Woede na cancelen 'The Dark Crystal'

Woede na cancelen 'The Dark Crystal'

Mark Strong noemt het cancelen van The Dark Crystal een ware schande.

Bram de Groot, 7 november 2020 om 18:50

Alweer even geleden werd duidelijk dat Netflix al na één seizoen de stekker trok uit de succesvolle poppenserie The Dark Crystal: Age of Resistance van The Jim Henson Company. Een echte uitleg kwam er nooit en de makers hopen de serie ergens anders voort te kunnen zetten.
Lees ook: Netflix trekt stekker uit 'The Dark Crystal: Age of Resistance'

"Het is een schande, want het was zo'n magische show," legde Strong uit. "Het was zo'n geweldige poging om iets te creëren dat totaal anders was dan alles wat je op televisie ziet. Het was een echte familieshow. Kinderen werden erdoor gefascineerd, maar volwassenen konden zich herkennen in de verhaallijnen. Het is een schande dat er geen tweede seizoen komt. Ik heb geen idee waarom dat is. Mijn personage, Ordon, stierf in het eerste seizoen, dus ik zou toch niet betrokken zijn geweest bij het tweede seizoen."

Lees ook: Netflix onder vuur na cancelen 'The Dark Crystal'

Boos voor de fanbase
"Dat gebeurt vaak met de shows," vervolgde Strong. "Als het erop lijkt dat ik twee of drie films moet maken, word ik in de eerste vaak al gedood. Als ik het geluk heb om te overleven, komen er geen vervolgen. Ik neem al die dingen zoals ze zijn kom. Dus ik was niet echt boos vanuit mezelf, maar de serie heeft een enorme fanbase en ik werd boos voor hen."


Bron: collider

Lees meer over: Taron Egerton, Anya Taylor Joy, Dark Crystal, Netflix, Nathalie Emmanuel

Populair nieuws