search
Waarom die Darksaber zo belangrijk is in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Waarom die Darksaber zo belangrijk is in 'The Mandalorian'

Afgelopen vrijdag verscheen aflevering drie van The Mandalorian seizoen 2. De Darksaber werd genoemd, maar waarom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aan het einde van seizoen één van The Mandalorian zagen we kort de Darksaber, in handen van de schurk Moff Gideon die gespeeld wordt door Giancarlo Esposito (The Boys, Breaking Bad). In seizoen twee komt het lichtzwaard weer te spraken. Let op: SPOILERS!

Lees ook: 'Baby Yoda pleegt genocide in The Mandalorian'

In de nieuwe aflevering ontmoet Mando dan eindelijk zijn soortgenoten. We zien dan eindelijk Bo-Katan Kryze, gespeeld door Katee Sackhoff, en zij is een personage uit The Clone Wars-animatiereeks. En zei wil graag de Darksaber hebben.

Waarom wil Bo-Katan de Darksaber?
Zoals Bo-Katan in de derde aflevering uitlegt wil ze terug naar de planeet Mandalore om weer een bloeiende samenleving op te bouwen. En om op de troon van Mandalore plaats te kunnen nemen heeft ze de Darksaber nodig.

Lees ook: 'The Mandalorian' krijgt mogelijk episch lichtzwaardduel

Dat de Mandalore Darksaber terugkeert in The Mandalorian is wel duidelijk. De kans is groot dat de Jedi die Mando zoekt in gevecht raakt met Moff Gideon. Esposito verklaarde eerder dat er een stevig lichtzwaardgevecht in seizoen twee zit. Overigens maakt Moff Gideon juist weer jacht op The Child. Op naar aankomende vrijdag voor aflevering vier!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen