Shonda Rhimes heeft het gehad met Disney en stapt over naar Netflix

Shonda Rhimes heeft het gehad met Disney

Het is niet lang meer wachten tot het verschijnen van haar eerste Netflix original...

Geoffrey Ketels, 23 oktober 2020 om 15:50

Eén van de bekendste namen in serie- en filmland is misschien wel Shonda Rhimes. Door de jaren heen slaagde ze er dan ook in om menig aantal uiterst succesvolle projecten te lanceren. Nu heeft Rhimes bekend gemaakt de overstap te maken van Disney naar Netflix.
Nog dit jaar verschijnt op Netflix de eerste Netflix-original die afkomstig is van de hand van Shonda Rhimes. Het gaat hierbij om de dramaserie Bridgerton. De serie is gebaseerd op een boekenreeks en vertelt het verhaal van een machtige familie, intriges en (hoe kan het ook anders) de liefde.

Disneyland
Ondanks het feit dat we Shonda Rhimes vaak in één adem vernoemen met de topserie Grey's Anatomy was ze in het verleden natuurlijk ook verantwoordelijk voor nog heel wat meer succesvolle projecten. Wat bijvoorbeeld onder meer te denken van Scandal en How To Get Away With Murder? Alle series van Rhimes samen leverden Disney zo'n slordige 2 miljard dollar op.

Ondanks het feit dat de samenwerking tussen Rhimes en Disney dus behoorlijk succesvol is geweest trekt ze toch de deur achter zich dicht bij het bedrijf. De reden voor deze beslissing? Omdat haar zus niet mee op de gratis pas kon die ze jaarlijks van Disney krijgt voor een bezoek aan Disneyland. Rhimes zei hierover; "Toen knapte er iets in mij. Ik heb mijn advocaat opgebeld en gevraagd om mijn contract met Disney-dochter ABC te ontbinden".

Voor Netflix is bovenstaande natuurlijk helemaal geweldig. Zij is er namelijk op deze manier in geslaagd om in één klap één van 's werelds bekendste en eigenlijk ook beste serie bedenksters aan zich te binden.

Ben je benieuwd wat je van Bridgerton precies zal kunnen verwachten? Wij hebben alvast een first look voor jou hieronder geplaatst!


Lees meer over: Shonda Rhimes, serie, series, Netflix, Disney

Populair nieuws