search
Netflix-serie 'Young Wallander' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Young Wallander' krijgt tweede seizoen

Netflix heeft wederom een hit in handen met de prequel-serie.

Kurt Wallander is nog lang niet klaar met zijn werk als rechercheur! Netflix heeft namelijk het groene licht gegeven voor een tweede seizoen van Young Wallander. Het eerste seizoen werd in september beschikbaar gesteld door Netflix en werd uiterst goed bekeken.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De langverwachte serie 'Young Wallander'

De Zweedse acteur Adam Pålsson speelt de rol van de markante rechercheur en wordt vergezeld door o.a. Richard Dillane (Argo) en Leanne Best (Black Mirror). Pålsson nam de rol over van Kenneth Branagh, die het personage speelde van 2008 tot 2016 in BBC-serie Wallander.

Een moderne insteek
Young Wallander laat een hedendaagse versie van Kurt Wallander zien. Wallander moet zich zien te navigeren door het steeds gewelddadiger wordende Zweden. In het eerste seizoen wist hij een tiener niet te redden van een gruwelijke aanval. De schuldgevoelens motiveerden hem echter om de misdaad op te lossen.

Het eerste seizoen werd geschreven door Ben Harris, geregisseerd door Ole Endressen en Jens Jonsson en geproduceerd door Berna Levin. Het tweede seizoen wordt verwacht in 2021.

Lees ook: Netflix onthult trailer 'Young Wallander'

Aanbevolen artikelen