search
'Deadly Class', een serie op Netflix die je moet zien... of toch niet?
Series / Nieuws

'Deadly Class', een serie op Netflix die je moet zien... of toch niet?

Op 1 november werd deze serie reeds gelanceerd op streamingdienst Netflix...

Op 1 november verscheen op Netflix de op Comics gebaseerde serie Deadly Class. Er werd opvallend weinig aandacht gegeven aan deze lancering, terecht of niet?

In Deadly Class volgen we de dakloze tiener Marcus Lopez die ergens ten tijde van de jaren tachtig plots wordt ingelijfd op een legendarische privéschool. De school staat er om bekend in het bijzonder kinderen van criminele families op te vangen en les te geven. Vanaf dat ogenblik is het aan Marcus om zien te overleven in een omgeving waarin er geen sprake is van respect voor de sociale codes, in tegendeel.

Comics
Het verhaal van de serie Deadly Class is gebaseerd op de gelijknamige comics van Rick Remender en Wesley Craig. De première van de serie vond plaats op 16 januari 2019 op Syfy. Bij de lancering werd meteen duidelijk dat de pers behoorlijk verdeeld was over de reeks. Voor de cast en de cinematografie was er voornamelijk lof, maar toch werd het project al snel bestempeld als een "te donkere en gewoon slechte tienerserie".

Wanneer we kijken naar de actuele cijfers die deze serie heeft gekregen zien we echter toch iets anders. Heel wat mensen blijken fan te zijn van de serie en ook de score op bijvoorbeeld IMDB is meer dan degelijk te noemen. Daar krijgt deze serie dan ook een mooie 7,7/10. De matige kijkcijfers bij Syfy hebben er helaas wel voor gezorgd dat de serie inmiddels naar de eeuwige jachtvelden is verwezen. Er zal dus geen tweede seizoen meer verschijnen.

Ben jij toch benieuwd wat deze serie precies te bieden heeft? Dan kan je ze nu gewoon lekker bingen op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen