Nieuwe seizoen 'Doctor Who' wordt korter dan verwacht door corona

Nieuwe seizoen 'Doctor Who' korter dan verwacht

We moeten het gaan doen met niet 11 maar slechts 8 nieuwe afleveringen 'Doctor Who'

Jim Pedd, 13 november 2020 om 17:30

Het nieuwe seizoen van Doctor Who wordt wel erg kort. De dertiende reeks van de serie zal namelijk slechts acht afleveringen krijgen. Dat valt te wijten aan het coronavirus, dat grote invloed blijkt te hebben op de productie.
Chris Chibnall hanteert een heel andere invalshoek voor het maken van de BBC-serie. Hij focust zich vooral op de productiekwaliteit, en in ruil daarvoor heeft Chibnall gekozen om het aantal afleveringen te verminderen. Dat betekent dat het geheel minder intensief kan zijn voor de castleden en ook dat actrice Jodie Whittaker hopelijk langer in de rol blijft.

Lees ook: 'Doctor Who'-fans spotten nieuw plotgat

Korter seizoen
De Daily Mirror had een interview met Chibnall. "In dit vreemdste der jaren, heeft het productieteam van Doctor Who echt een paar wonderen moeten verrichten om de productie op gang te krijgen," aldus Chibnall. En dat had duidelijk gevolgen.

Lees ook: Schokkend 'Doctor Who'-moment had anders moeten lopen

"Gezien de complexiteit van het maken van Doctor Who, en de nieuwe en rigoureuze coronamaatregelen, kost het ons wat langer om elke aflevering te maken. Dat betekent dat we verwachten te eindigen met acht afleveringen, in tegenstelling tot de gebruikelijke elf."

Of Chibnall de gebruikelijke kerstspecial meetelt is niet zeker.

Bron: Mirror

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Chris Chibnall, Jodie Whittaker

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws