search
'Game of Thrones': Zo kwam de domste verhaallijn tot stand
Series / Nieuws

'Game of Thrones': Zo kwam de domste verhaallijn tot stand

Game of Thrones heeft nogal een stom verhaal met draken, de muur en de White Walkers. Waarom?

Een van de minder sterke verhaallijnen van Game of Thrones zit in het zevende seizoen. Daarin gaan Jon Snow en een aantal anderen ten noorden van de muur op zoek naar een Wight, om deze te vangen.

Het was een beetje een vreemd plan, dat van Tyrion Lannister af kwam. Die wilde graag dat Jon een Wight zou vangen en zou laten zien in Westeros, zodat iedereen een ondode kon zien. Dat zou iedereen moeten binden aan deze strijd. Maar het mislukte en uiteindelijk moest Daenerys te hulp schieten, waarbij ze een van haar draken verloor.

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur over matige einde

Waarom dan?
"We hadden het over het doorbreken van de muur en probeerden uit te zoeken wat we al aan mogelijkheden hadden, zonder een nieuwe deus ex machina te introduceren", lezen we in het recent gepubliceerde boek Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series.

Lees ook: Hoofdrolspeler uit forse kritiek op 'Game of Thrones'

"Wat zou de muur omver kunnen werpen? De Night King gewoon aan de muur voorbij laten lopen was niet voldoende; de White Walkers er langs laten gaan ook niet. We dachten alleen maar over wat we hiermee konden. Toen realiseerden we ons dat er iets gigantisch in de serie zou zitten. Niet zo groot toen we erover nadachten, maar het waren de draken. Een draak ten noorden van de Muur krijgen was nog best moeilijk."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen