'The Mandalorian' heeft ook witte lichtzwaarden maar waarom?

The Mandalorian heeft witte lichtzwaarden, waarom?

The Mandalorian heeft iets waar je misschien nog niet mee bekend was in de Star Wars-franchise.

Jim Pedd, 30 november 2020 om 10:07

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Eindelijk was Ahsoka Tano dan te zien in The Mandalorian. Op sociale media blijken heel wat mensen zich af te vragen waarom ze geen normale lichtzwaarden heeft. Jedi staan erom bekend een blauw of groen lichtzwaard te hebben (uitzonderingen als Mace Windu daargelaten).
Maar Ahsoka heeft geen blauw of groen lichtzwaard. Sterker nog: ze heeft er twee, met een wit lemmet. Daar zit een uitgebreid verhaal achter dat onthuld werd in het boek Ahsoka van EK Johnston.

Lees ook: Disney verwijdert enorme blunder uit 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Witte lichtzwaarden
Ahsoka moest ondergronds gaan na Order 66. Als gevolg daarvan vocht ze ook regelmatig met de Inquisitors van Darth Vader. Tijdens een van die gevechten haalde ze de Kyber Chrystals uit de wapens van haar vijanden. Sith laten hun kristallen 'bloeden' met energie van de Dark Side van de Force, waardoor ze rood worden.

Lees ook: Dit is de naam van Baby Yoda in 'The Mandalorian'

Ahsoka nam de tijd om de kristallen te helen en daardoor werden ze wit. Aangezien ze geen lid meer is van de Jedi Order (een verhaal voor een ander moment), heeft ze geen blauw of groen lichtzwaard. Ze koos er dus voor om witte lemmeten te gebruiken.

Bron: CB

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Disney Plus, Ahsoka Tano

Populair nieuws