Nieuw op Netflix: Een verslaafd weesmeisje met een onmogelijke droom in 'The Queen’s Gambit'

Nieuw op Netflix: 'The Queen’s Gambit' seizoen 1

In deze serie lijkt een weesmeisje een haast onmogelijk doel te hebben...

Geoffrey Ketels, 23 oktober 2020 om 16:54

Er zijn zo van die (mini)series die even onder de radar blijven, maar die toch de potentie hebben om uit te groeien tot een absolute topper. De nieuwe serie The Queen’s Gambit die vanaf vrijdag 23 oktober 2020 te bekijken is op Netflix is zo'n project.
De miniserie The Queen’s Gambit bestaat uit zes afleveringen en vertelt het verhaal van een weesmeisje die tijdens de Koude Oorlog graag haar belangrijkste droom wil najagen. Wat die droom dan precies is? De beste schaakspeelster ter wereld worden.

Een geweldig team
Niet alleen de verhaallijn van deze serie laat het beste vermoeden, ook de mensen die betrokken zijn bij het project zijn niet van de minste. De showrunner is bijvoorbeeld niemand minder dan Scott Frank. Hij was in het verleden onder meer reeds verantwoordelijk voor de serie Logan. De regisseur van de miniserie is Allen Scott (bekend van onder meer Godless en Minority Report.

The Queen’s Gambit is vanaf vandaag, vrijdag 23 oktober 2020 te bekijken op Netflix. Had je graag alvast een voorsmaakje gehad van wat deze serie allemaal voor jou in petto heeft? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!


Lees meer over: The Queens Gambit, serie, series, Netflix

Populair nieuws