'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' bevat iets heel angstaanjagends als je arachnofobie hebt

Haat je spinnen? Vrees dan voor The Mandalorian

The Mandalorian heeft iets doodengs als je bang bent voor spinnen of alle wezens met acht poten.

Jim Pedd, 9 november 2020 om 07:02

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vrijdagochtenden zijn nu feest voor Star Wars-fans. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering van The Mandalorian op Disney+. Afgelopen week had de aflevering echter iets waar iemand met arachnofobie bepaald niet blij van zal worden.
Zonder al te veel te verklappen, komt Mando lijnrecht tegenover een grote horde spinachtige wezens te staan. Die hebben xenomorph-achtige eitjes gelegd, en een bek die vol met razendscherpe tanden zit. Die wezens heten de Krykna en het oorspronkelijk ontwerp daarvoor komt van niemand minder dan Ralph McQuarrie.

Lees ook: Nieuwe 'Star Wars'-serie op Disney+ wordt wel heel bizar

De Krykna
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Krykna zouden debuteren op de planeet Degobah. Daar komt Luke niemand minder dan Jedi-meester Yoda tegen, die hem traint in de Force. De spinnen zaten niet in The Empire Strikes Back, maar het ontwerp is dus nu alsnog gebruikt in de franchise.

Lees ook: 'The Mandalorian'-geruchten kloppen niet?

Vermoedelijk keren ze niet snel meer terug, gezien het snelle vertrek van Din Djarin, Frog Lady en Baby Yoda van de mysterieuze ijsplaneet waar de spinnen zitten, maar toch…


Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Disney Plus, Spin

Populair nieuws