search

Ons nieuws van maandag 9 november 2020

Netflix's 'The Crown' seizoen 4: Top of flop?
Series / Featured

Netflix's 'The Crown' seizoen 4: Top of flop?

Is dit vierde seizoen de moeite van het kijken waard, of is het beter om te skippen?

Het wachten is bijna voorbij. Op 15 november lanceert Netflix het vierde seizoen van The Crown. Daarin keren Olivia Colman en Tobias Menzies terug als Queen Elizabeth en Prince Philip. En krijgen ze gezelschap van Princess Diana (Emma Corrin) en Prime Minister Margaret Thatcher (Gillian Anderson).

Nu zijn de eerste recensies binnen en kunnen we je vertellen of dit nou een top, of toch een flop, is.

Lees ook: Prachtige beelden Netflix-hit 'The Crown'

Indiewire: "Na het mindere derde seizoen, blijkt dat wat dit narratief over Queen Elizabeth nodig had, een (of twee) vijand was. In een seizoen waar veruit de meeste druk op zal staan - want een publiek dat nog geen seconde van The Crown gezien heeft zal nu zeker gaan kijken - levert maker Peter Morgan zijn beste seizoen tot nu toe."

Lees ook: Netflix hitserie 'The Crown' heeft weer een nieuwe Prince Charles!

Entertainment Weekly: "Het is een seizoen vol ijzersterk werk. [...] Laat in het seizoen botsen Elizabeth en Thatcher over de Apartheid-regering van Zuid-Afrika. De Queen ondersteunt sancties, de premier niet. En dat leidt tot een van de meest gespannen showdowns, die zo spannend is dat het voelt alsof je kijkt naar de finale van Wimbledon."

Lees ook: Duistere tijden in trailer 'The Crown' seizoen 4

Collider: "Vanuit een technisch oogpunt, blijkt The Crown een van de beste drama's van Netflix. Het production design is ongeëvenaard, de cast buitengewoon en het zet de 'prestige' voor 'prestige tv'. De kwaliteit van de productie is beter dan ooit, waardoor je het matige schrijfwerk goed ziet. Aangezien het seizoen grotendeels verdeeld is tussen Thatcher en Diana, heb je een aantal buitengewone afleveringen rond Thatcher, afgewisseld met wat behoorlijk wisselende Diana-afleveringen. In tegenstelling tot het tweede seizoen, dat het beste van de serie tot nu toe was, is er geen overkoepelend verhaal dat alles aan elkaar bindt. Voorheen was bij The Crown elke aflevering buitengewoon sterk. Dat is met dit vierde seizoen niet meer zo."

Lees ook: 'The Crown' onthult prachtige trouwjurk Princess Diana

IGN: "The Crown bewijst met dit vierde seizoen waarom het nog altijd een van de beste televisieseries van dit moment is, met buitengewoon werk van de castleden en geweldig schrijfwerk van peter Morgan en zijn team. De tien afleveringen weten goed te balanceren tussen de complexe band van Queen Elizabeth met Margaret Thatcher, en een verkenning van de relatie van Charles en Diana."

Variety: "Het vierde seizoen, in al haar schaamteloze glorie, is misschien het succesvolste tot nu toe, al doet het prestigieuze aspect wat onder."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superheldenserie 'Peacemaker' komt er heel snel
Series / Nieuws

Superheldenserie 'Peacemaker' komt er heel snel

De superhelden spin-off serie van The Suicide Squad komt heel snel naar televisie.

Alweer even geleden werd duidelijk dat Warner Bros. aan de slag gaat met een spin-off serie gebaseerd op een personage uit de aanstaande DC Extended Universe-film The Suicide Squad die in de zomer van 2021 in de bioscopen moet verschijnen.

Nu lijkt het erop dat de serie wel heel snel in productie gaat en daardoor toch vrij snel op HBO Max te zien zal zijn. De serie zal gaan over het personage Peacemaker van spierbundel John Cena.

Regisseur James Gunn start voorbereiding
The Suicide Squad-regisseur James Gunn is verantwoordelijk voor het script en zal ook enkele afleveringen regisseren. Gunn liet afgelopen weekend weten dat hij zijn quarantaine van 2 weken is gestart om daarna te beginnen met de serie. Hij heeft in ieder geval een Xbox gekregen om de tijd te doden.

Lees ook: Meer 'Suicide Squad'-leden terug voor spinoff-serie 'Peacemaker'

Wanneer Peacemaker op HBO Max verschijnt is nog niet bekend. Aangezien The Suicide Squad naar verwachting begin augustus in de bioscoop moet draaien, is het niet ondenkbaar dat de serie eind 2021 debuteert.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Deadly Class', een serie op Netflix die je moet zien... of toch niet?
Series / Nieuws

'Deadly Class', een serie op Netflix die je moet zien... of toch niet?

Op 1 november werd deze serie reeds gelanceerd op streamingdienst Netflix...

Op 1 november verscheen op Netflix de op Comics gebaseerde serie Deadly Class. Er werd opvallend weinig aandacht gegeven aan deze lancering, terecht of niet?

In Deadly Class volgen we de dakloze tiener Marcus Lopez die ergens ten tijde van de jaren tachtig plots wordt ingelijfd op een legendarische privéschool. De school staat er om bekend in het bijzonder kinderen van criminele families op te vangen en les te geven. Vanaf dat ogenblik is het aan Marcus om zien te overleven in een omgeving waarin er geen sprake is van respect voor de sociale codes, in tegendeel.

Comics
Het verhaal van de serie Deadly Class is gebaseerd op de gelijknamige comics van Rick Remender en Wesley Craig. De première van de serie vond plaats op 16 januari 2019 op Syfy. Bij de lancering werd meteen duidelijk dat de pers behoorlijk verdeeld was over de reeks. Voor de cast en de cinematografie was er voornamelijk lof, maar toch werd het project al snel bestempeld als een "te donkere en gewoon slechte tienerserie".

Wanneer we kijken naar de actuele cijfers die deze serie heeft gekregen zien we echter toch iets anders. Heel wat mensen blijken fan te zijn van de serie en ook de score op bijvoorbeeld IMDB is meer dan degelijk te noemen. Daar krijgt deze serie dan ook een mooie 7,7/10. De matige kijkcijfers bij Syfy hebben er helaas wel voor gezorgd dat de serie inmiddels naar de eeuwige jachtvelden is verwezen. Er zal dus geen tweede seizoen meer verschijnen.

Ben jij toch benieuwd wat deze serie precies te bieden heeft? Dan kan je ze nu gewoon lekker bingen op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De romantische kerstserie 'Dash & Lily'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De romantische kerstserie 'Dash & Lily'

Deze zeemzoete romantische kerstserie staat vanaf morgen op streamingdienst Netflix...

Het is zo langzaam maar zeker weer de periode van het jaar. Vanaf morgen, dinsdag 10 november 2020 is op Netflix de romantische kerstserie Dash & Lily te bekijken. De serie speelt zich af in het bruisende New York.

Van tegenpolen is bekend dat ze elkaar aantrekken. Dat is precies het geval bij de cynische Dash en de vrolijke Lily. Zij sturen elkaar berichten, maar eigenlijk vooral uitdagingen door gebruik te maken van een rood boekje dat ze verspreid over de Amerikaanse metropool New York voor elkaar achterlaten. Het resultaat is een vermakelijke serie die je meteen ook even laat proeven van de Kerstsfeer.

Book of Dares
Het verhaal van de serie Dash & Lily is gebaseerd op het eerste deel van het zogenaamde Book of Dares. Deze maakt deel uit van de young adult boekenreeks Dash & Lily en komt van de hand van David Levithan en Rachel Cohn. Het is Joe Tracz die werd aangesteld als showrunner evenals schrijver van de serie.

Ben jij helemaal klaar voor een zeemzoete romantische komedie je reeds even onder zal weten te dompelen in de sfeer van Kerstmis? Dan kan je vanaf morgen de serie Dash & Lily bekijken op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Bad Banks' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Bad Banks' seizoen 2

Ook het eerste seizoen van de serie is reeds te bekijken op Netflix...

Aan het einde van het jaar 2018 verscheen op NPO het eerste seizoen van de serie Bad Banks. De serie wist meteen een trouwe schare fans te verzamelen. Voor die fans is er nu goed nieuws, want het vervolg is vanaf morgen te bekijken op Netflix.

In het eerste seizoen volgden we een jonge, briljante bankmedewerkster genaamd Jana. Zij werd op een bepaald ogenblik onterecht ontslagen bij een investeringsbank. Ze kon echter rekenen op hulp uit onverwachte hoek en kon aan de slag gaan bij een concurrerende bank. Dan komt Jana er echter achter dat ze sterk gemanipuleerd wordt...

Tweede seizoen
In het tweede seizoen zal de kijker terug meegaan op een rollercoasterrit doorheen de wereld van de high finance. Na afloop van de crisis krijgt deze wereld meer dan ooit met een grote omwenteling te maken. Welke rol kan Jana nog vervullen binnen deze wereld? Je ontdekt het vanaf morgen, dinsdag 10 november op Netflix!

Wil je graag nu al een voorsmaakje hebben van wat het tweede seizoen van Bad Banks voor jou allemaal zal in petto hebben? Bekijk dan vooral even de hieronder terug te vinden trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Had je gehoopt op meer 'Prison Break'? Dan hebben we slecht nieuws voor je
Series / Nieuws

Had je gehoopt op meer 'Prison Break'? Dan hebben we slecht nieuws voor je

Helaas krijgen we niet nog meer te zien van Prison Break, dat is nu echt zeker.

Acteur Wentworth Miller doet het niet meer. Hij gaat niet meer terugkeren voor meer seizoenen van Prison Break. De acteur ziet het namelijk niet meer zitten om heteroseksuele personages te spelen.

Sinds 2013 is van Miller bekend dat hij op mannen valt. Hij speelde echter jarenlang de rol van Michael Scofield, een personage dat heteroseksueel is. Wat de acteur betreft, is het daar nu mee gedaan. Hij ziet het niet meer zitten. "Ik wil niet alleen heteroseksuele personages spelen. Hun verhalen zijn verteld."

Lees ook: Dominic Purcell bevestigt zesde seizoen van 'Prison Break'

Klaar mee
Eerder waren er nog heel wat geruchten over een mogelijk zesde seizoen in de serie. Dat gaat er echter niet meer komen lijkt het zo. Nu is Miller er in elk geval duidelijk over. "Geen Michael meer. Als je fan was van de serie en hoopte op meer seizoenen, dan spijt mij dat. Ik begrijp dat je dit teleurstellend vindt."

Lees ook: 'Prison Break' seizoen 6: Dit moet je weten

"Ik ben er klaar mee. Met Prison Break. Officieel", schrijft de acteur namelijk ook. Waarmee je er dus van uit kan gaan dat het nu ook echt gedaan is.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteurs hebben cameo's als X-Wing piloten in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Deze acteurs hebben cameo's als X-Wing piloten in 'The Mandalorian'

Weten wie die X-Wing piloten waren in The Mandalorian seizoen twee, aflevering twee?

De tweede aflevering van het tweede seizoen van The Mandalorian was een duidelijke opvuller, maar dat maakte het avontuur niet minder vermakelijk. Naast nieuwe monsters zagen we ook weer X-Wings en de bijbehorende piloten.

Ook in het eerste seizoen van The Mandalorian zagen we al X-Wing piloten. In de aflevering "Chapter 10: The Passenger" zien we er twee en de rollen werden in gevuld door de acteurs Paul Sun-Hyung Lee en Dave Filoni.

Lees ook: Opmerkelijk: 'The Mandalorian' levert 'Star Wars'-gebarentaal op

Cameo's X-WIng piloten
Dave Filoni is een schrijver en regisseur van The Mandalorian en regisseerde onder meer de allereerste aflevering. De andere piloot werd dus gespeeld door Paul Sun-Hyung Lee, bekend uit de serie Kim's Convenience. En die acteur was zeer blij met zijn cameo.

Lees ook: Het zou zomaar kunnen: opnieuw een bekend Star Wars-personage in 'The Mandalorian'!

"Ik was weer vijf jaar oud", zei Lee tegen CBC. [i]"Ik ben naar de 'galaxy far, far away' geweest. Ik heb mijn hele leven naar films gekeken. Om daar eindelijk te zijn, om daar te zitten.. Ik wilde niet weggaan."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'The Walking Dead'-moment was traumatiserend
Series / Nieuws

Dit 'The Walking Dead'-moment was traumatiserend

The Walking Dead-maker Scott Gimple kon dit moment bijna niet aan, maar moest het wel maken.

Schrijver en voormalig showrunner Scott Gimple van The Walking Dead geeft tijdens een nieuw interview toe dat hij de dood van hoofdpersonen Glenn en Abraham "behoorlijk traumatiserend" vond. In de aflevering The Day Will Come When You Won't Be zien we hoe Abraham en Glenn doodgeknuppeld worden door Negan.

De scène komt bijna een-op-een uit de comics, al ging daarin Abraham niet dood. Nu vertelt Gimple dat hij dat echt een traumatiserend moment vond. "Oh god, ja, ik zou zeggen het moment met Glenn en ook Abraham."

Lees ook: Dit is wel een heel gaaf 'The Walking Dead'-idee

Pijnlijk moment
"Die aflevering was echt pijnlijk om te schrijven en ik denk dat ik het vanuit het perspectief van Rick, Maggie, Sasha en ook Rosita meemaakte. Ik voelde het echt zoals zij het voelden," aldus Gimple tegenover Looper. "Bij een scenario zoals dit, werk je echt alleen maar daaraan en sluit je je helemaal af voor de rest. Dat maakt het ook heel moeilijk om te schrijven, en daarna te leven in zo'n aflevering, het op te nemen en te voelen."

Lees ook: 'The Walking Dead'-trailer voor gave laatste afleveringen seizoen 10

Hij vond het ook verschrikkelijk vanwege zijn vriendschappen met de acteurs. "Ik vond het echt traumatiserend, want ik ben behoorlijk close met Steven Yeun en Michael Cudlitz."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Check hier nieuwe foto's van 'Stranger Things'
Series / Foto's

Check hier nieuwe foto's van 'Stranger Things'

Netflix-hit Stranger Things laat al weer heel erg lang op zijn vierde seizoen wachten.

Er zijn zestien maanden (!) verstreken sinds we het derde seizoen van Stranger Things zagen. Fans moeten nog langer dan gepland wachten op het vierde seizoen van de populaire Netflix-serie.

Maar de opnames zijn weer in volle gang. Er is een heel coronaplan gemaakt en de televisieserie wordt nu veilig opgenomen. Tijdens Stranger Things Day op 6 november kregen we al een video te zien. En nu heeft het productieteam op Twitter nieuw materiaal van achter de schermen geplaatst.

Lees ook: Nieuwe beelden Netflix-hit 'Stranger Things'

Vierde seizoen
Dit vierde seizoen is nog altijd in nevelen gehuld. We weten dat de serie volgend jaar ergens terugkeert, en dat de groep vrienden nu uit elkaar getrokken is. Ze zullen echter weer samen moeten komen om op zoek te gaan naar Hopper die nu in Rusland zit, waar hij in een werkkamp aan de slag moet.

Lees ook: 'Stranger Things' van Netflix is beter dan ooit

Ook zullen er weer nieuwe onthullingen gedaan worden over het Upside Down, want de Russen hebben daar nu ook toegang toe.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' wijzigt het canon weer eens
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' wijzigt het canon weer eens

Het canon van Star Trek is superbelangrijk voor fans. Maar moet er weer aan geloven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Discovery mag dan wel ver in de toekomst zitten nu, maar verandert nu alsnog zo nu en dan iets aan het canon van de franchise. ook in de meest recente aflevering.

Aflevering vier Forget Me Not laat zien dat een van de meest geliefde buitenaardse rassen van de franchise op het punt van uitsterven staat.

Lees ook: Fijn nieuws voor fans 'Star Trek: Discovery'

Wat is er aan de hand?
Centraal in deze aflevering staat de nieuwe heldin Adira Tal, die als eerste mens een band heeft gekregen met een Trill-symbiont, Tal genaamd. Het probleem is dat die band niet goed zit, waardoor de collectieve herinneringen uit het verleden van Tal geblokkeerd zijn voor Adira. Die moet beter, zodat ze gebruik kunnen maken van de herinneringen van Tal om de nieuwe versie van Starfleet te vinden.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' maakt deze verandering permanent

Aan het eind van de aflevering weet Adira succesvol een band te krijgen met de Trill. Een bijzondere prestatie, want normaliter is het echt niet mogelijk voor een gewoon mens om een band te krijgen met een Trill. Waarmee het canon dus weer eens flink aangepast is!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' bevat iets heel angstaanjagends als je arachnofobie hebt
Series / Foto's

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' bevat iets heel angstaanjagends als je arachnofobie hebt

The Mandalorian heeft iets doodengs als je bang bent voor spinnen of alle wezens met acht poten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vrijdagochtenden zijn nu feest voor Star Wars-fans. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering van The Mandalorian op Disney+. Afgelopen week had de aflevering echter iets waar iemand met arachnofobie bepaald niet blij van zal worden.

Zonder al te veel te verklappen, komt Mando lijnrecht tegenover een grote horde spinachtige wezens te staan. Die hebben xenomorph-achtige eitjes gelegd, en een bek die vol met razendscherpe tanden zit. Die wezens heten de Krykna en het oorspronkelijk ontwerp daarvoor komt van niemand minder dan Ralph McQuarrie.

Lees ook: Nieuwe 'Star Wars'-serie op Disney+ wordt wel heel bizar

De Krykna
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Krykna zouden debuteren op de planeet Degobah. Daar komt Luke niemand minder dan Jedi-meester Yoda tegen, die hem traint in de Force. De spinnen zaten niet in The Empire Strikes Back, maar het ontwerp is dus nu alsnog gebruikt in de franchise.

Lees ook: 'The Mandalorian'-geruchten kloppen niet?

Vermoedelijk keren ze niet snel meer terug, gezien het snelle vertrek van Din Djarin, Frog Lady en Baby Yoda van de mysterieuze ijsplaneet waar de spinnen zitten, maar toch…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' ontrafelt mysterie 'The Walking Dead'!
Series / Featured

'The Walking Dead: World Beyond' ontrafelt mysterie 'The Walking Dead'!

The Walking Dead: World Beyond onthult eindelijk wat de A en B-subjecten zijn!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De vierde aflevering van The Walking Dead: World Beyond onthulde weer nieuwe details over de plannen van de Civic Republic. We wisten al dat zij overlevenden indelen in twee groepen: A en B. Rick Grimes valt bijvoorbeeld in groep B.

Maar we wisten tot nu toe niet wat die groepen precies inhouden. Op dit moment weten we in de serie dat de CRM geen vriendelijke organisatie is. Ze hebben de vader van hoofdpersonen Hope en Iris meegenomen, en laten hem naar het schijnt onderzoek doen naar het zombievirus. Een moment na de aftiteling laat zien wat er aan de hand is.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead: World Beyond' niet bepaald geweldig

A en B-subjecten
De aflevering laat namelijk zien dat de Civic Republic de zombies bestudeert. We zien testsubject TS.A.4.0.2, ofwel Dr. Samuel Abbot uit Portland die recent weer tot leven is gekomen en nu fysieke stimuli krijgt waar hij niet op reageert. Straks zal hij, blijkt uit de clip, te maken krijgen met verschillende klimaattests.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' onthult meer over de mysterieuze CRM

Het aantal zombies dat je kan zien, wijst erop dat de CRM heel veel investeert in het onderzoek. De camera focust zich ook een aantal keren op vier wetenschappers, waaronder Leo Bennet. Tegelijk laat de vrouw die het onderzoek doet, een nieuwe zombie binnenkomen die A.4.0.3 heet. Is dat dan een andere wetenschapper uit de groep?

Hoe dan ook, weten we nu dat TS staat voor 'test subject'. A is het groepje waar de persoon toe behoort, 4 de groep en 0.2 het nummer in de groep. Een nummer B zou zomaar eens iemand kunnen zijn die ander nut heeft, zoals Rick Grimes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.