De uiterst succesvolle 'Chicago'-franchise: Fire, P.D. & Med! [Dvd]

De uiterst succesvolle 'Chicago'-franchise [Dvd]

Van de bedenker Michael Brandt die Chicago's hulpdiensten pakkend in beeld brengt.

Bram de Groot, 1 november 2020 15:19

Bedenkers: Michael Brandt | Dick Wolf | Matt Olmstead | Cast: Verschillende acteurs | Uitzending Chicago Fire: 2012 - heden | Uitzending Chicago P.D.: 2014 - heden Uitzending Chicago Med: 2015 - heden | Tv-zenders: NBC
De Chicago-seriereeks van de zender NBC is een opvallend groot succes. De series van bedenkers Michael Brandt, Dick Wolf en Matt Olmstead weten nog altijd oplopende kijkcijfers te overleggen en gemiddeld komen alle drie de series Chicago Fire, Chicago P.D., Chicago Med ruim boven de 10 miljoen kijkers per aflevering uit.

Chicago Fire startte in 2012 en kreeg naast de lopende spin-offs ook een vierde spin-off, namelijk Chicago Justice en er zijn ook cross-over afleveringen met Law & Order: Special Victims Unit en FBI.

Onlangs bracht Universal Pictures verschillende seizoenen van het bovengenoemde "Chicago"-franchise uit op Dvd, met seizoen 8 van Fire, seizoen 7 van PD en seizoen 5 van Med. Hieronder de preview-trailer voor deze seizoenen en daarna de synopsissen. Vervolgens een blik op de uitgaven.


In seizoen 8 van Chicago Fire heeft Captain Casey de leiding over de brandweer en luitenant Severide de leiding heeft over het reddingsteam, staat de familie van Station 51 voor gevaarlijke nieuwe uitdagingen. We zien onder meer hoe de brand bij de matrassenfabriek afloopt.

In seizoen 7 van Chicago P.D. zien we de mannen en vrouwen van de elite Intelligence Unit van het politiekorps van Chicago. Onder leiding van sergeant Hank Voight zet de elite-eenheid haar strijd voort om de gevaarlijkste criminelen van de stad neer te halen. De zaken gaan echt sneller als Ruzek wordt gearresteerd wegens wangedrag en obstructie en Voight wordt verdacht van de moord op de corrupte commissaris en de toekomstige burgemeester Kelton.

In seizoen 5 van Chicago Med volgen we de toegewijde dokters, zusters en personeel van Gaffney Chicago Medical Center. De drukste spoedeisende hulpafdeling van Chicago krijgt te maken met een intensief belastingonderzoek. Zullen ze de koers kunnen blijven volgen terwijl ze hun patiënten de kwaliteitszorg en het medeleven blijven geven die ze verdienen? De nieuwkomer, Dr. Crockett Marcel, is een multi-getalenteerde chirurg die zich niet altijd aan de ziekenhuisregels houdt.Uitgaven: Chicago Fire (S8), Chicago P.D. (S7), Chicago Med (S5) | Aantal discs 3 x 6 Dvd | Afleveringen: 3 x 20 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Release: oktober 2020 | Met dank aan: Universal Pictures

De schijven van deze Dvd-uitgaven van Chicago Fire / P.D. / Med zitten vastgeklikt in standaard doorzichtige Dvd-keepcases. In de hoezen veel informatie, met de titels en synopsissen per aflevering, per disc! Erg nette uitgaven voor de fans van deze series!

Beeld en geluid
Ondanks de enorme populairiteit van de series zijn dit wel erg snelle producties. Zo startten de opnames voor seizoen 8 van Chicago P.D. op 6 oktober 2020 en de eerste aflevering van dat seizoen verschijnt in de States al op 11 november. Dit geeft de productiesnelheid al een beetje aan.

Als we kijken hoe de productie uitpakt op een Standard Definition-beeldkwaliteit dan kan er niet anders gezegd worden dan dat zeer basic is. Het voordeel is dat de 20 afleveringen van een seizoen verspreid staan over zes schijven en dat komt de beeldkwaliteit ten goede.

Er is doorlopend zeker last van de standaard gebreken, zoals een wat doffe vertoning en lichte blokvorming. De gemiddelde kijker zal er waarschijnlijk genoegen mee nemen. De geluidstrack is zoals altijd Dolby Digital 5.1.

Beperkte extra's
De drie uitgaven bevatten eigenlijk geen extra's. Wel zijn de verschillende cross-over afleveringen meegenomen. Verdere inhoudelijke extra's over bijvoorbeeld de realisatie van de series ontbreekt.

Toekomst van Chicago-universum
De aansluitende seizoenen op bovenstaande series starten op 11 november in de States en zijn door de coronacrisis vertraagd en ingekort tot vijftien afleveringen per seizoen per serie. Daarna verschijnen waarschijnlijk nog veel meer seizoen!

Lees meer over: bluray, review, dvd, chicago fire, chicago pd, chicago med, Michael Brandt

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws