'The 100' moest echt heel anders zijn

The 100 werd zo duister op verzoek van televisiezender The CW, maar was niet zo bedacht.

Jim Pedd, 23-10-2020 09:11

Showrunner Jason Rothenberg bracht ons The 100. De tienerserie eindigde na zeven seizoenen en volgde honderd tieners die naar de Aarde gestuurd worden om te kijken of die weer leefbaar is.
Fans verwachtten het onverwachte van de serie. Die zat vol bloederige veldslagen, stervende personages en gruwelijke momenten. Een van de meest duistere en grove momenten gebeurde in het zevende seizoen. Dit soort dingen waren volgens maker Rothenberg op verzoek van The CW.

Lees ook: Hoe staat het ervoor met de 'The 100' spin-off?

Mooie mensen
Rothenberg had de serie naar eigen zeggen bedacht als een serie die het mooie in mensen zou laten zien. Maar The CW-baas Mark Pedowitz wilde dat de serie flink duisterder zou worden.

Lees ook: Veel geweld in 'The 100'!

"De waarheid is dat we echt probeerden een serie voor een ander The CW te maken. We probeerden nog altijd een serie te maken voor het netwerk dat Gossip Girl maakte. Overigens was Gossip Girl geweldig, maar dit is een heel andere serie. We begonnen met de intentie een mooie serie over prachtige mensen te maken, maar Mark Pedowitz vertelde ons continu dat het duisterder zou kunnen. Hij keek aflevering 5 van seizoen 1, waarin we 300 mensen dood maken om meer zuurstof te maken en meer tijd te kopen, en iedereen vond die aflevering mooi. Het was tragisch, emotioneel en krachtig. Mark belde mij daarop en zei: mooi, maar het kan duisterder! En die handschoen heb ik echt opgepakt."

Bron: SR

Lees meer over: The 100, Jason Rothenberg, Duister, Mark Pedowitz

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in