Netflix serie 'The Witcher' wijkt op belangrijke punten af van de boeken

The Witcher-serie van Netflix wijkt af van boeken

The Witcher van Netflix maakt weer een fors andere stap dan de boeken waar de serie op gebaseerd is.

Jim Pedd, 31 oktober 2020 om 15:00

De opnames van het tweede seizoen van The Witcher zijn in volle gang. Nieuwe beelden vanaf de set, laten een grote verandering voor een prominent personage in de Netflix-serie zien.
Op een foto zien we tovenares Francesca Finabair, een elf die ook nog eens magische krachten heeft. Maar hoewel het in de boeken van schrijver Andrej Sapkowski zo is dat magiërs niet zwanger kunnen worden, is er in deze versie van het universum iets aan de hand.

Lees ook: Henry Cavill plaatst nieuwe teaserfoto Netflix-serie 'The Witcher'

Francesca Finabair
Nilfgaard en zijn politiek is van groot belang in de wereld van The Witcher. De serie heeft de boele chter nog nauwelijks verkend. Wel weten we uit de boeken dat Francesca Finabair de mooiste vrouw van de wereld zou zijn. Zij is de koningin van Dol Blathanna, als beloning voor haar loyaliteit richting Nilfgaard.

Lees ook: Gruwelijk beeld Yennefer in 'The Witcher' seizoen 2

In de boeken was zij niet zwanger, of een moeder. Elfen hebben namelijk grote moeite om zwanger te raken en worstelen met hun vruchtbaarheid. Sterker nog, in de boeken krijgen zij nauwelijks kinderen. In de serie is ze wel zwanger en "een moeder die alles zou doen om haar kind te beschermen."

Bekijk op Redanian Intelligence de foto!

Bron: Redanian Intelligence

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Andrej Sapkowski

Populair nieuws