'Star Trek: Discovery' onthult schokkend detail

'Star Trek: Discovery' onthult schokkend detail

Star Trek: Discovery speelt zich nu echt duidelijk af in een heel ander en nieuw universum.

Jim Pedd, 31 oktober 2020 om 12:25

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Star Trek: Discovery onthulde iets bijzonders in de derde aflevering van het derde seizoen. De nieuwste aflevering heet People of Earth, en onthulde een schokkend detail.
In de aflevering wordt namelijk onthuld wat de situatie is van de Aarde en Starfleet Command. Als Michael Burnham en de crew van de Discovery weer aankomen op Aarde, blijkt dat die de Federation verlaten heeft.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' heeft toch een rol voor beroemde Spock?

Duistere ontwikkeling
Als Burnham en de Discovery aankomen bij de Aarde, worden ze geconfronteerd door iets anders dan Starfleet, namelijk de United Earth Defense Force (UEDF). Dat is een militante factie die nu de Aarde en haar dilithium beschermt in deze bizarre, wilde westen achtige versie van het melkwegstelsel.

UEDF-kapitein Ndoye vertelt aan Burnham en kapitein Saru dat Starfleet Command de Aarde verlaten heeft sinds de gebeurtenissen een eeuw eerder, toen The Burn miljoenen levens claimde en de warptechnologie van het universum kapot maakte.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' komt echt op gang vrijdag

Waarheen dan?
Het is op dit moment niet duidelijk waar Starfleet naartoe is gegaan. Michael en de crew van de Discovery hebben wel een aanwijzing in de vorm van een boodschap van een Starfleet-commandant. Die wees hen op de eerste plaats al naar de Aarde.

Maar het voelt niet alsof deze versie van de Federation echt past bij waar de Discovery naar op zoek was.

De Federation
In het kort, is de United Federation of Planets in 2161 opgericht. In de organisatie verenigden zich de Aarde, Andoria, Vulcan en Tellar Prime. In een steeds groeiende organisatie werd een coalitie tussen planeten gevormd.

Gezamenlijk was de missie het bevorderen van vrijheid, rechten en gelijkheid, maar ook het delen van kennis en verdedigingsmiddelen.

Lees meer over: Star Trek Discovery, Star Trek, Federation, The Burn

Populair nieuws