Donkerste kwaad in 'Hellraiser' van HBO!

Donkerste kwaad in 'Hellraiser' van HBO!

De HBO-horrorserie gebaseerd op de bekende Hellraiser figuren krijgt de juiste spierballen.

Bram de Groot, 31 oktober 2020 om 12:47

De meeste films in de Hellraiser-filmreeks zijn niet bepaald van een kwalitatief hoog niveau. Na het origineel Hellraiser uit 1987 van schrijver en regisseur Clive Barker verschenen er negen vervolgfilms met Hellraiser: Judgment als laatste bedenkelijke film.
Nu is er bij HBO een serie in ontwikkeling die de filmserie naar een hoger niveau moet brengen en voor een uitbreiding moet gaan zorgen. Halloween Kills-regisseur David Gordon Green gaat enkele afleveringen regisseren en Mark Verheiden en Michael Dougherty zorgen voor het verhaal.

Terugkeer belangrijke naam!
Nu is via bekend geworden dat Clive Barker terugkeert. Hij zal betrokken zijn als producent. Baker haakte na Hellbound: Hellraiser II uit 1988 af en is nu dus na dertig jaar weer betrokken bij de franchise. En dit kan alleen maar goed uitpakken.

De reactie van Baker: "Ik ben opgetogen dat de Hellraiser-mythologie een nieuw leven ziet. Het wordt tijd dat de verhalen teruggaan naar hun oorsprong. Ik wil graag de krachtigste en oudste elementen van deze horror naar een nieuw publiek brengen: het donkerste kwaad dat ons menselijk leven binnendringt en hoe we in onszelf de kracht moeten vinden om het te weerstaan."

Bron: Comicbook

Lees meer over: Hellraiser, Mark Verheiden, Michael Dougherty, Clive Barker, HBO

Populair nieuws