search
'Doctor Who'-fans spotten nieuw plotgat
Series / Nieuws

'Doctor Who'-fans spotten nieuw plotgat

Doctor Who heeft weer een mooi plotgat achtergelaten in een van zijn afleveringen.

Fans van Doctor Who zullen weten dat de sci-fi serie zich niet zo vasthoudt aan continuïteit. Er zijn zelfs genoeg momenten te bedenken waarin de serie bewust bepaalde eerdere ontwikkelingen negeerde.

Vreemd is dat niet: de serie wisselt regelmatig van showrunner. Zo bleek dat de aflevering The Eleventh Hour een plotgat rond de Atraxi-invasie bevatte. Fans hebben die nu duidelijk ontdekt en wijzen erop.

Lees ook: Schokkend 'Doctor Who'-moment had anders moeten lopen

Atraxi-invasie
De Doctor legt Prisoner Zero bloot in de aflevering en brengt hem naar de Atraxi. Daar laat de Time Lord hen weten dat ze vooral niet naar de Aarde moeten komen. Een invasie van de planeet heeft namelijk geen zin. Daarop zien we een epische montage met alle eerdere buitenaardse invasies. Chronologisch gezien klopt dat echter niet: de Ood zijn namelijk ook te zien en die horen er niet.

Lees ook: Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit!

Dat komt omdat de Doctor geen aanvaringen met hen heeft gehad op de Aarde. Er is geen enkele kwaadaardige Ood naar de Aarde gekomen. Zij hebben de planeet nooit aangevallen. Enkel Ood Sigma ging naar onze planeet, maar deed dat niet om de mensheid aan te vallen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen