search

Ons nieuws van vrijdag 23 oktober 2020

Nieuw op Netflix: Een verslaafd weesmeisje met een onmogelijke droom in 'The Queen's Gambit'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Een verslaafd weesmeisje met een onmogelijke droom in 'The Queen's Gambit'

In deze serie lijkt een weesmeisje een haast onmogelijk doel te hebben...

Er zijn zo van die (mini)series die even onder de radar blijven, maar die toch de potentie hebben om uit te groeien tot een absolute topper. De nieuwe serie The Queen's Gambit die vanaf vrijdag 23 oktober 2020 te bekijken is op Netflix is zo'n project.

De miniserie The Queen's Gambit bestaat uit zes afleveringen en vertelt het verhaal van een weesmeisje die tijdens de Koude Oorlog graag haar belangrijkste droom wil najagen. Wat die droom dan precies is? De beste schaakspeelster ter wereld worden.

Een geweldig team
Niet alleen de verhaallijn van deze serie laat het beste vermoeden, ook de mensen die betrokken zijn bij het project zijn niet van de minste. De showrunner is bijvoorbeeld niemand minder dan Scott Frank. Hij was in het verleden onder meer reeds verantwoordelijk voor de serie Logan. De regisseur van de miniserie is Allen Scott (bekend van onder meer Godless en Minority Report.

The Queen's Gambit is vanaf vandaag, vrijdag 23 oktober 2020 te bekijken op Netflix. Had je graag alvast een voorsmaakje gehad van wat deze serie allemaal voor jou in petto heeft? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Shonda Rhimes heeft het gehad met Disney en stapt over naar Netflix
Series / Nieuws

Shonda Rhimes heeft het gehad met Disney en stapt over naar Netflix

Het is niet lang meer wachten tot het verschijnen van haar eerste Netflix original...

Eén van de bekendste namen in serie- en filmland is misschien wel Shonda Rhimes. Door de jaren heen slaagde ze er dan ook in om menig aantal uiterst succesvolle projecten te lanceren. Nu heeft Rhimes bekend gemaakt de overstap te maken van Disney naar Netflix.

Nog dit jaar verschijnt op Netflix de eerste Netflix-original die afkomstig is van de hand van Shonda Rhimes. Het gaat hierbij om de dramaserie Bridgerton. De serie is gebaseerd op een boekenreeks en vertelt het verhaal van een machtige familie, intriges en (hoe kan het ook anders) de liefde.

Disneyland
Ondanks het feit dat we Shonda Rhimes vaak in één adem vernoemen met de topserie Grey's Anatomy was ze in het verleden natuurlijk ook verantwoordelijk voor nog heel wat meer succesvolle projecten. Wat bijvoorbeeld onder meer te denken van Scandal en How To Get Away With Murder? Alle series van Rhimes samen leverden Disney zo'n slordige 2 miljard dollar op.

Ondanks het feit dat de samenwerking tussen Rhimes en Disney dus behoorlijk succesvol is geweest trekt ze toch de deur achter zich dicht bij het bedrijf. De reden voor deze beslissing? Omdat haar zus niet mee op de gratis pas kon die ze jaarlijks van Disney krijgt voor een bezoek aan Disneyland. Rhimes zei hierover; "Toen knapte er iets in mij. Ik heb mijn advocaat opgebeld en gevraagd om mijn contract met Disney-dochter ABC te ontbinden".

Voor Netflix is bovenstaande natuurlijk helemaal geweldig. Zij is er namelijk op deze manier in geslaagd om in één klap één van 's werelds bekendste en eigenlijk ook beste serie bedenksters aan zich te binden.

Ben je benieuwd wat je van Bridgerton precies zal kunnen verwachten? Wij hebben alvast een first look voor jou hieronder geplaatst!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rol U.S. Agent groter dan gedacht in 'Avengers: Endgame' vervolg
Series / Foto's

Rol U.S. Agent groter dan gedacht in 'Avengers: Endgame' vervolg

The Falcon and the Winter Soldier introduceert ons de nieuwe Captain America.

Na de blockbuster Avengers: Engame werd duidelijk dat de rol van Captain America nog niet is uitgespeeld. In de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier krijgen we namelijk te zien hoe onder meer Anthony Mackie's Sam Wilson met het schild van Steve Rogers (Chris Evans) omgaat.

Let op: Mogelijke spoilers!

In het eerste seizoen van de Marvel-serie zien we hoe Anthony Mackie's Sam Wilson en Sebastian Stans Bucky / Winter Soldier samen de misdaad bestrijden. Een opvallend nieuw personage lijkt echter de echte nieuwe Captain America te gaan worden, en niet zoals verwacht Sam Wilson.

Nieuwe Captain America: U.S. Agent?
In de comics is U.S. Agent kort Captain America, maar vaak gaat de verhaallijn in de films en nu ook series anders dan in de stripvorm. Op basis van speelgoed versie van "U.S. Agent" kan aangenomen worden dat U.S. Agent, met het alter ego John Walker, waarschijnlijk langer de nieuwe Captain America wordt.

Lees ook: Personages uit eerste Marvel-films terug in 'The Falcon and the Winter Soldier'

De rol van Walker wordt gespeeld door acteur Wyatt Russell en de vraag is nu of zijn Captain America een blijvertje is voor in het Marvel Cinematic Universe. Zien we hem alleen in de Marvel-serie die direct aansluit op Avengers: Engame, of keert hij ook als de Avenger terug in andere series en films?

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer mysterie in trailer 'Servant' seizoen 2 van M. Night Shyamalan!
Series / Nieuws

Meer mysterie in trailer 'Servant' seizoen 2 van M. Night Shyamalan!

Het tweede seizoen van de mysteryserie van M. Night Shyamalan komt begin volgend jaar.

Het eerste seizoen van de psychologische horrorserie Servant van bedenker en schrijver Tony Basgallop en uitvoerend producent M. Night Shyamalan verscheen in november 2019. Nu nadert seizoen twee en hieronder zie je de trailer!

In het eerste seizoen wordt het stel Dorothy (Lauren Ambrose) en Sean Turner (Toby Kebbell) gevolgd. Ze huren Leanne (Nell Tiger Free) in als oppas voor hun zoontje Jericho. Hij is eigenlijk een "reborn doll". Leanne's komst zorgt voor vreemde en beangstigende gebeurtenissen voor het paar.



Lees ook: Nieuw op Apple TV+: De horror-dramaserie 'Servant' seizoen 1

Op 15 januari op Apple TV+
In het nieuwe seizoen van Servant volgen we een rouwend stel uit Philadelphia nadat een onuitsprekelijke tragedie een breuk in hun huwelijk veroorzaakt en de deur opent voor een mysterieuze kracht om hun huis binnen te komen. Vanaf 15 januari op de streamingdienst van Apple.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Addams Family' keert terug als serie!
Series / Nieuws

'The Addams Family' keert terug als serie!

Een wel heel bijzondere (en perfecte) regisseur heeft zijn naam verbonden aan de serie.

Hoewel The Addams Family onlangs nog niet leven werd ingeblazen dankzij de animatiefilms van MGM, hebben we de familie al lange tijd niet meer in live-action vorm gezien. Dat lijkt nu te veranderen, want Deadline weet te melden dat niemand minder dan Tim Burton de familie naar de buis wil brengen!

Volgens de site is Burton in onderhandelingen getreden om een serie over de familie Addams te produceren. Ook zou hij naar verluidt alle afleveringen willen regisseren. Alfred Gough en Miles Millar zijn inmiddels aan het werk gezet als scenaristen/showrunners van de MGM-serie.

Wie gaat voor Addams?
Volgens Deadline zouden er meerdere partijen interesse hebben getoond in de rechten. Netflix zou echter bovenaan dat lijstje staan als grootste kanshebber. En hoewel dit nog niet is bevestigd, zou de serie voornamelijk moeten gaan over het personage Wednesday Addams. Zou Tim Burton Christina Ricci al hebben benaderd? De actrice speelde de rol eerder als jong meisje in de films van Barry Sonnenfeld, maar speelde ook mee in Burtons film Sleepy Hollow...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zien we deze acteur terug in een 'Star Wars'-serie?
Series / Nieuws

Zien we deze acteur terug in een 'Star Wars'-serie?

De vraag is natuurlijk of de fans er net zo om zitten te springen.

John Boyega heeft de laatste maanden duidelijk laten weten niet helemaal te spreken te zijn over de kwaliteit van zijn rol in de laatste Star Wars-trilogie. Toch neemt dat niet weg dat hij dolgraag zou willen terugkeren als Finn in een animatieserie!

Aldus Boyega:

"Ik ben een fan van The Mandalorian, dus Lucasfilm doet het erg goed op het tv-vlak. Een animatieserie zou tof zijn! Die kunnen we gewoon vanuit thuis maken."

Finn terug in actie
Het is natuurlijk nog maar de vraag of de wens van Boyega zomaar zal worden ingewilligd, maar wij kunnen ons voorstellen dat het nog niet helemaal gedaan is met de personages uit de veelbesproken trilogie. Tussen die drie films zaten aanzienlijke periodes, die zomaar opgevuld kunnen worden met allerhande avonturen in animatievorm (zoals ook bij The Clone Wars het geval was).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde deze vijf topseries toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde deze vijf topseries toe afgelopen week

Afgelopen week werd er weer heel wat moois toegevoegd aan Netflix. Check hier ons weekoverzicht.

Netflix voegde de afgelopen dagen een paar nieuwe series toe. We zetten de vijf highlights voor je op een rij in dit weekoverzicht.

BARBARIANS
Een Romeinse officier moet kiezen tussen het machtige rijk waarin hij is opgegroeid en zijn eigen volksstam. ZIjn tweestrijd leidt tot een episch historisch conflict.

THE ALIENIST: ANGEL OF DARKNESS, seizoen 2
Sarah Howard opent een eigen agentschap als privédetective en gaat een samenwerking met de befaamde alienist Dr. Laszlo Kreizler en journalist John Moore aan.

YOU ME HER, 5 seizoenen
Yuppenstel Jack en Emma huurt een callgirl in, omdat hun seksleven wel een opkikkertje kan gebruiken. Dat er liefde in het spel zou komen, was niet voorzien.

MY NEXT GUEST NEEDS NO INTRODUCTION WITH DAVID LETTERMAN, seizoen 2
David Letterman presenteert deze serie. Elke aflevering interviewt hij één gast, met wie hij een compleet uur in gesprek gaat. Elke week verschijnt een nieuwe aflevering, met interviews met Kim Kardashian West, Robert Downey Jr., Dave Chappelle en Lizzo.

UNSOLVED MYSTERIES, seizoen 2
Deze spannende revival van de bekende documentaireserie gaat over waargebeurde, raadselachtige verdwijningen, schokkende moorden en bovennatuurlijke ervaringen.

Nieuwe afleveringen
Star Trek: Discovery S03E02
La Valla S01E06
Undercover S02E07

En verder
Werden ook deze series nieuw toegevoegd aan Netflix:

Drama
The Queen's Gambit (1 seizoen)

Kinderseries:
Paw Patrol (3 seizoenen)
Pulp Academy (2 seizoenen)
The Last Kids on Earth (3 seizoenen)

Misdaad:
Perdida (1 seizoen)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The 100' moest echt heel anders zijn
Series / Nieuws

'The 100' moest echt heel anders zijn

The 100 werd zo duister op verzoek van televisiezender The CW, maar was niet zo bedacht.

Showrunner Jason Rothenberg bracht ons The 100. De tienerserie eindigde na zeven seizoenen en volgde honderd tieners die naar de Aarde gestuurd worden om te kijken of die weer leefbaar is.

Fans verwachtten het onverwachte van de serie. Die zat vol bloederige veldslagen, stervende personages en gruwelijke momenten. Een van de meest duistere en grove momenten gebeurde in het zevende seizoen. Dit soort dingen waren volgens maker Rothenberg op verzoek van The CW.

Lees ook: Hoe staat het ervoor met de 'The 100' spin-off?

Mooie mensen
Rothenberg had de serie naar eigen zeggen bedacht als een serie die het mooie in mensen zou laten zien. Maar The CW-baas Mark Pedowitz wilde dat de serie flink duisterder zou worden.

Lees ook: Veel geweld in 'The 100'!

"De waarheid is dat we echt probeerden een serie voor een ander The CW te maken. We probeerden nog altijd een serie te maken voor het netwerk dat Gossip Girl maakte. Overigens was Gossip Girl geweldig, maar dit is een heel andere serie. We begonnen met de intentie een mooie serie over prachtige mensen te maken, maar Mark Pedowitz vertelde ons continu dat het duisterder zou kunnen. Hij keek aflevering 5 van seizoen 1, waarin we 300 mensen dood maken om meer zuurstof te maken en meer tijd te kopen, en iedereen vond die aflevering mooi. Het was tragisch, emotioneel en krachtig. Mark belde mij daarop en zei: mooi, maar het kan duisterder! En die handschoen heb ik echt opgepakt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-acteur over matige einde
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-acteur over matige einde

Jaime Lannister kreeg een bizar einde. Wat vindt de acteur er eigenlijk van?

Game of Thrones oogstte flink wat kritiek met het achtste seizoen. Onder meer de verhaallijn rond Jaime Lannister werd fel bekritiseerd. Acteur Nikolaj Coster-Waldau reageert nu op dat commentaar en geeft zijn mening over het einde.

Dat doet de acteur in het boek Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series van James Hibberd, waar de nodige onthullingen in blijken te staan. Coster-Waldau vertelde het volgende over het einde van zijn personage.

Lees ook: Hoofdrolspeler uit forse kritiek op 'Game of Thrones'

Helaas klopt het
"Je vraagt je af of hij veranderd is en of hij ontsnapt is aan die vernietigende relatie. Hij is zo gebonden aan een erecode aan zijn familie en stelt die zo consequent voorop. Hij en Cersei hebben op elk niveau een sterke band. Maar hij moet terug keren. Zij is helemaal alleen en hij is de enige die zij nog heeft. Hij moet proberen haar te redden. Het is logisch, zelfs al wil je dat het niet zo is," aldus de acteur.

Lees ook: Gruwelijke theorie over 'Game of Thrones'-einde van Emilia Clarke

"Het zou mooi zijn geweest als hij en Brienne samen een leven konden hebben. Maar hij zegt tegen zichzelf, terwijl hij vertrekt: 'Ben je ooit weggelopen voor een gevecht?' Ik moet dit doen. De dingen die je voor de liefde doet…"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' brengt deze schurk NIET terug
Series / Nieuws

'The Walking Dead' brengt deze schurk NIET terug

Tales of the Walking Dead zal Merle in elk geval niet terug gaan brengen, zegt Michael Rooker.

Acteur Michael Rooker heeft nul interesse in een terugkeer naar Tales of the Walking Dead. De acteur was enige tijd te zien in The Walking Dead als Merle, en vertrok wat fans betreft veel te vroeg uit de serie.

In het eerste seizoen clashte Merle heel erg met Rick Grimes, en vervolgens verdween hij even. Maar in het derde seizoen werkte hij ineens voor de Governor, alvorens hij hem besloot te verraden en zijn broer Daryl ging helpen. Merle offerde zichzelf vervolgens op in een poging om de Governor ervan te weerhouden om de gevangenis waarin iedereen verbleef te overvallen. Maar een terugkeer zit er ogenschijnlijk niet in.

Lees ook: Waarom moet 'The Walking Dead' ermee stoppen?

Geen interesse
Wat Rooker betreft, zit een terugkeer voor Merle er in Tales of the Walking Dead er niet in. "Ik heb daar geen interesse in. Ik gun ze al het beste en houd van het verhaal. Dat is de reden waarom ik het wilde doen in het begin. Maar ik vind dat Merle een goed afscheid heeft gehad. Ik zou niet weten hoe we het beter kunnen doen."

Lees ook: Meer 'The Walking Dead'-series op komst!

En dus blijft het boek rond Merle gesloten, als het aan Rooker ligt. Een terugkeer voor deze schurk / held lijkt daarmee onmogelijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery'-kat heeft een hele oorsprong
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery'-kat heeft een hele oorsprong

Star Trek: Discovery geeft ons nu alvast wat meer informatie over de kat Grudge.

Star Trek: Discovery is terug en speelt zich nu af in de 32ste eeuw. In de eerste aflevering leert Michael Burnham een nieuwe bondgenoot kennen, Cleveland 'Book' Booker. En ze ontmoet meteen zijn compagnon, een grote kat genaamd Grudge.

Die kat blijkt een uitgebreid oorsprongsverhaal te hebben. "Ik bedacht deze kat voor het derde seizoen, eigenlijk op basis van een hondje," aldus schrijfster en uitvoerend producent Jenny Lumet. De kat baseerde ze op een klein hondje dat in de mouw van de kimono van haar oma, Lena Horne, zat. "Een kimono heeft van die lange mouwen en daar stop je je hond in en zo loop je rond. Jarenlang dacht ik dat het hondje Nelly dood was, omdat ze nooit iets deed."

Lees ook: 'Star Trek'-fans zullen heel blij zijn met dit nieuws

Grudge de kat
Dat leidde tot het ontstaan van Grudge de kat. "Ze heeft een heel achtergrondverhaal. Ze heeft een beste vriend. En is echt een heel onplezierige kat, die dingen miserabel weet te maken."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' zorgt nu al voor nieuw plotgat

Hoe dan ook gaan we haar nog meer zien. De serie debuteert elke donderdag een nieuwe aflevering in de Verenigde Staten. Hier in Nederland krijgen we die afleveringen een dag later te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.