'Star Trek: Picard' krijgt een prequel rond Riker en Troi

Star Trek: Picard krijgt prequel rond Riker

Star Trek blijft maar uitbreiden, ditmaal met een nieuw boek over twee fanfavoriete personags.

Jim Pedd, 26 oktober 2020 om 09:16

Star Trek: Picard bracht een mooie verrassing voor fans van Star Trek: The Next Generation. Will Riker en Deanna Troi waren namelijk samen met Jean-Luc Picard te zien.
Toch hadden sommige Trekkies het gevoel dat er nog veel onthuld moest worden over het leven van Riker en Troi sinds TNG. Dat gaat nu dus gebeuren. Er is namelijk een boek aangekondigd dat verbonden is aan de serie van CBS All Access en alles over hen moet vertellen.

Lees ook: 'Star Trek: Picard'-fans kunnen blij zijn

Missie voor Riker
Het boek is formeel verbonden aan de serie Picard en heet Star Trek: Picard: The Dark Veil. Het zal geschreven worden door James Swallow en richt zich op een moeilijke missie voor Riker en zijn familie.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' brengt mogelijk deze schurk terug

Het boek speelt zich af na de gebeurtenissen op Mars, waar grote aanslagen hebben plaatsgevonden. De USS Titan, waar William Riker kapitein van is op dat moment, wordt dan naar de grens tussen de Romulans en de Federation getrokken. De geheimen van een eerder onbekende, enigmatische, buitenaardse soort en de dodelijke plannen van de Tal Shiar, leiden tot een bijzondere alliantie tussen Riker en een kapitein van de Romulans. De crew van de Titan moet dan zo snel mogelijk de waarheid achterhalen om een gruwelijke aanslag te stoppen. Waarbij elke verkeerde zet voor oorlog kan zorgen.

Lees meer over: Star Trek, Star Trek Picard, Star Trek TNG, William Riker

Populair nieuws