search

Ons nieuws van maandag 26 oktober 2020

Disney+-serie 'Moon Knight' vindt hoofdrolspeler
Series / Nieuws

Disney+-serie 'Moon Knight' vindt hoofdrolspeler

Oscar Isaac zal hoe het er nu naar uitziet de komende jaren te zien zijn als Moon Knight.

Oscar Isaac is in gesprek om de hoofdrol op zich te nemen in Marvel-serie Moon Knight voor Disney+. Helemaal zeker is het nog niet, maar als hij tekent, dan wordt de acteur Marc Spector, a.k.a. Moon Knight. Hij is een huurling die door een Egyptische maangod weer tot leven wordt gewekt om hem te dienen.

Vaak refereren mensen naar Moon Knight als de Batman van het MCU. Hij is sowieso een unieke Marvel-held: Moon Knight heeft meerdere persoonlijkheden en worstelt daar nogal mee. De held zal debuteren in een televisieserie voor Disney+ en vervolgens in de films te zien zijn.

Lees ook: Wordt dit Marvels Moon Knight op Disney+?

Grote rol
Het wordt dus een grote rol voor Oscar Isaac, als hij tekent. Eerder voerden fans campagne voor Keanu Reeves, maar hij is het dus niet geworden. Het zal interessant zijn om te zien hoe fans uiteindelijk reageren op dit nieuws.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Moon Knight'!

In de comics is Marc Spector een huurling. Zijn crew ontdekt tijdens een missie in Egypte de tempel van maangod Khonshu. Als zijn crew probeert een archeoloog daar te vermoorden, weet hij dat ter nauwernood te voorkomen, maar bekoopt hij de daad met zijn eigen leven. Dienaren van Khonshu brengen het lichaam naar de tempel, waar Spector een tweede kans krijgt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gave series op Netflix om in één ruk te bingewatchen
Series / Featured

3 gave series op Netflix om in één ruk te bingewatchen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen!

Hieronder drie tips voor series die je gewoon op Netflix vindt en gewoon eens moet gaan kijken, als je dat nog niet hebt gedaan.

The Blacklist | Te zien op: Bing nu!
Met zes seizoenen kun je flink aan de bak! In deze misdaadthriller met mooie namen als James Spader, Megan Boone en Diego Klattenhoff zie je hoe een briljante voortvluchtige zich bij de FBI aanbiedt om te helpen andere slechteriken te pakken. Maar dat doet hij alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt.



Sons of Anarchy | Te zien op: Bing nu!
Alle zeven seizoenen van Sons of Anarchy zijn op Netflix te vinden en in de serie zie je rollen van onder meer Charlie Hunnam, Katey Sagal en Ron Perlman. In de misdaadserie zie je dat leden van de gewapende motorclub Sons of Anarchy de controle over een stad hebben overgenomen en de confrontatie aangaan met motorrijders, racisten en de wet.



Prison Break | Te zien op: Bing nu!
Deze gevangenisserie met vijf seizoenen heeft rollen voor Wentworth Miller, Dominic Purcell, Amaury Nolasco, Robert Knepper en William Fichtner en met name het eerste seizoen is erg gaaf. De synopsis: Als zijn broer onterecht wordt veroordeeld voor moord, is een ingenieur vastbesloten om hem uit de beruchte Fox River-gevangenis te bevrijden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ lanceert GroupWatch-functie nu al in Nederland
Series / Streaming-diensten

Disney+ lanceert GroupWatch-functie nu al in Nederland

Disney+ komt vandaag met deze nieuwe functionaliteit voor de Nederlandse abonnees.

Vanaf vandaag kan je hier in Nederland al gebruik maken van de GroupWatch-functie op Disney+. Eerder was die al in de Verenigde Staten gelanceerd. Maar toen hoorden we dat het 'tot in de herfst' zou duren voordat deze naar andere landen zou komen.

Gelukkig is dat moment nu al aangebroken. Vanaf vandaag kan je van GroupWatch gebruik maken hier in Nederland. Dat is dus precies op tijd voor de release van The Mandalorian, dat vanaf 30 oktober te streamen is op Disney+.

GroupWatch functionaliteit
Voor GroupWatch moeten alle deelnemers beschikken over een account van Disney+. Daarnaast moet iedereen zich in hetzelfde land bevinden. Dat betekent dat je vanaf Nederland dus niet met iemand in de Verenigde Staten deel kan nemen aan dezelfde sessie. Ook kan je maar één stream tegelijk gebruiken en dus niet aan meerdere sessies tegelijk meedoen.

Tot slot geldt ook dat iedereen die meedoet een abonnement op Disney+ moet hebben. Je kan met maximaal zes mensen tegelijkertijd gebruik maken van GroupWatch en reageert op wat je ziet met behulp van emoji. Ook kan iedereen de stream pauzeren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bedenker Neflix-serie 'Emily in Paris' reageert op felle kritiek
Series / Nieuws

Bedenker Neflix-serie 'Emily in Paris' reageert op felle kritiek

De serie kreeg behoorlijk wat kritiek te verduren, maar daar is de maker het absoluut niet mee eens...

Het was een kwestie van tijd vooraleer de maker van de Netflix-serie Emily in Paris Darren Star zou gaan reageren op de kritiek die de reeks heeft ontvangen. In een reactie zegt hij dat hij er geen spijt van heeft dat "Parijs door een betoverende lens is bekeken".

In Emily in Paris beslist de Amerikaanse Emily om voor haar werk Chicago achter zich te laten en te verhuizen naar de Franse hoofdstad Parijs. Eenmaal daar aangekomen merkt ze echter op dat de Fransen niet bepaald vriendelijk zijn tegen mensen die de taal niet spreken. Bovendien lijkt haar knappe, flirtende buurman een relatie te hebben en heten haar collega's haar niet bepaald welkom. Situaties die stuk voor stuk voor de kijkers van de serie als cliché werden bestempeld. Een recensent van Première zei zelfs het volgende; "Geen enkel cliché wordt gespaard, zelfs de meest wanhopige niet".

Sex and the City
Volgens Star welke in het verleden ook al verantwoordelijk was voor de serie Sex and the City is de serie bedoeld als een "liefdesbrief aan Parijs". Daarbij benadrukt de maker dat kijkers er rekening mee moeten houden dat de serie is gemaakt vanuit het oogpunt van Emily.

"Het eerste dat Emily ziet wanneer ze arriveert in Parijs zijn de clichés. Dat is logisch, want de serie is vanuit haar oogpunt gemaakt. Ik wilde een show maken die net die kant van Parijs laat zien", aldus Star.

Ondanks het feit dat er nog geen tweede seizoen is aangekondigd lijkt het zo goed als zeker dat die er wel degelijk zal komen. Zowel Collins als Star hebben namelijk beiden reeds aangegeven een vervolg wel te zien zitten. Nu nog wachten op groen licht van Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eva Mendes gaat samenwerken met Disney?
Series / Nieuws

Eva Mendes gaat samenwerken met Disney?

De inmiddels 46-jarige actrice zou graag terug willen gaan acteren...

De 46-jarige actrice Eva Mendes heeft aangegeven dat ze graag terug wil gaan acteren. Daarbij kwam alvast één bijzondere naam naar voren...

Het is niet de eerste keer dat Mendes hint in de richting van een terugkeer. Nadat ze dit eerder al even had laten vallen heeft de actrice nu tegenover de Australische radiozender Nova 96.9 aangegeven dat ze er compleet zeker van is. "Ik heb het gevoel dat de tijd voor een terugkeer is aangebroken".

In het verleden dook Mendes vooral op in films met een gewelddadig of op z'n minst gewaagd kantje. Die tijd heeft de actrice duidelijk wel vaarwel gezegd. In het radioprogramma heeft ze dan ook aangegeven dat ze een optreden in dergelijke films niet meer ziet zitten. "Dan blijft eigenlijk nog alleen maar Disney over". Een onschuldig grapje of is er toch meer aan de hand?

Ryan Gosling
Of Mendes daadwerkelijk interesse heeft in een samenwerking met Disney blijft de vraag, al is het wel opvallend dat ze die naam zo spontaan opwierp. Iets verder in het interview liet Mendes zich wel nog het volgende ontglippen; "Als Ryan (Gosling, de vriend van Mendes) terug een film gaat regisseren kan hij mij inhuren als actrice".

De laatste keer dat we Mendes op het scherm zagen verschijnen dateert alweer van het jaar 2014. Toen was ze namelijk te zien in de film Lost River. In dat jaar beviel de actrice van dochter Esmeralda. Twee jaar later zou het bekende koppel nog een tweede dochter krijgen genaamd Amada.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Return of the Jedi'-personage in 'The Mandalorian' seizoen 2!
Series / Foto's

'Return of the Jedi'-personage in 'The Mandalorian' seizoen 2!

Een nieuwe foto uit The Mandalorian onthult de terugkeer van een alien uit Return of the Jedi.

Aankomende vrijdag is op Disney+ de eerste aflevering van mogelijk 52 minuten te zien van het tweede seizoen van The Mandalorian. Het lijkt er verdacht veel op dat die eerste aflevering gelijk groots gaat aftrappen.

Lees ook: Disney is bang voor spoilers 'The Mandalorian'

Een nieuwe foto uit het tweede seizoen, vermoedelijk gelekt via de Japanse Disney+, onthult dat we een buitenaards wezen te zien krijgen die eerder te zien was in Jabba's Palace in de film Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi uit 1983.

Weequay te zien in The Mandalorian
De alien is van het ras Weequay en op de foto zien we dat hij een barman is die praat met Mando, die ook zijn jetpack op heeft. De Weequay is ongetwijfeld niet de bediende van Jabba the Hutt.

Lees ook: Obi-Wan Kenobi als verrassing op set 'The Mandalorian'



Weequay duiken wel vaker op in andere Star Wars-uitingen, zelfs in de film Attack of the Clones.. Op 30 oktober verschijnt de eerste aflevering van seizoen 2!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend duo in 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Opvallend duo in 'Star Trek: Discovery'

Star Trek: Discovery krijgt waarschijnlijk een opvallende aflevering met een opvallend duo.

Het derde seizoen van Star Trek: Discovery startte eerder deze maand en de fans bevinden zich dus ondertussen in de 32e eeuw. Een opvallende titel van een nog te verschijnen aflevering in seizoen drie lijkt een mooie team-up te voorspellen.

De zevende aflevering krijgt namelijk de titel "Unification III" en deze volgt waarschijnlijk op de afleveringen "Unification I" en "Unification II" uit Star Trek: The Next Generation. In die afleveringen zagen we hoe Captain Jean-Luc Picard en Data naar Romulus reisden om op zoek te gaan naar Ambassador Spock.

Unification III: Spock & Picard?
Het lijkt er verdacht veel op dat we dus een soort van vervolg op die afleveringen krijgen te zien, maar dan in de 32e eeuw. De kans is groot dat Michael Burnham onderzoek zal verrichten naar het lot van Spock. En wie weet zien we Spock & Picard wel weer samen!

"Unification III" verschijnt op 26 november op CBS All Acess en zal in Nederland debuteren via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix blijft dominant in streamingland
Series / Streaming-diensten

Netflix blijft dominant in streamingland

En lijkt eigenlijk bijna niet te verslaan als we de top tien van deze week zien.

Nielsen verzamelt de laatste maanden data voor verschillende streamingdiensten. Daarmee krijgen we elke week weer een lijstje met de best bekeken series en films. Negentig procent van de top tien is deze week weer in handen van Netflix.

Vrijwel alles is weer in handen van Netflix deze week. Enkel de zesde plek is voor een andere streamingdienst, namelijk Amazon Prime Video. Dat heeft met The Boys een verrassend grote hit in handen, waar het behoorlijk trots op mag zijn. Maar de rest van de top tien is helemaal voor Netflix.

Lees ook: Netflix onthult zijn best bekeken Original-serie van 2020!

Andere streamingdiensten
Dat terwijl Nielsen in zijn toplijstje de data van Disney+ en Hulu ook samenbrengt. Helaas zijn de Amerikaanse cijfers zo ingericht, dat Netflix blijft winnen. Het laat zien dat je wel goede content kan maken, maar dat opboksen tegen de absolute dominantie van Netflix niet niks is. Het lijstje:

Lees ook: Nieuw op Netflix: De nieuwe Ryan Murphy horrorserie 'Ratched'!

1. Ratched (Netflix)
2. Enola Holmes (Netflix; film)
3. The Blacklist (Netflix)
4. The Office (Netflix)
5. Schitts Creek (Netflix)
6. The Boys (Amazon Prime Video)
7. Greys Anatomy (Netflix)
8. Criminal Minds (Netflix)
9. Cobra Kai (Netflix)
10. Lucifer (Netflix)

In Nederland zijn de series niet allemaal op Netflix te zien, maar ook op Amazon Prime Video. Het gaat om Criminal Minds, Grey's Anatomy en The Office.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' krijgt een prequel rond Riker en Troi
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' krijgt een prequel rond Riker en Troi

Star Trek blijft maar uitbreiden, ditmaal met een nieuw boek over twee fanfavoriete personags.

Star Trek: Picard bracht een mooie verrassing voor fans van Star Trek: The Next Generation. Will Riker en Deanna Troi waren namelijk samen met Jean-Luc Picard te zien.

Toch hadden sommige Trekkies het gevoel dat er nog veel onthuld moest worden over het leven van Riker en Troi sinds TNG. Dat gaat nu dus gebeuren. Er is namelijk een boek aangekondigd dat verbonden is aan de serie van CBS All Access en alles over hen moet vertellen.

Lees ook: 'Star Trek: Picard'-fans kunnen blij zijn

Missie voor Riker
Het boek is formeel verbonden aan de serie Picard en heet Star Trek: Picard: The Dark Veil. Het zal geschreven worden door James Swallow en richt zich op een moeilijke missie voor Riker en zijn familie.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' brengt mogelijk deze schurk terug

Het boek speelt zich af na de gebeurtenissen op Mars, waar grote aanslagen hebben plaatsgevonden. De USS Titan, waar William Riker kapitein van is op dat moment, wordt dan naar de grens tussen de Romulans en de Federation getrokken. De geheimen van een eerder onbekende, enigmatische, buitenaardse soort en de dodelijke plannen van de Tal Shiar, leiden tot een bijzondere alliantie tussen Riker en een kapitein van de Romulans. De crew van de Titan moet dan zo snel mogelijk de waarheid achterhalen om een gruwelijke aanslag te stoppen. Waarbij elke verkeerde zet voor oorlog kan zorgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote aderlating voor het Arrowverse van The CW
Series / Nieuws

Grote aderlating voor het Arrowverse van The CW

Marc Guggenheim stopt met de franchise en richt zich nu op andere zaken.

Een grote aderlating voor het Arrowverse van The CW. Niemand minder dan Marc Guggenheim stopt met de franchise. Hij was jarenlang als showrunner bezig met de grootschalige crossover-afleveringen van de verschillende series.

Hij is na zijn overwinningsronde Crisis on Infinite Earths helemaal klaar met de boel. Niet omdat hij er niet meer zo'n zin in heeft, maar omdat hij het tijd vindt voor iets anders. Het boek is gesloten en hij gaat nu verder met de serie Green Lantern voor HBO Max.

Lees ook: 'The Flash' brengt deze oude bekende terug

Arrowverse-succes
Guggenheim vertelde het volgende aan ComicBook.com: "Met het einde van Arrow en het afronden van Crisis on Infinite Earths, vond ik dat het boek gesloten moest zijn. Ik denk dat ik, tenminste op dit moment, alles wat ik met deze personages in dit medium wilde vertellen, wel verteld heb."

Lees ook: Heeft het Arrowverse dit jaar wel een crossover nodig?

En dus was het tijd voor Guggenheim om verder te gaan. "Iedereen weet ook dat ik bezig ben met Green Lantern voor HBO Max. Dus ik ben niet ver weg, maar verlaat het Arrowverse voorlopig."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speelduur première tweede seizoen 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' gelekt
Series / Nieuws

Speelduur première tweede seizoen 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' gelekt

The Mandalorian krijgt mogelijk een behoorlijk lange eerste aflevering in het tweede seizoen.

Het tweede seizoen van The Mandalorian gaat vrijdag van start. Op 30 oktober is de eerste aflevering van het tweede seizoen eindelijk te zien op Disney+. Fans en critici krijgen de boel tegelijk te zien; screeners zijn er namelijk niet voor critici.

Disney houdt de ontwikkelingen ook behoorlijk goed geheim. We weten vrij weinig over het verhaal, de personages en wat er allemaal gaat gebeuren in dit nieuwe seizoen. Zelfs de speelduur van afleveringen was tot dusverre niet bekend.

Lees ook: Is de volgende 'Star Wars'-serie van Disney+ gebaseerd op deze game?

Speelduur Chapter 9
Vandaag horen we op Reddit echter dat de speelduur van Chapter 9 bekend zou zijn. Die zou 52 minuten in beslag nemen en dan meteen de langste aflevering van de serie tot nu toe zijn. Afleveringen van het eerste seizoen namen tussen de 30 en 46 minuten in beslag.

Lees ook: 'The Mandalorian' gehuld in geheimzinnigheid

Helemaal zeker is de speelduur nog niet, en het zegt weinig over de daadwerkelijke speelduur van afleveringen. Het kan zijn dat de première gewoon lekker lang duurt en dat toekomstige afleveringen net als bij het eerste seizoen geen consequente speelduur krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' gaat ver voor de veiligheid
Series / Nieuws

'The Walking Dead' gaat ver voor de veiligheid

The Walking Dead maakt de opnames van het tiende seizoen sowieso helemaal af.

Er zijn heel wat maatregelen genomen op de set van The Walking Dead, om ervoor te zorgen dat de opnames van het tiende seizoen niet onderbroken worden vanwege een besmetting met het coronavirus.

Vandaag horen we dat er tracers zijn die ervoor zorgen dat de cast en crew veilig blijven. Dat onthulde acteur Norman Reedus. "We dragen van die kleine tracers in onze kleren, die ons vertellen hoe lang we bij een andere tracer zijn geweest. De cast en crew zijn echt super veilig," aldus de acteur.

Lees ook: 'The Walking Dead' brengt deze schurk NIET terug

Veel tests
"Er zijn een boel regels op dit moment. Iedereen draagt een masker of een gezichtsschild. Ik heb een groot litteken op mijn gezicht omdat mijn masker niet werkt, dus ik draag 't schild terwijl de rest allemaal maskers draagt. Ze meten ook meteen je temperatuur en we worden drie keer per week getest. We doen aan sneltests."

Lees ook: Dit brengt de toekomst de 'The Walking Dead'-series

Ook wordt door een crewlid aangekondigd als er een acteur of actrice de set op loopt. Reedus vindt dat maar "een beetje ongemakkelijk". Hoe dan ook is het nu zo dat het allemaal wel moet lukken en het tiende seizoen niet flink uitgesteld wordt, met z'n zes extra afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.