'Star Wars' neemt een gruwelijke wending met 'The Mandalorian'

The Mandalorian neemt een gruwelijke wending

The Mandalorian gaat ineens over experimenten op baby's en op mensen. Dat is niet goed!

Jim Pedd, 21 november 2020 om 13:59

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Chapter 12: The Siege van The Mandalorian bracht ons terug naar de planeet waar het allemaal begonnen is: Nevarro. Daar hoopte Din Djarin zijn schip te repareren met behulp van Grief Carga en Cara Dune.
Maar terwijl hij hen hielp om Nevarro te ontdoen van de laatste Imperials, bleek er meer aan de hand. De crew ontdekte namelijk dat Moff Gideon er meer deed dan alleen de planeet bezet houden en jagen op The Child. Hij gebruikte de planeet ook als het lab voor een bizar experiment waarbij hij een nieuw type Stormtrooper leek te maken.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' onthult lot Keizerrijk

Gruwelijke experimenten
Doctor Pershing, de wetenschapper die Mando inhuurde om Baby Yoda te vinden, legde alles uit in een boodschap. Hij gebruikte het bloed van The Child om een experiment nieuw leven in te blazen.

Lees ook: 'The Mandalorian' legt dit mysterie uit

Helaas was het bloed van Baby Yoda niet voldoende en wezen de creaties die ermee geïnjecteerd werden het DNA af. Maar aan het eind van de aflevering zien we dat Moff Gideon een hele rits grote, zwarte, Stormtrooper-pakken heeft. Die zien er veel angstaanjagender uit dan wat we ooit in de franchise gezien hebben.

Wat dan?!
De kans is groot dat Moff Gideon probeert een nieuw type Dark Trooper te ontwikkelen. Dat waren klonen die gewond geraakt waren op het slagveld en een cybernetische make-over à la Anakin Skywalker of Darth Vader kregen. Zij kregen een zwart exoskelet, dat gebaseerd was op battle droids en waren uiterst effectief in het vechten tegen Jedi.

De troepen van Gideon zijn net iets anders. We zien kloontechnologie die gecombineerd wordt met Force-krachten, in grote exoskeletten. Dat zou zomaar eens iets zijn waar Ahsoka Tano bij nodig is om te verslaan!

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Disney Plus

Populair nieuws