Gomorra
Ciro is de rechterhand van godfather Pietro Savastano en mentor van diens zoon Gennaro, die allesbehalve klaar is om zijn vader op te volgen. Wanneer Pietro bij een nutteloze wraakactie verschillende leden van zijn eigen clan opoffert, vertrouwt hij zijn baas niet langer. Als Pietro vervolgens in de cel belandt, ziet Ciro de kans schoon chaos te zaaien om een bloedige bendeoorlog in Napels.

3. The Fall
Deze psychologische thriller volgt twee jagers: Paul Spector, een schijnbaar brave huisvader die jonge vrouwen besluipt en vermoordt, en Stella Gibson, de detective die naar Belfast gehaald wordt om hem te vangen. Zij begrijpt als geen ander de psychologie van een seriemoordenaar.

4. The Bridge
In deze Zweeds - Deense serie zijn twee landen gescheiden door een brug, maar verbonden door criminaliteit. De stugge Zweedse Saga Norén en haar naaste collega's Martin Rohde en Henrik Sabroe zijn door de seizoenen heen tot elkaar veroordeeld in hun strijd tegen moord, terreurdaden en milieuproblematiek.

5. 1992
Een razendsnelle, op waarheid geïnspireerde serie die ons terugbrengt naar het Italië van 1992, waar 'schone handen' vaak allesbehalve schoon waren en 'Tangentopoli' een goed leven beloofde aan al wie de regels volgde. Een sexy en aangrijpende serie, ondersteund door archiefmateriaal.

6. Top of the Lake
In een meer op het indrukwekkende Nieuw-Zeelandse Zuidereiland staat de twaalfjarige Tui Mitcham in het ijskoude water. Ze blijkt vijf maanden zwanger. Kort nadat ze hulp krijgt aangeboden, verdwijnt het meisje. De jonge, onverschrokken detective Robin Griffin bijt zich obsessief vast in de zaak en graaft zo pijnlijke geheimen op uit haar eigen verleden.

7. The Sandhamn Murders
Een moordenaar heeft genadeloos toegeslagen op het idyllische eiland Sandhamn. Politie-inspecteur Thomas Andreasson moet de zaak tot een goed einde brengen. Hij krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek van de knappe juriste Nora. Hun samenwerking levert veel resultaat op, meer dan Thomas had kunnen vermoeden…

8. Trapped
Kort nadat een ferry de haven van het IJslandse dorpje Seydisfjördur binnenvaart, spoelt een verminkt lijk aan. Politie-inspecteur Andri vermoedt dat de dader aan boord is en probeert halsstarrig alle passagiers aan boord te houden. Wanneer die dag een hevige sneeuwstorm aan land komt, is de situatie niet langer houdbaar. Niemand kan het dorp nog in of uit "“ ook de moordenaar niet.

9. Modus
Tijdens een witte kerst in Zweden raakt psychologe en profiler Inger Johanne Vik samen met haar autistische dochter betrokken bij een onderzoek naar een aantal verontrustende moorden. Er blijven lijken opduiken en Inger Johanne herkent al snel een patroon: alle moorden lijken verbonden met een fundamentalistisch internationaal netwerk die ook de homoliefde erg viseert.

10. Alex
Alex Lento, een ex gedetineerde agent, neemt het niet altijd zo nauw met de regels zolang het zorgt voor wat extra cash om zijn zoon en vrouw tevreden te houden. Maar, als een bijeenkomst op straat uitdraait op een vuurgevecht en hij per ongeluk zijn partner doodschiet besluit Alex op het rechte pad te gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.