Iedereen kijkt momenteel de Netflix-serie 'The Queen's Gambit'

The Queen's Gambit levert indrukwekkende prestatie

The Queen's Gambit van Netflix weet echt heel erg te verbazen op Rotten Tomatoes.

Jim Pedd, 6 november 2020 om 11:29

Netflix-serie The Queen's Gambit weet te verbazen. De serie telt zeven afleveringen en is sinds vorige maand in zijn geheel te streamen.
Niet alleen is The Queen's Gambit een van de best bekeken series van dit moment, ook heeft de serie iets bijzonders gedaan. Hij heeft namelijk een score van 100 procent op recensiesite Rotten Tomatoes. Dat is niet heel veel series gelukt, dus dat is een behoorlijk indrukwekkende prestatie.

Lees ook: Nieuw op Netflix: Een verslaafd weesmeisje met een onmogelijke droom in 'The Queen’s Gambit'

The Queen's Gambit
De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis. Centraal staat Beth Harmon, een jonge vrouw die de verwachtingen van de maatschappij totaal op hun kop weet te zetten. Ze wordt namelijk een van de meest formidabele schaakspelers van de wereld. En dat in een tijd waarin de maatschappij juist andere dingen verwachtte van vrouwen, namelijk de jaren vijftig.

The Queen's Gambit volgt de reis van Beth, van haar jeugd in een weeshuis in Kentucky, tot in haar jongvolwassen jaren waarin ze begint in het wedstrijdcircuit en een schaakspeelster van formaat wordt. We zien haar relaties, maar ook haar identiteit, verslavingen en trauma's.

Bron: Comic Book

Lees meer over: The Queens Gambit, Netflix, Anya Taylor Joy, Walter Tevis

Populair nieuws