search

Ons nieuws van zondag 1 november 2020

Stephen Kings 'It' als tv-serie met 7 seizoenen?
Series / Nieuws

Stephen Kings 'It' als tv-serie met 7 seizoenen?

Zouden we opnieuw een verfilming van het bekende Stephen King-verhaal krijgen?

In 1990 kregen we al de miniserie It en recent was er de tweeluik-film van regisseur Andy Muschietti. Maar worden nu alweer plannen gemaakt om het geliefde boek van Stephen King te gaan vertalen naar een serie? Niet echt, maar de wens is er wel.

Lovecraft Country-showrunner Misha Green is een groot fan van It en zou graag een serie van het boek maken. In gesprek met The Hollywood Reporter gaf Green aan graag een serie over de bestseller te willen maken.

Zeven seizoen It
"Ik zou dolgraag een limited series van Stephen Kings It willen maken. Het is mijn favoriete roman aller tijden, maar het is zo'n dik boek dat je tijd nodig hebt om elk personage te leren kennen en echt hun angsten te begrijpen," aldus "Je kan een twee uur durende film maken, maar stel je It voor als een serie met zeven seizoenen."

"En iets met vampiers. We hebben nieuwe vampiers nodig," zei Green die klaarblijkelijk niet helemaal doorheeft dat we al tal van vampierseries hebben en dat It recent nog de tweeluik kreeg. Maar ambities moeten er zijn!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ster uit 'The Mandalorian' maakt grote belofte
Series / Nieuws

Ster uit 'The Mandalorian' maakt grote belofte

Veel nieuwe gezichten, groter verhaal, net zo'n interessant verhaal. The Mandalorian seizoen 2 wordt groter.

Afgelopen vrijdag werd de eerste aflevering van The Mandalorian seizoen twee uitgezonden en in "Chapter 9: The Marshal" waren er al grote verrassingen. Maar er komt meer!

Dit zei acteur Carl Weathers tegenover Breakfast Television Toronto. Hij gaf onder meer aan dat "The Baby" weer een belangrijk, groter onderdeel uitmaakt van de Star Wars-serie. Dit geldt ook voor Cara Dune en zijn Green Karga.

Lees ook: 'Return of the Jedi'-personage in 'The Mandalorian' seizoen 2!

Nog leuker, groter en interessanter
"Het is zo gemakkelijk om te veel weg te geven. Het enige dat ik je kan vertellen is dat als je seizoen 1 leuk vond, ik vermoed dat je seizoen 2 nog leuker gaat vinden," vertelde de Greef Karga-acteur.

Lees ook: Eerste blik op [...] in 'The Mandalorian'!

"Er is zoveel aan de hand met een aantal geweldige gastrollen die deel gaan uitmaken van de afleveringen. Deze zijn gewoon grootser en groter qua omvang, het verhaal is net zo interessant - zo niet meer," aldus Weathers. Volgende week vrijdag verschijnt aflevering 10 van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende foto geschrapte 'Game of Thrones' pilot
Series / Foto's

Opvallende foto geschrapte 'Game of Thrones' pilot

Game of Thrones heeft een niet uitgezonden, belachelijke pilot-aflevering hebben. Deze foto bewijst veel.

Voor Game of Thrones in 2011 op HBO verscheen werd er al jaren aan de verfilming van de boeken van George R.R. Martin gewerkt. Zo werd er in 2009 een pilot opgenomen die na een preview compleet werd afgemaakt door de zender.

De pilotaflevering werd afgeschoten en nog maar zeer weinig van die beelden belandden in de uiteindelijk eerste aflevering van de hitserie. Er kwamen nieuwe acteurs en 90 procent nieuwe beelden. Uiteindelijk gaf HBO zo'n 60 miljoen dollar uit aan het eerste seizoen, ongeveer een kleine 10 miljoen meer dan begroot.

Lees ook: Waarom 'Game of Thrones' wel moest eindigen

George R.R. Martin had een rol
Hieronder zie je een foto vanaf de set van de eerste reeks opnames voor de pilot. Deze werd door Martin gedeeld en dit ziet er toch best absurd uit. Onderstaande personages keerden niet terug. Zo werd Ian McNeice vervangen door Roger Allam en werd de cameo van Martin geschrapt.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster kent niemand die seizoen 8 leuk vindt

"Hier is nog een kijkje in het verleden op de originele pilot voor Game of Thrones. We namen de bruiloft van Daenerys Targaryen en Khal Drogo op in Marokko. Ian McNeice speelde Illyrio Mopatis, en ik speelde een van de bruiloftsgasten, vermoedelijk een andere oudere," schreef Martin bij de opvallende foto!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat zegt de schokkende onthulling in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'?
Series / Featured

Wat zegt de schokkende onthulling in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'?

The Mandalorian eindigt met een bijzondere knaller, maar wat wil die onthulling precies zeggen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van The Mandalorian is sinds vrijdag te zien op Disney+. De eerste aflevering eindigde met een knaller. Maar wie zagen we nou eigenlijk en wat heeft dit te betekenen? We leggen het aan je uit in dit artikel, maar waarschuwen je bij deze voor SPOILERS.

In de aflevering The Marshal kregen we Cobb Vanth te zien, een man die een stadje op Tatooine beschermt (althans, dat probeert). Daarbij draagt hij het harnas van niemand minder dan Boba Fett, dat hij te pakken kreeg door handel te drijven met een stel Jawas. Maar Boba Fett lijkt niet dood te zijn.

Lees ook: Wanneer is 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' op Disney+ te zien?

Boba Fett!
In de aflevering zien we tegen het einde acteur Temuera Morrison verschijnen. Hij speelde in de film Attack of the Clones de rol van Jango Fett. En aangezien Boba Fett zijn gekloonde zoon was, moest de acteur wel terug keren als Boba. En dat deed hij, want aan het eind van de aflevering verscheen hij ten tonele.

Lees ook: Eerste recensies 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 2: Top of Flop?

Boba Fett blijkt dus nog te leven in de franchise. Hij lijkt als een banneling te leven in de woestijn van Tatooine, en draagt kleding en wapens die doen denken aan de Tusken Raiders.

Interessant is dat Boba Fett natuurlijk de First Battle of Geonosis bijwoonde en de kracht van de Jedi zag. Hij is ook iemand die Darth Vader en Luke Skywalker kende. En dus iemand die mogelijk Mando kan helpen om de Jedi te vinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De uiterst succesvolle 'Chicago'-franchise: Fire, P.D. & Med! [Dvd]
Series / Blu-ray Review

De uiterst succesvolle 'Chicago'-franchise: Fire, P.D. & Med! [Dvd]

Van de bedenker Michael Brandt die Chicago's hulpdiensten pakkend in beeld brengt.

Bedenkers: Michael Brandt | Dick Wolf | Matt Olmstead | Cast: Verschillende acteurs | Uitzending Chicago Fire: 2012 - heden | Uitzending Chicago P.D.: 2014 - heden Uitzending Chicago Med: 2015 - heden | Tv-zenders: NBC

De Chicago-seriereeks van de zender NBC is een opvallend groot succes. De series van bedenkers Michael Brandt, Dick Wolf en Matt Olmstead weten nog altijd oplopende kijkcijfers te overleggen en gemiddeld komen alle drie de series Chicago Fire, Chicago P.D., Chicago Med ruim boven de 10 miljoen kijkers per aflevering uit.

Chicago Fire startte in 2012 en kreeg naast de lopende spin-offs ook een vierde spin-off, namelijk Chicago Justice en er zijn ook cross-over afleveringen met Law & Order: Special Victims Unit en FBI.

Onlangs bracht Universal Pictures verschillende seizoenen van het bovengenoemde "Chicago"-franchise uit op Dvd, met seizoen 8 van Fire, seizoen 7 van PD en seizoen 5 van Med. Hieronder de preview-trailer voor deze seizoenen en daarna de synopsissen. Vervolgens een blik op de uitgaven.



In seizoen 8 van Chicago Fire heeft Captain Casey de leiding over de brandweer en luitenant Severide de leiding heeft over het reddingsteam, staat de familie van Station 51 voor gevaarlijke nieuwe uitdagingen. We zien onder meer hoe de brand bij de matrassenfabriek afloopt.

In seizoen 7 van Chicago P.D. zien we de mannen en vrouwen van de elite Intelligence Unit van het politiekorps van Chicago. Onder leiding van sergeant Hank Voight zet de elite-eenheid haar strijd voort om de gevaarlijkste criminelen van de stad neer te halen. De zaken gaan echt sneller als Ruzek wordt gearresteerd wegens wangedrag en obstructie en Voight wordt verdacht van de moord op de corrupte commissaris en de toekomstige burgemeester Kelton.

In seizoen 5 van Chicago Med volgen we de toegewijde dokters, zusters en personeel van Gaffney Chicago Medical Center. De drukste spoedeisende hulpafdeling van Chicago krijgt te maken met een intensief belastingonderzoek. Zullen ze de koers kunnen blijven volgen terwijl ze hun patiënten de kwaliteitszorg en het medeleven blijven geven die ze verdienen? De nieuwkomer, Dr. Crockett Marcel, is een multi-getalenteerde chirurg die zich niet altijd aan de ziekenhuisregels houdt.



Uitgaven: Chicago Fire (S8), Chicago P.D. (S7), Chicago Med (S5) | Aantal discs 3 x 6 Dvd | Afleveringen: 3 x 20 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Release: oktober 2020 | Met dank aan: Universal Pictures

De schijven van deze Dvd-uitgaven van Chicago Fire / P.D. / Med zitten vastgeklikt in standaard doorzichtige Dvd-keepcases. In de hoezen veel informatie, met de titels en synopsissen per aflevering, per disc! Erg nette uitgaven voor de fans van deze series!

Beeld en geluid
Ondanks de enorme populairiteit van de series zijn dit wel erg snelle producties. Zo startten de opnames voor seizoen 8 van Chicago P.D. op 6 oktober 2020 en de eerste aflevering van dat seizoen verschijnt in de States al op 11 november. Dit geeft de productiesnelheid al een beetje aan.

Als we kijken hoe de productie uitpakt op een Standard Definition-beeldkwaliteit dan kan er niet anders gezegd worden dan dat zeer basic is. Het voordeel is dat de 20 afleveringen van een seizoen verspreid staan over zes schijven en dat komt de beeldkwaliteit ten goede.

Er is doorlopend zeker last van de standaard gebreken, zoals een wat doffe vertoning en lichte blokvorming. De gemiddelde kijker zal er waarschijnlijk genoegen mee nemen. De geluidstrack is zoals altijd Dolby Digital 5.1.

Beperkte extra's
De drie uitgaven bevatten eigenlijk geen extra's. Wel zijn de verschillende cross-over afleveringen meegenomen. Verdere inhoudelijke extra's over bijvoorbeeld de realisatie van de series ontbreekt.

Toekomst van Chicago-universum
De aansluitende seizoenen op bovenstaande series starten op 11 november in de States en zijn door de coronacrisis vertraagd en ingekort tot vijftien afleveringen per seizoen per serie. Daarna verschijnen waarschijnlijk nog veel meer seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' van Disney+ scoort enorm goed
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' van Disney+ scoort enorm goed

The Mandalorian scoort heel goed als we kijken naar ratings van fans en critici op Disney+.

Het tweede seizoen van The Mandalorian wordt enorm goed ontvangen. Net als de eerste reeks, weet ook het tweede deel van de serie fans en critici positief te bekoren.

Op RottenTomatoes zien we dat de serie het weer goed doet. Onder critici scoort het nieuwe seizoen 93 procent en onder fans heeft de serie diezelfde score. Waarmee de twee eindelijk eens niet ver uit elkaar liggen. Fans noemen het "heel leuk" en "net zo goed als het eerste seizoen".

Lees ook: Eerste recensies 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 2: Top of Flop?

Brede wereld
"Dit nieuwe seizoen gaat erom dat we een groter verhaal introduceren," aldus maker Jon Favreau. "De verhalen worden minder geïsoleerd, maar elke aflevering heeft wel duidelijk een eigen smaak. Hopelijk slagen we erin om de serie grootschaliger te maken."

Lees ook: Wanneer is 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' op Disney+ te zien?

In de eerste aflevering zagen we dat The Mandalorian naar de Outer Rim getrokken wordt, op zoek naar anderen van zijn soort. Die moeten hem dan als het even kan helpen om Baby Yoda terug te brengen naar zijn 'soort'.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende update over 'The Umbrella Academy'
Series / Nieuws

Veelbelovende update over 'The Umbrella Academy'

The Umbrella Academy lijkt nu echt een derde seizoen te krijgen van Netflix.

The Umbrella Academy wordt begin 2021 opgenomen. Dat is althans een verhaal van What's on Netflix en Production Weekly. De nieuwe rits afleveringen zou per 1 februari 2021 opgenomen worden en die opnames worden dan tegen eind augustus afgerond.

Dat soort berichten kloppen vrijwel altijd, maar opmerkelijk is het natuurlijk wel enigszins. Netflix heeft namelijk nog altijd niet bevestigd of The Umbrella Academy weer verder gaat op de streamingdienst, of dat het tweede seizoen stiekem toch het laatste is.

Lees ook: Goed nieuws voor 'The Umbrella Academy'-fans

Derde seizoen
Dat laatste leek al heel erg onwaarschijnlijk, aangezien het tweede seizoen een gigantische hit was op Netflix. The Umbrella Academy is ook een van de grootste superhelden-eigendommen van de streamer. De kans was echter aanwezig dat het coronavirus net als bij een aantal andere series ertoe zou leiden dat Netflix toch een punt achter de boel moest zetten.

Lees ook: Opmerkelijke toevoeging aan 'The Umbrella Academy'?

Maar dat lijkt niet het geval. The Umbrella Academy zal in het derde seizoen meer gaan laten zien van de Sparrow Academy en moet laten zien hoe het de familie Hargreeves vergaat in een bizarre nieuwe toekomst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Netflix maakt een 'God of War'-serie
Series / Nieuws

Gerucht: Netflix maakt een 'God of War'-serie

God of War zou een gameverfilming van Netflix gaan krijgen en als serie in première gaan.

Hollywood lijkt eindelijk een beetje zijn draai gevonden te hebben als het aankomt op gameverfilmingen. Vooral Netflix weet goed te boeren met onder meer The Witcher, en series die aankomen rond Assassin's Creed en Resident Evil. Nu schijnt er ook een andere gamereeks aan te mogen geloven.

Insider Daniel Richtman claimt dat Netflix probeert de rechten in handen te krijgen op de gamefranchise God of War. Er wordt al langer gesproken over een verfilming van de games en van regisseur Cory Barlog weten we dat hij de games graag door Netflix vermaakt ziet worden tot een televisieserie.

God of War
De eerste game in de franchise werd in 2005 gelanceerd, de meest recente toevoeging is God of War uit 2018 voor de PlayStation 4. In die game neemt de franchise voor het eerst afscheid van zijn wortels in de Griekse mythologie en moet Kratos strijden tegen Noorse mythologische wezens.

De grote meerderheid van de game uit 2018 is dan ook geworteld in het oude Noorwegen en het rijk Midgard. Voor het eerst in de franchise waren er ook twee protagonisten: Kratos, de voormalig Griekse god van de oorlog en zijn zoon Atreus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze week een paar topseries toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze week een paar topseries toe

Het was weer een mooie week voor streamingdienst Amazon Prime Video.

Drie nieuwe series verschenen er op Amazon Prime Video. Daarnaast kregen we weer nieuwe afleveringen van de gebruikelijke series die aan het aanbod zijn toegevoegd. We zetten de nieuwe titels voor je op een rij en beginnen met een van de beste series van de afgelopen jaren!

Mad Men
In deze serie volgen we in zeven seizoenen een van de meest prestigieuze reclamebureaus van New York City, in het begin van de jaren zestig. Daarbij volgen we de meest mysterieuze medewerker, maar ook meteen de meest getalenteerde van hen: Don Draper.

Wallander
Deze BBC-serie volgt gedurende vier seizoenen detective Kurt Wallander. Hij worstelt niet alleen met zijn eigen demonen, maar probeert ook een reeks bizarre moorden in zuid-Zweden op te lossen.

Truth Seeker
Deze bovennatuurlijke komedie heeft hoofdrollen voor Nick Frost en Simon Pegg. We volgen een groepje partime paranormale onderzoekers die samen geestverschijningen vastleggen in het Verenigd Koninkrijk. Daarbij bezoeken ze ook verlaten inrichtingen en niet eerder ontdekte bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Maar naarmate ze meer van dit soort ervaringen opdoen, komen ze ook een angstaanjagende samenzwering op het spoor.

The Walking Dead: World Beyond
In de aflevering Madman Across the Water werkt de groep samen om de Mississippi over te steken. Maar er gaat iets mis met het plan om de tieners naar huis te sturen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Monsters uit seizoen 2 van 'The Witcher' officieel onthuld
Series / Foto's

Monsters uit seizoen 2 van 'The Witcher' officieel onthuld

Na de monsters uit seizoen één komen er de nodige nieuwe monsters in seizoen twee!

Het zal nog de nodige maanden duren voordat het tweede seizoen van The Witcher op Netflix verschijnt. De opnames werden vertraagd door corona en deze zullen naar verwachting tot in 2021 duren.

Toch kan de streamingdienst het niet laten om tijdens deze Halloween-dagen een klein beetje het tweede seizoen te teasen. In de nieuwe promovideo Geralt's Monster Mash zien we namelijk niet alleen heel wat monsters uit het eerste seizoen, maar er wordt ook twee keer gehint naar nieuwe monsters of gebeurtenissen met monsters. Check de video hieronder.



Monsters seizoen 2 The Witcher
Op YouTube staat de volgende begeleidende tekst bij de video: "De White Wolf beschouwt Halloween als een persoonlijke uitdaging. Maar houd je ogen open voor een paar zoete lekkernijen... Wat er verborgen is, wil je niet missen."

Lees ook: Nieuw harnas voor Nilfgaardian in 'The Witcher' seizoen 2!

In de beelden zien we twee shots met iets nieuws. Het eerste shot laat iets zien met een soort van tentakels en een oog en het tweede shot is van drie skeletten. Online is er een hoop gegis naar wat de beelden betekenen, maar veel kan men er nog niet van maken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.