'Star Trek: Picard' brengt mogelijk deze schurk terug

Star Trek Picard brengt mogelijk deze schurk terug

Star Trek: Picard zou zomaar eens de Borg Queen terug kunnen brengen.

Jim Pedd, 9 oktober 2020 om 08:10

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Een nieuwe fantheorie denkt dat Star Trek: Picard mogelijk een oude bekende terug brengt. Volgens de site Screen Rant zou de Borg Queen zomaar eens een grote rol kunnen hebben in de serie.
Centraal in het eerste seizoen staat Dahj, de mogelijke dochter van Data. Zij komt in het eerste seizoen om het leven, maar haar tweeling blijkt nog te leven op een Borg Cube. Volgens Screen Rant zou Dahj zomaar eens terug kunnen keren in een tweede seizoen, maar niet hoe je denkt.

Lees ook: Patrick Stewart was bijna niet de iconische Jean-Luc Picard

De Borg Queen
Dahj lijkt in de eerste aflevering om het leven te komen als Picard en Dahj aangevallen worden door de Zhat Vash, een geheime sekte die actief is binnen de geheime dienst van de Romulans. Ze lijkt gedood te worden door een disruptor rifle, maar mogelijk overleefde ze. Een mogelijkheid is dat Q haar gered heeft, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Wel kan de Borg Queen een rol hebben gehad.

Lees ook: 'Star Trek'-musical op komst!?

De Queen beschikt over transwarp beaming, een technologie waarmee ze mogelijk Dahj gered heeft. De Romulans kunnen het proces van assimilation omkeren, en zijn daardoor zoals ze nu bestaan eigenlijk best wel nutteloos. Ze zullen dus zoeken naar een oplossing en de Queen zoekt dan naar een upgrade. Die zou 'ze' misschien gevonden hebben in de kunstmatige creatie die we kennen als Dahj.

De Queen is natuurlijk geen individu, maar deel van het collectief waaraan zij leiding geeft om 'orde naar chaos' te brengen. Dahj zou misschien wel de volgende stap kunnen zijn!

Bron: SR

Lees meer over: Star Trek Picard, CBS All Access, Borg Queen

Populair nieuws