search
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' onthult lot Keizerrijk
Series / Featured

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' onthult lot Keizerrijk

The Mandalorian laat zien dat het Keizerrijk echt niet klaar was na de Battle of Endor.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Mandalorian laat zien hoe het na Return of the Jedi is vergaan in het Star Wars-universum. Op het eerste gezicht zou je denken dat het Keizerrijk klaar was na het exploderen van de Death Star, maar niets is minder waar.

Goed, dankzij de boeken die uitkwamen, wisten we natuurlijk al dat dit beeld niet helemaal accuraat was. Maar langzaamaan krijgen we steeds meer context. De serie laat zien dat zelfs na de slag om Jakku, het Keizerrijk niet klaar was.

Lees ook: 'The Mandalorian' legt dit mysterie uit

Niet klaar
De site Screen Rant schrijft het goed op: "The Mandalorian herschrijft het begrip van fans van de geschiedenis van het sterrenstelsel. Hoewel de burgeroorlog officieel voorbij was, lijkt het erop dat die vervangen is door kleinschaligere conflicten tussen de New Republic Defense Fleet en Imperials. Het is mogelijk dat die gevechten nog decennia door zijn gegaan, waarmee je kan uitleggen waarom de New Republic zo ontzettend lang paranoïde bleef over activiteiten van het Keizerrijk, vooral in het boek van Claudia Grey, Bloodline, dat zich bijna 20 jaar later afspeelt en vlak voordat de First Order uit de Unknown Regions opstaat."

Lees ook: Disney+ scoort echt bizar goed met Star Wars-serie 'The Mandalorian'

De komende tijd verwachten we nog meer van dit soort onthullingen, aangezien de serie straks onder meer Ahsoka Tano gaat onthullen. Dat belooft dus wat!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen