'The Mandalorian': Wie is dit mysterieuze personage

The Mandalorian: Wie is dit mysterieuze personage

The Mandalorian gaat ons snel voorstellen aan Ahsoka Tano, een Jedi. Maar wie is zij?

Jim Pedd, 14 november 2020 om 15:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De derde aflevering van het tweede seizoen van The Mandalorian eindigt ermee dat Din Djarin op zoek gaat naar een personage dat Baby Yoda zou kunnen helpen. Vandaag vertellen we je wat je moet weten over Ahsoka Tano.
In de nieuwe aflevering ontmoeten we bo-Katan Kryze. Zij helpt Din Djarin met de zoektocht naar iemand om te helpen bij Baby Yoda. Dat is Ahsoka Tano, die op een bosplaneet blijkt te leven, waar Din dus naartoe gaat. Maar wie is die Ahsoka Tano?

Lees ook: 'The Mandalorian'-kijkcijfers: beter dan seizoen 1?

Wie is Ahsoka Tano
Ahsoka Tano was ooit de leerling van Anakin Skywalker, voordat ze de Jedi Order besloot te verlaten. Tijdens de Clone Wars trainde ze onder Anakin en vocht ze met hem samen, Obi-Wan Kenobi en Captain Rex.

Ahsoka werd uiteindelijk voor het gerecht gevoerd, voor een aanval op de Jedi-tempel die ze niet uitgevoerd had. Alhoewel ze vrijgesproken werd, besloot ze de Jedi Order te verlaten, want de Council geloofde haar niet. En dus vertrok ze.

Lees ook: Controversieel Baby Yoda-moment in 'The Mandalorian' grappig bedoeld

In het zevende seizoen van The Clone Wars keerde Ahsoka terug voor het beleg van Mandalore. Daar ontdekte ze per ongeluk de locatie van Darth Maul en werkte ze samen met Bo-Katan en een divisie van het 501ste legioen van de Republic, om Mandalore op Maul te heroveren. Ondanks hun succes werd Ahsoka vervolgens aangevallen door de klonen, die te lijden hadden onder Order 66.

De laatste keer dat we Ahsoka zagen was na de Battle of Endor. Toen vertrok ze samen met Sabine Wren op een zoektocht naar Ezra Bridger.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Mandalorian, Ahsoka Tano, Star Wars, Disney Plus

Populair nieuws