search

Ons nieuws van zaterdag 7 november 2020

'Lucifer' flinke stap dichterbij het einde
Series / Foto's

'Lucifer' flinke stap dichterbij het einde

De schrijvers van Netflix-hitserie Lucifer zijn nu helemaal klaar met hun serie.

Lucifer is nu bezig met het afronden van de serie. De zesde reeks wordt opgenomen, en daarna is het echt helemaal voorbij. Een van de showrunners, Ildy Modrovich, heeft laten weten dat de scenario's nu allemaal klaar zijn.

Voor fans van de serie zijn de afgelopen jaren mooi geweest. Eigenlijk zou de boel eindigen met het derde seizoen, toen FOX er de stekker uit trok. Netflix nam de serie daarop over, en bestelde een vierde en vijfde seizoen. Dat vijfde werd langer gemaakt, en vervolgens werd er ineens een zesde seizoen besteld.

Lees ook: Finale 'Lucifer' seizoen 5 van Netflix wordt buitengewoon

Scenario's klaar
Nu zijn daarvan alle scenario's klaar. "De laatste dag in de writers room", aldus Modrovich, die een plaatje op haar Twitter-account plaatste waarop de schrijvers te zien zijn tijdens een Zoom-gesprek. "Deze mensen inspireren mij op manieren die je niet onder woorden kan brengen. Hoe kan het dat het hart zo vol kan voelen, maar tegelijk toch kan breken?"

Lees ook: Helaas: niet nog een wonderbaarlijke revival voor 'Lucifer'

Het is trouwens nog altijd wachten op de laatste afleveringen van het vijfde seizoen. Deel B werd namelijk nog niet op Netflix gezet, maar de productie is in elk geval helemaal klaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woede na cancelen 'The Dark Crystal'
Series / Nieuws

Woede na cancelen 'The Dark Crystal'

Mark Strong noemt het cancelen van The Dark Crystal een ware schande.

Alweer even geleden werd duidelijk dat Netflix al na één seizoen de stekker trok uit de succesvolle poppenserie The Dark Crystal: Age of Resistance van The Jim Henson Company. Een echte uitleg kwam er nooit en de makers hopen de serie ergens anders voort te kunnen zetten.

Lees ook: Netflix trekt stekker uit 'The Dark Crystal: Age of Resistance'

"Het is een schande, want het was zo'n magische show," legde Strong uit. "Het was zo'n geweldige poging om iets te creëren dat totaal anders was dan alles wat je op televisie ziet. Het was een echte familieshow. Kinderen werden erdoor gefascineerd, maar volwassenen konden zich herkennen in de verhaallijnen. Het is een schande dat er geen tweede seizoen komt. Ik heb geen idee waarom dat is. Mijn personage, Ordon, stierf in het eerste seizoen, dus ik zou toch niet betrokken zijn geweest bij het tweede seizoen."

Lees ook: Netflix onder vuur na cancelen 'The Dark Crystal'

Boos voor de fanbase
"Dat gebeurt vaak met de shows," vervolgde Strong. "Als het erop lijkt dat ik twee of drie films moet maken, word ik in de eerste vaak al gedood. Als ik het geluk heb om te overleven, komen er geen vervolgen. Ik neem al die dingen zoals ze zijn kom. Dus ik was niet echt boos vanuit mezelf, maar de serie heeft een enorme fanbase en ik werd boos voor hen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Netflix Direct' is nieuwste uitvinding van Netflix
Series / Nieuws

'Netflix Direct' is nieuwste uitvinding van Netflix

Netflix komt met een eigen tv-zender met de naam Netflix Direct. Opmerkelijk!

Hoe vaak volg jij eigenlijk nog een serie op televisie? Waarschijnlijk niet meer, of in ieder geval minder dan voorheen. Streaming is door Netflix booming geworden. Nu lijkt juist Netflix weer een "stapje terug" te doen.

Via Comicbook.com wordt namelijk duidelijk dat Netflix in Frankrijk een test heeft uitgerold onder de noemer 'Netflix Direct'. Op Netflix kunnen geselecteerde Fransmannen een Netflix Direct aanklikken en dat is een kanaal waarop voorgeschotelde content wordt uitgezonden, net al op de normale lineaire televisie.

Voor als je even niet kunt kiezen
"Veel kijkers houden van het idee van programmeren waarbij ze niet hoeven te kiezen wat ze gaan kijken," meldt een woordvoerder van Netflix. "Of je nu geen inspiratie hebt of je Netflix voor het eerst ontdekt, je zou je voor het eerst kunnen laten leiden zonder dat je een bepaalde titel hoeft te kiezen en je kunt je laten verrassen door de diversiteit van de Netflix-bibliotheek."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spin-off van 'The Mandalorian' lijk dan toch te komen
Series / Nieuws

Deze spin-off van 'The Mandalorian' lijk dan toch te komen

Het personage Boba Fett was al te zien in seizoen 2 van The Mandalorian. Krijgt hij nu ook een spin-off?

De fans van Star Wars kunnen hun geluk niet op. Na de wisselend ontvangen Skywalkers sagafilms lijkt Disney nu wel de smaak te pakken te hebben met The Mandalorian. De serie wordt goed ontvangen. En die serie lijkt nu ook een spin-off te krijgen.

In de zoektocht naar meer content lijkt Disney+ nu in te zetten op meer Star Wars. Volgens Deadline zouden de opnames voor seizoen drie van The Mandalorian nog dit jaar moeten starten. Ook zou Disney+ werken aan een spin-off rond het personage Boba Fett.

Boba Fett krijgt mogelijk eigen serie
Boba Fett zagen we al in de eerste aflevering van seizoen twee van The Mandalorian. Eigenlijk zou Fett een eigen film krijgen, maar dit wordt nu dus mogelijk een Disney+ productie. De opnames zouden volgens Deadline nog deze maand moeten starten.

Oud-Disney CEO Bob Iger gaf in februari 2020 al aan dat Disney+ de Mandalorian-franchise wilt uitbreiden met "meer personages" en die personages zouden "hun eigen serie" kunnen krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Young Wallander' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Young Wallander' krijgt tweede seizoen

Netflix heeft wederom een hit in handen met de prequel-serie.

Kurt Wallander is nog lang niet klaar met zijn werk als rechercheur! Netflix heeft namelijk het groene licht gegeven voor een tweede seizoen van Young Wallander. Het eerste seizoen werd in september beschikbaar gesteld door Netflix en werd uiterst goed bekeken.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De langverwachte serie 'Young Wallander'

De Zweedse acteur Adam Pålsson speelt de rol van de markante rechercheur en wordt vergezeld door o.a. Richard Dillane (Argo) en Leanne Best (Black Mirror). Pålsson nam de rol over van Kenneth Branagh, die het personage speelde van 2008 tot 2016 in BBC-serie Wallander.

Een moderne insteek
Young Wallander laat een hedendaagse versie van Kurt Wallander zien. Wallander moet zich zien te navigeren door het steeds gewelddadiger wordende Zweden. In het eerste seizoen wist hij een tiener niet te redden van een gruwelijke aanval. De schuldgevoelens motiveerden hem echter om de misdaad op te lossen.

Het eerste seizoen werd geschreven door Ben Harris, geregisseerd door Ole Endressen en Jens Jonsson en geproduceerd door Berna Levin. Het tweede seizoen wordt verwacht in 2021.

Lees ook: Netflix onthult trailer 'Young Wallander'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian'-geruchten kloppen niet?
Series / Nieuws

'The Mandalorian'-geruchten kloppen niet?

Mogelijk komt er dus toch geen serie over Bo-Katan Kryze en Cara Dune.

Een tijdje was er het verhaal dat Disney en Lucasfilm een spin-off van The Mandalorian in de maak hadden. Daarin zouden we Cara Dune (Gina Carano) en Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) volgen op avonturen.

Maar nu vertelt Deadline dat die serie er niet gaat komen. Deadline stelt wel dat het derde seizoen van The Mandalorian heel snel opgenomen zal gaan worden. Maar nuanceert het verhaal over de spin-off: "die lijken niet echt te zijn."

Lees ook: Wie was dat nou in 'The Mandalorian'?

Meer Star Wars
Er is heel wat meer Star Wars in de maak, specifiek voor Disney+. Zo weten we van Bob Iger dat er gekeken wordt naar heel wat verschillende series. Concreet zei hij al eens dat er "meer van The Mandalorian op komst is, mogelijk met personages die dan een eigen richting op gaan met een eigen serie."

Lees ook: 'The Mandalorian' scoort ijzersterk debuut

Dat leidde na de eerste aflevering van het tweede seizoen al tot het verhaal dat er een spin-off gemaakt zou gaan worden over Cobb Vanth.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze series nieuw toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze series nieuw toe afgelopen week

Afgelopen week kwam er weer heel wat mooi nieuws te staan op streamingdienst Disney+.

Disney+ fans zullen de komende weken blij zijn. Elke week is er namelijk een nieuwe aflevering van de serie The Mandalorian. En deze week zijn er daarnaast nog eens drie (!) nieuwe series toegevoegd.

Nieuwe afleveringen
The Mandalorian Chapter 10: De Mandalorian onderneemt een riskante reis met een passagier met een kostbare lading.

Nieuwe series
Muppets Now: Scooter moet razendsnel de gloednieuwe gestreamde serie van de Muppets uploaden. Dat moet nu direct gebeuren, want Scooter wordt geconfronteerd met bezwaren, afleidingen en allerlei complicaties van de andere Muppets.
Fancy Nancy: Fancy It Yourself: Oeh-la-la! Hier is Fancy Nacy! Kijk mee met Nancy om te zien hoe zij alles wat gewoontjes is, fancy weet te maken.
Europe From Above: Deze serie vliegt boven Duitsland, Italië, Polen, Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, om de mooiste culturele en geografische bezienswaardigheden van Europa te laten zien. We onthullen hoe traditie, bouwkunde, en natuurlijke wonderen, dit continent vorm hebben gegeven. En er is een levendig portret van de mensen die hun tradities in ere houden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' krijgt een bijzondere gastrol
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' krijgt een bijzondere gastrol

Een bijzondere naam duikt op in een promo voor het derde seizoen van de serie.

De befaamde Canadese filmmaker David Cronenberg heeft al zes jaar geen film gemaakt, maar hij duikt de laatste jaren wel vaker op als acteur. Zo was hij in 2017 te zien in de miniserie Alias Grace, had hij een rol in de onafhankelijke film Disappearance at Clifton Hill en is hij volgend jaar te zien als een proctoloog in Viggo Mortensens regiedebuut Falling.

Lees ook: Fijn nieuws voor fans 'Star Trek: Discovery'

De gevierde regisseur van o.a. The Fly, A History of Violence en Videodrome zal nu te zien zijn in de vijfde aflevering van het derde seizoen van Star Trek: Discovery. Dat weten we doordat een glimp van Cronenberg is op te vangen in de onderstaande promo van de nieuwe aflevering.

Slechts een cameo?
De opwachting van Cronenberg wordt weggegeven door slechts één shot (0:23 om precies te zin), wat erop wijst dat het slechts een cameo zal zijn naast Oded Fehr, die de voornaamste gastrol speelt in de nieuwe aflevering. Cronenberg heeft overigens geen directe connectie met de Trek-franchise, dus hoe hij in Discovery terecht is gekomen is ons een raadsel.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' onthult schokkend detail

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'His Dark Materials' wordt vreemd
Series / Nieuws

Derde seizoen 'His Dark Materials' wordt vreemd

His Dark Materials gaat op 8 november van start met het tweede seizoen, eindelijk!

Het duurt nog maar een paar dagen voordat His Dark Materials weer te zien zal zijn op HBO en BBC One. Dan gaan we van start met het tweede seizoen van de serie. Nu al werkt de crew aan een derde reeks.

Die is echter nog niet officieel besteld. Maar uitvoerend producent en production designer Joel Collins laat wel al weten dat het derde seizoen "zich in een vroeg stadium van ontwikkeling" bevindt.

Lees ook: 'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten

Heel raar
"De wereld van het derde seizoen is echt uitzonderlijk vreemd en gecompliceerd. De complexiteit wordt steeds groter als het aankomt op het verhaal, de visuals en het narratief. Er zit een stel van ons in het diepste geheim aan te werken en dat is heel opwindend en complex. We proberen de puzzel op te lossen, weg van de ogen van het publiek," aldus Collins.

Lees ook: Zeer gave trailer 'His Dark Materials' seizoen 2

Het derde seizoen zou heel anders worden. "Ik weet al hoe de Mulefa en hun wereld er uit moeten zien, en de republiek van Asriel is een buitengewone plek. We gaan natuurlijk ook naar het land van de doden, en wat opwindend is, is om daar ook over na te denken."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Sopranos: de beste tv-serie ooit gemaakt? [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

The Sopranos: de beste tv-serie ooit gemaakt? [Blu-ray]

Wijlen James Gandolfini als de maffiabaas Tony Soprano. Wie kan daar nou niet van genieten?

Gemaakt door: David Chase | Cast: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Vincent Pastore (Salvatore "Big Pussy" Bonpensiero), Steven Van Zandt (Silvio Dante), Tony Sirico (Peter "Paulie Walnuts" Gualtieri), Dominic Chianese (Corrado "Junior" Soprano), e.a. | Uitzending serie: 1999 - 2007 | Tv-zenders: HBO

HBO staat voor Home Box Office en in 1999 werd dat pas echt werkelijkheid met het starten van de misdaadserie The Sopranos rond de maffioso Tony Soprano. In uiteindelijk zes seizoenen zien we hoe hij worstelt met zijn twee families, oftewel zijn gezin en de misdaadfamilie waarover hij ook de baas wordt. Misschien wel de beste tv-serie ooit gemaakt!

De complete serie is al eventjes beschikbaar op Blu-ray en is uiteraard een must-have voor de fans die geen HBO hebben via bijvoorbeeld Ziggo Movies & Series XL. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.



In The Sopranos zien we hoe maffiabaas Tony Soprano omgaat met zijn problemen en een evenwicht probeert te vinden tussen zijn familieleden en de gewelddadige criminele organisatie die hij leidt. Overal ter wereld zaten mensen voor hun buis om de maffia, het eten en de familie te zien en te ontdekken wie het volgende slachtoffer zou worden.



Uitgave: The Sopranos - The Complete Series | Aantal discs 28 x Blu-ray | Afleveringen: 86 x 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HS Master Audio 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888197776 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De 28 schijven van deze Blu-ray uitgave van The Sopranos zitten vastgeklikt in meerdere dikke blauwe Blu-ray keepcases, met daaromheen een insteekhoes. Het is een compact geheel al misschien wat onlogisch verdeeld over de keepcases. Dit is echt een uitgave voor de ware fans van de misdaadserie.

Beeld en geluid
Deze moderne serie laat een prima beeld zien via deze uitgebreide Blu-ray uitgave die in 2014 verscheen, nadat deze al langer in de States beschikbaar was. Het beeld laat een mooi filmisch geheel zien dat past bij de kwaliteit die HBO doorgaans oplevert. De scherpte is sterk en de kleur werkt goed om de juiste sfeer neer te zetten.

Als je de afleveringen start dan hoor je het nummer "Woke Up This Morning (Chosen One Mix)" van Alabama 3 en die kun je na de 86 afleveringen wel dromen. De geluidstrack van deze uitgave is redelijk standaard DTS-HS 5.1 en veel meer was er in 2014 ook niet beschikbaar. Een 4K Blu-ray uitgave is nog niet leverbaar, ook niet in de VS.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal is zeer uitgebreid, maar er zijn geen extra's toegevoegd ten opzichte van de losse uitgaven die ook beschikbaar zijn. Bij verschillende afleveringen is er audiocommentaar en kun je kijken naar featurettes en video's als Defining A Television Landmark, Two Roundtable Dinners With Cast And Crew, Two-Part Interview With David Chase. En er zijn voor Lost Scenes te bekijken.

Een prequelfilm in 2021!
Na het tweedelige zesde seizoen was het over en uit voor The Sopranos en na het overlijden van James Gandolfini verdwenen ook de geruchten over een bioscoopfilm. Op 11 maart 2021 verschijnt er wel de film The Many Saints of Newark van bedenker David Chase en regisseur Alan Taylor. In de prequelfilm zien we Tony Soprano terugkeren, gespeeld door James Gandolfini's zoon Michael Gandolfini.

Lees ook: Als 'The Sopranos'-film een succes wordt komt er mogelijk een revival van de serie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het zat helemaal verkeerd op de set van 'The Affair'
Series / Nieuws

Het zat helemaal verkeerd op de set van 'The Affair'

Actrice Ruth Wilson stapte op bij de opnames van de serie The Affair, nu weten we waarom.

Actrice Ruth Wilson had het over fouten op de set toen ze bezig was met The Affair. Zij stopte in 2018 met de serie, en laat weten dat er echt dingen mis zijn gegaan tijdens de opnames.

Wilson vertrok in 2018 bij de productie van The Affair. Waarom precies liet ze op dat moment niet weten. Het had - werd toen gespeculeerd - te maken met een "giftige werkomgeving" en seksueel grensoverschrijdend gedrag. De serie ging heel definitief om met haar vertrek, en eindigde na het vijfde seizoen.

Lees ook: Verlaat Joshua Jackson 'The Affair'?

Helemaal verkeerd
Actrice Wilson gaat nu tijdens een interview in waarom ze stopte. Ze bleek zich niet op haar gemak gevoeld te hebben op de set, zelfs bijna onveilig. Het was volgens haar voor de opkomst van de #MeToo-beweging, maar "het was heel duidelijk" dat "het helemaal mis zat".

Lees ook: Anna Paquin in laatste seizoen 'The Affair'

"De reden waarom ik niet over The Affair gesproken hebt, is omdat ik niet zeker weet hoe. Er zit heel veel lawaai en woede omheen, en het ligt bij mij om te beslissen hoe ik vertel over mijn leven en mijn ervaringen. Dat is vind ik heel erg belangrijk. Ik had een stem en ik kwam voor mijzelf op. Maar er was een situatie op de set van The Affair die niet goed voelde, waar ik mee om ben gegaan en voor mijzelf op ben gekomen," aldus Wilson.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.