search
Gerucht: Netflix maakt een 'God of War'-serie
Series / Nieuws

Gerucht: Netflix maakt een 'God of War'-serie

God of War zou een gameverfilming van Netflix gaan krijgen en als serie in première gaan.

Hollywood lijkt eindelijk een beetje zijn draai gevonden te hebben als het aankomt op gameverfilmingen. Vooral Netflix weet goed te boeren met onder meer The Witcher, en series die aankomen rond Assassin's Creed en Resident Evil. Nu schijnt er ook een andere gamereeks aan te mogen geloven.

Insider Daniel Richtman claimt dat Netflix probeert de rechten in handen te krijgen op de gamefranchise God of War. Er wordt al langer gesproken over een verfilming van de games en van regisseur Cory Barlog weten we dat hij de games graag door Netflix vermaakt ziet worden tot een televisieserie.

God of War
De eerste game in de franchise werd in 2005 gelanceerd, de meest recente toevoeging is God of War uit 2018 voor de PlayStation 4. In die game neemt de franchise voor het eerst afscheid van zijn wortels in de Griekse mythologie en moet Kratos strijden tegen Noorse mythologische wezens.

De grote meerderheid van de game uit 2018 is dan ook geworteld in het oude Noorwegen en het rijk Midgard. Voor het eerst in de franchise waren er ook twee protagonisten: Kratos, de voormalig Griekse god van de oorlog en zijn zoon Atreus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen