search

Ons nieuws van maandag 30 november 2020

Nieuw op Netflix: 'The Walking Dead' seizoen 10!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'The Walking Dead' seizoen 10!

Het tiende seizoen van 'The Walking Dead' is te bekijken op Netflix vanaf 1 december 2020...

Fans van The Walking Dead hebben even geduld moeten koesteren, maar vanaf morgen, dinsdag 1 december 2020 is het tiende seizoen dan toch eindelijk te bekijken op streamingdienst Netflix!

In eerste instantie zou het tiende seizoen van The Walking Dead op Netflix verschijnen op 6 oktober van dit jaar. Dat bleek uiteindelijk echter niet te lukken. Door middel van een tweet bracht de streamingdienst mensen er van op de hoogte dat de lancering was uitgesteld... en niet zo'n beetje ook:

"De release van het tiende seizoen van The Walking Dead is onverwachts verschoven naar december. Het is absoluut toegestaan om boos te zijn en in capslock te reageren. Het mag."

De bovenstaande tweet maakte duidelijk dat fans van de populaire zombieserie nog wat langer moesten wachten op de terugkeer van hun favoriete reeks op de streamingdienst. In tussentijd werd door Netflix nog even fijntjes de serie Black Summer aangeraden. Hoe het ook zij, geduld wordt altijd beloond en dat is nu (gelukkig) niet anders.

Lees ook: 'The Walking Dead'-mysterie na 4 jaar nog steeds niet opgelost

Betere kwaliteit
De voorbije seizoenen van The Walking Dead bleken kwalitatief veel minder goed te zijn dan vroeger het geval was. Inmiddels zou daar terug verandering in gekomen zijn. Ondanks het feit dat het tiende seizoen een beetje een zorgenkindje bleek te zijn is de kwaliteit wel terug dik in orde!

Inmiddels is ook bekend gemaakt dat er nog een elfde seizoen van de reeks zal verschijnen. Dat seizoen zal in twee delen worden uitgebracht. Wanneer dat het geval zal zijn is momenteel nog niet bekend. Aan het begin van volgend jaar (2021) verschijnen er ook nog enkele extra afleveringen van het tiende seizoen.

Het tiende seizoen van The Walking Dead is vanaf morgen, dinsdag 1 december 2020 te bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Kerstgeheimen in 'The Holiday Movies That Made Us'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Kerstgeheimen in 'The Holiday Movies That Made Us'

Deze serie geeft een exclusieve kijk achter de schermen van de bekendste kerstseries- en films...

Heb je ooit al eens een exclusieve blik willen kunnen werpen achter de schermen van enkele van de bekendste kerstseries en films? Dat is mogelijk vanaf morgen op streamingdienst Netflix!

De gloednieuwe serie The Holiday Movies That Made Us zal je een exclusieve kijk geven achter de schermen van enkele van de meest iconische Kerstseries en Kerstfilms. Dit gebeurt onder meer door exclusieve interviews met verschillende leden van zowel de cast als de crew.

Unieke kijk achter de schermen
Veel mensen zijn sterk geïnteresseerd in hoe series en films tot stand komen. Ben je daarenboven ook nog eens iemand die houdt van Kerst? Dan is het zeker de moeite waard om de gloednieuwe serie The Holiday Movies That Made Us te bekijken die vanaf morgen, dinsdag 1 december 2020 op Netflix staat.

Wil je alvast een voorsmaakje krijgen van deze gloednieuwe docu-serie? Dan kan je alvast even de onderstaande trailer bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat Marvel-serie 'Daredevil' tóch een nieuwe kans krijgen?
Series / Nieuws

Gaat Marvel-serie 'Daredevil' tóch een nieuwe kans krijgen?

Zal de Netflix-serie met Charlie Cox worden voortgezet of heeft de superheld een andere toekomst?

Fans van Daredevil zijn sinds gisteren druk in de weer om zich te laten horen via Twitter. Ze doen dit om ervoor te zorgen dat de voormalige Netflix-serie door Disney en Marvel nieuw leven wordt ingeblazen.

Lees ook: 'Daredevil'-ster wil meer seizoenen voor Disney maken

Reden hiervoor is dat de film- en tv-rechten, die tot gisteren in bezit waren van Netflix, weer toebehoren aan Marvel Studios. De serie kwam op 29 november 2018 ten einde, en tot gisteren kon Marvel Studios niks doen met het personage. Nu deze termijn op de rechten is verdwenen, is de hamvraag natuurlijk welke weg Marvel en Disney zullen inslaan met de Man Without Fear.

Hoop voor Charlie Cox
De kans dat de druk van de fans ertoe zal leiden dat Netflix op de een of andere manier met een vierde seizoen komt, is erg klein. Toch zou de uitgesproken liefde voor de acteerprestatie van Charlie Cox er zomaar voor kunnen zorgen dat Marvel besluit om de rol niet opnieuw te casten. Cox zelf wil dit maar al te graag, maar heeft er tot op heden niks over gehoord.

Als je wil meehelpen om Daredevil in zijn huidige vorm te laten terugkeren, kun je hiervoor op social media de hashtag #SaveDaredevil gebruiken. Marvel Studios zal alle commotie vast en zeker opvallen, maar of ze het meenemen in hun besluit over de toekomst van het personage is natuurlijk maar de vraag.

Lees ook: Netflix raakt Marvel-helden definitief kwijt
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Crown' ligt zwaar onder vuur in Engeland
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Crown' ligt zwaar onder vuur in Engeland

Netflix scoort nog meer kritiek met het vierde seizoen van hitserie The Crown.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix-serie The Crown is een fictieve weergave van de geschiedenis van het Britse koningshuis. Maar Britse ministers vrezen er een beetje voor dat sommige fans dat feit vergeten. Het vierde seizoen van de Netflix-serie zorgt voor enige controverse in Engeland.

Het vierde seizoen draait met name om het zware huwelijk van Princess Diana en Prince Charles en hoe die laatste constant vreemd ging met Camilla. Mede daardoor krijgen de royals behoorlijk wat kritiek te verduren, en nu blijkt dat de Britse minister van cultuur, Oliver Dowden, vreest dat mensen niet doorhebben dat het fictie is.

Lees ook: Camilla en Charles krijgen online veel kritiek sinds 'The Crown'

Een waarschuwing
"Het is een prachtig gemaakte serie, en net als bij andere TV-producties, moet Netflix heel duidelijk zijn aan het begin, om ervoor te zorgen dat iedereen weet dat het precies dat is. Ik vrees dat, zonder die waarschuwing, er een generatie kijkers is die deze gebeurtenissen niet meegemaakt heeft en zich niet realiseert dat het fictie is," aldus Dowden.

Lees ook: 'The Crown' krijgt ook kritiek van weduwe

The Crown gaat intussen door richting de opnames van zijn vijfde seizoen. Daarin zal onder meer de dood van Diana getoond worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twin Peaks'-regisseur David Lynch gaat een serie voor Netflix maken
Series / Nieuws

'Twin Peaks'-regisseur David Lynch gaat een serie voor Netflix maken

De regisseur heeft in het verleden vooral bekendheid weten te verwerven vanwege de serie 'Twin Peaks' en gaat nu 'Wysteria' maken.

Streamingdienst Netflix heeft een overeenkomst gesloten met regisseur David Lynch. Hij gaat exclusief voor Netflix de serie Wysteria maken.

Het was een bericht die werd geplaatst op Production Weekly die duidelijk maakte dat Lynch aan de slag gaat met een nieuwe serie voor Netflix. De serie heeft voorlopig de werktitel Wysteria gekregen. De opnames zouden als alles volgens plan verloopt in mei opgestart moeten kunnen worden. Verdere details over het project zijn tot dusver nog niet bekend gemaakt.

Twin Peaks
Bij menig aantal fans van series zal de naam David Lynch bekend in de oren klinken. Hij was in het verleden dan ook betrokken bij de productie van de serie Twin Peaks. De serie werd destijds als ronduit uniek bestempeld omwille van de filmische setting. Tot op de dag van vandaag wordt ze door heel wat experts nog altijd aanzien als één van de voorlopers van hedendaagse thrillerseries. In 2017 werd er een derde seizoen gelanceerd van Twin Peaks.

Opvallend, tot dusver is Twin Peaks de enige serie die ooit door Lynch werd gemaakt. Daar komt nu met het nieuwe project voor Netflix wel verandering in. Wanneer we de serie ten vroegste mogen verwachten op de streamingdienst is uiteraard eveneens nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames nieuwe seizoen 'The Flash' opnieuw stilgelegd
Series / Nieuws

Opnames nieuwe seizoen 'The Flash' opnieuw stilgelegd

Eén van de crewleden die bij het project betrokken is blijkt besmet te zijn met het COVID-19 virus...

Verschillende bronnen waaronder Deadline hebben gemeld dat de opnames voor de serie The Flash tijdelijk zijn stilgelegd. De reden is een vastgestelde besmetting met het Coronavirus bij één van de crewleden.

Tijdens het uitvoeren van een verplichte Coronatest is aan het licht gekomen dat één van de crewleden die meewerkt aan de serie The Flash besmet is met het Coronavirus. De medewerker zou geen symptomen van de ziekte hebben vertoond. Er werd inmiddels wel een onderzoek geopend naar de bron van de besmetting. Uit voorzorg werd er meteen voor gekozen om de opnames tijdelijk uit te stellen.

Toenemend aantal nieuwe besmettingen
Het is niet voor het eerst dat de opnames van The Flash stilgelegd dienen te worden. Eerder dit jaar, namelijk tussen maart en september werden de opnames ook al stilgelegd vanwege het Coronavirus. Logistieke problemen zorgden voor een gelijkaardig scenario in de maand oktober. Toen werden alle Hollywoodproducties in Canada gestaakt omdat er sprake was van logistieke problemen met betrekking tot het testen op het COVID-19 virus in het land.

Canada is één van de landen waarin het Coronavirus blijkbaar terug aan een nieuwe opmars zou bezig zijn. De stijging van de cijfers zou onder meer het gevolg zijn van de Thanksgiving viering die in het land reeds in oktober plaatsvindt.

Lees ook: Het Arrowverse kijken? Doe het dan in deze volgorde
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Home for Christmas' binnenkort op Netflix
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Home for Christmas' binnenkort op Netflix

In de aanloop naar Kerstmis verschijnen er dit jaar nog heel wat leuke kerstseries op Netflix...

Heel wat mensen vieren Kerstmis (zeker dit jaar) lekker thuis met hun gezin. Wat is er nu beter om dan te kijken naar een serie met de naam Home for Christmas?

Vorig jaar werden we getrakteerd op het eerste seizoen van de Noorse serie Home for Christmas. De serie wist te overtuigen, niet alleen bij de critics, maar zeker ook bij de kijkers. Het duurde dan ook niet lang vooraleer er werd aangekondigd dat er nog een tweede seizoen zou verschijnen. Dat tweede seizoen staat nu bijna op streamingdienst Neflix!

Hjem til jul
Ondanks het feit dat we tot dusver steeds naar deze serie hebben verwezen als Home for Christmas is haar werkelijke naam eigenlijk Hjem til jul. In het tweede seizoen van deze serie komen we te weten of het deze Kerst nog goed komt met de liefde voor Johane... of niet!

Het tweede seizoen van deze heerlijke Scandinavische serie boordevol met fijne humor en een heuse kerstsfeer verschijnt op Netflix op 18 december 2020. Wil je, je alvast opwarmen voor dit tweede seizoen? Dan heb je nog voldoende tijd om nog even het eerste deel te gaan bekijken op de streamingdienst!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opmerkelijk: Echte naam van Baby Yoda lekte 3 maanden geleden al
Series / Nieuws

Opmerkelijk: Echte naam van Baby Yoda lekte 3 maanden geleden al

Reditter kwam drie maanden geleden al met de naam van Baby Yoda.

Als je in Hollywood werkt aan de grote releases dan kom je veel over de films en series te weten. Onder meer een geheimhoudingsverklaring moet ervoor zorgen dat er niets wordt gelekt. Toch verschijnen er online, vaak ook via Reddit, details die later waar blijken te zijn.

Gelukkig voor de serie- en filmmakers verschijnen er tegenwoordig zoveel geruchten dat ze doorgaans amper worden overgenomen en zelden serieus worden genomen. Zo schonken de bekendere sites geen tot weinig aandacht een Reddittor u/Denim__Dan die meende te weten wat de naam van Baby Yoda zou zijn.

Echte naam Baby Yoda
u/Denim__Dan schreef op 30 augustus het volgende: "Een vriend van mij heeft een familielid die een Hollywood-stuntman is, en hij werkte zowel aan seizoen 1 als aan seizoen 2 van The Mandalorian... Gisteren vertelde hij mijn vriend dat Baby Yoda dit seizoen een echte naam zal krijgen. Hoe hij deze naam, weet ik niet. Hij zei dat de naam van The Child Grogu zal zijn."

Lees ook: Grote rol 'Terminator'-ster in 'The Mandalorian' maakt de tongen los

Baby Yoda is going to have a name in season 2 from r/StarWarsLeaks

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'The Mandalorian'-personage ga je nu al niet meer terugzien
Series / Nieuws

Dit 'The Mandalorian'-personage ga je nu al niet meer terugzien

Het tweede seizoen is nu al voorbij voor Sasha Banks, horen we vandaag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Actrice Sasha Banks was te zien als Koska Reeves in The Mandalorian. Zij was een van de teamleden van Bo-Katan. Maar ze keert niet terug voor meer afleveringen van Disney+-serie The Mandalorian.

Banks was al een aantal keren te zien in trailers voor het tweede seizoen van The Mandalorian. Haar personage zorgde voor heel wat opwinding, en toen we haar eindelijk te zien kregen, leerden we dat zij samen met Bo-Katan op zoek was naar het Darksaber. Er zit dus nog heel wat ruimte voor verhalen rond de clan van Mandalorians, maar wanneer dan?

Lees ook: 'The Mandalorian' heeft witte lichtzwaarden, waarom?

Niet dit seizoen
Er is in het tweede seizoen in elk geval geen plek voor Bo-Katan en de clan. "Ik kan alleen maar hopen dat fans meer zullen leren," aldus Banks tegenover ComicBook. "Ik zit alleen in deze aflevering. Het is geweldig, maar we kunnen alleen maar hopen op meer materiaal. Dus als ik iets zou mogen vragen en hopen, dan wil ik graag zien dat Katee, Bo-Katan en ik hopelijk het Darksaber in handen krijgen. Maar we zullen zien, ik weet het namelijk niet."

Lees ook: 'Star Wars'-fans eisen gerechtigheid in 'The Mandalorian'

De serie laat elke vrijdag een nieuwe aflevering zien. Hopelijk krijgen we inderdaad meer van de zoektocht naar het Darksaber en de strijd tegen Moff Gideon te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende verandering aan Ahsoka Tano in 'The Mandalorian'
Series / Foto's

Opvallende verandering aan Ahsoka Tano in 'The Mandalorian'

Ahsoka Tano (Rosario Dawson) debuteerde in de vijfde aflevering van seizoen 2 van The Mandalorian.

In The Clone Wars en Star Wars Rebels is het personage Ahsoka Tano uiteraard al te zien en na veel berichten debuteerde het personage dan eindelijk in The Mandalorian, in de aflevering "Chapter 13: The Jedi".

Het is actrice Rosario Dawson (Daredevil) die gestalte geeft aan de Jedi die Mando meer weet te vertellen over de geschiedenis van Grogu, de echte naam van Baby Yoda a.k.a. The Child. Het uiterlijk van Ahsoka Tano komt in veel opzichten overeen met de animatieversie. Maar er is één belangrijk verschil.

Lees ook: Marvel-acteur als Luke Skywalker in 'The Mandalorian'?

De live action Ahsoka Tano
Het belangrijkste verschil is dat Ahsoka Tano's hoofdstaarten minder lang zijn dan in de animatie. Een van de ontwerpers, Brian Matyas, reageerde op Twitter. Hij gaf aan dat de lengte van de staarten de grootste zorg waren. Ze werden uiteindelijk ingekort "voor de stunts en beweging."


En op deze reactie werd uiteraard gereageerd door andere fans. Zo plaatste een fan een redesign met langere "staarten".

Lees ook: Grote rol 'Terminator'-ster in 'The Mandalorian' maakt de tongen los

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-mysterie na 4 jaar nog steeds niet opgelost
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-mysterie na 4 jaar nog steeds niet opgelost

The Walking Dead heeft in zijn tienjarige geschiedenis heel wat vragen opgeworpen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead moet nog altijd een belangrijk mysterie oplossen. Vier jaar geleden verdween Heath uit de serie. In aflevering 7, Swear, vertrok hij samen met Tara op zoek naar voorraden.

Maar na twee weken spoelde Tara aan bij de - bijna geheel uit vrouwen bestaande - Oceanside kolonie. Hier werd zij gevangen genomen door Natania en bijna gedood door Beatrice, die daarmee wilden voorkomen dat de Oceanside-gemeenschap ontdekt zou worden door Negan en de Saviors. Maar wat is er met Heath gebeurd?

Lees ook: Gave teaserfoto 'The Walking Dead' verbindt alle series aan elkaar

Spoorloos verdwenen
In een flashback zagen we Heath en Tara nog samen. Ze werden aangevallen door Walkers en Heath wist Tara over de reling van een brug te duwen. Zo kon zij overleden. Maar waar was hij? Het leek erop dat hij de Walkers probeerde tegen te houden, zodat zij zou kunnen overleven.

Lees ook: Nieuwe trailer voor extra afleveringen 'The Walking Dead' seizoen 10

Terwijl Tara terugkeert naar de plek waar ze hem voor het laatst zag, ziet ze zijn gebroken bril en de bandensporen van hun verdwenen auto. Tara ziet er ook een keycard waar PPP op staat en zegt nog te hopen dat Heath nog leeft. In seizoen 10 verschijnt Heath weer ineens, waar hij in de aflevering What We Become doodgeschoten wordt door een hallucinerende Michonne.

Maar wat er met hem gebeurd was in de tussentijd?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' introduceert mogelijk deze Jedi
Series / Nieuws

'The Mandalorian' introduceert mogelijk deze Jedi

Krijgen we nog een interessant personage uit de games te zien in The Mandalorian?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een interessant verhaal rond The Mandalorian. De serie brengt opmerkelijk veel elementen die we tot nu toe alleen in animatievorm hebben gezien in live-action uit. Een daarvan was al Ahsoka Tano, maar we weten nu ook dat zij op zoek is naar Grand Admiral Thrawn.

Maar in aflevering 13 van de serie, The Jedi, horen we dat Ahsoka zichzelf niet geschikt acht om Baby Yoda (ofwel Grogu) te trainen. Ze raadt Din Djarin aan om het kind mee te nemen naar een Jedi-tempel en hem daar naar de top van de berg te brengen. Op die plek op de planeet Tython kan Grogu gebruik maken van de Force en kan een andere Jedi hem wellicht komen trainen.

Lees ook: 'The Mandalorian' heeft witte lichtzwaarden, waarom?

Maar wie dan?
We hoorden al dat niemand minder dan Luke Skywalker zou kunnen komen opdagen om Grogu te trainen. Hij probeert sinds de val van het Keizerrijk een generatie nieuwe Jedi op te leiden. Hij zou dus actief op zoek kunnen zijn naar iemand als Grogu.

Lees ook: 'Star Wars'-fans eisen gerechtigheid in 'The Mandalorian'

Maar er zijn meer opties. Cal Kestis wist ook Order 66 te overleven. Hem zien we in de game Jedi: Fallen Order, waarin hij even denkt de Jedi Order opnieuw op te kunnen bouwen, maar besluit dat niet te doen. Wel zou hij kunnen kijken naar andere manieren om Jedi te helpen en wat nou als hij dan Grogu traint!?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery'-serie vindt nieuwe First Officer
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery'-serie vindt nieuwe First Officer

Star Trek: Discovery moest na het ontslag van Michael Burnham op zoek naar een nieuwe First Officer.

Star Trek: Discovery heeft eindelijk onthuld wie de nieuwe Number One van het schip wordt. In de vorige aflevering besloot Saru, omdat hij wist dat hij Michael Burnham niet meer kon vertrouwen, haar te ontslaan als zijn Number One. En dus moest hij op zoek naar een nieuwe.

Vandaag weten we al dankzij de aflevering Unification III wie dat is. Ensign Sylvia Tilly is nu aangewezen als de nieuwe First Officer van het ruimteschip. Een behoorlijk onverwachte zet, want Tilly heeft geen commandotraining afgerond of wat dan ook en weet dus niet zomaar hoe ze leiding moet geven aan de crew van een sterrenschip.

Lees ook: Het nieuwe schip in 'Star Trek: Discovery' is onthuld

Toch kan ze het
Maar volgens Saru is ze ervaren genoeg om de positie op zich te nemen. Ze heeft zoveel ervaring opgedaan tijdens haar tijdreis en alle dingen die daarna zijn gebeurd, dat ze het zou moeten kunnen. Toch krijgt ze nog wat bedenktijd, want Saru dwong haar niet om meteen een keuze te maken of een knoop door te hakken.

Lees ook: Grote verrassingen in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 door nieuwe bondgenoten

Vermoedelijk zullen we snel te weten komen hoe Tilly hierin staat. Laten we hopen dat ze het doet, want de Discovery heeft snel een nieuwe Number One nodig! Star Trek: Discovery is elke vrijdag met een nieuwe aflevering te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-heldin zou ook een eigen serie krijgen
Series / Nieuws

'Star Wars'-heldin zou ook een eigen serie krijgen

Vandaag horen we weer dat Ahsoka Tano straks een heel eigen serie krijgt.

Eindelijk was Ahsoka Tano dan te zien in The Mandalorian. Vandaag horen we via lekker Daniel Richtman dat ze een eigen serie krijgt. Actrice Rosario Dawson zou de heldin dan heel vaak mogen spelen in de toekomst.

Disney+ is hard op zoek naar content om zijn streamingdienst mee te vullen. Originele content trekt immers publiek en voor Disney+ zijn dat vermoedelijk vooral Star Wars en Marvel. Voor Star Wars-fans geldt dat ze nu kunnen genieten van de serie The Mandalorian.

Lees ook: Disney verwijdert enorme blunder uit 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Ahsoka Tano
In de nieuwste aflevering zagen we dan eindelijk Ahsoka Tano in live-action. De heldin was tot nu toe alleen in animatievorm te zien, maar wordt nu gespeeld door Rosario Dawson. En mogelijk gaan we haar nog heel vaak terug zien, is nu het verhaal.

Lees ook: Dit is de naam van Baby Yoda in 'The Mandalorian'

Volgens Richtman kijkt Disney+ actief naar de mogelijkheid om haar een heel eigen televisieserie te gunnen. Of die er ook echt komt is de vraag, maar interessant is het wel. Dawson is een grote naam en Tano erg populair bij de fans.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' heeft ook witte lichtzwaarden maar waarom?
Series / Nieuws

'The Mandalorian' heeft ook witte lichtzwaarden maar waarom?

The Mandalorian heeft iets waar je misschien nog niet mee bekend was in de Star Wars-franchise.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eindelijk was Ahsoka Tano dan te zien in The Mandalorian. Op sociale media blijken heel wat mensen zich af te vragen waarom ze geen normale lichtzwaarden heeft. Jedi staan erom bekend een blauw of groen lichtzwaard te hebben (uitzonderingen als Mace Windu daargelaten).

Maar Ahsoka heeft geen blauw of groen lichtzwaard. Sterker nog: ze heeft er twee, met een wit lemmet. Daar zit een uitgebreid verhaal achter dat onthuld werd in het boek Ahsoka van EK Johnston.

Lees ook: Disney verwijdert enorme blunder uit 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Witte lichtzwaarden
Ahsoka moest ondergronds gaan na Order 66. Als gevolg daarvan vocht ze ook regelmatig met de Inquisitors van Darth Vader. Tijdens een van die gevechten haalde ze de Kyber Chrystals uit de wapens van haar vijanden. Sith laten hun kristallen 'bloeden' met energie van de Dark Side van de Force, waardoor ze rood worden.

Lees ook: Dit is de naam van Baby Yoda in 'The Mandalorian'

Ahsoka nam de tijd om de kristallen te helen en daardoor werden ze wit. Aangezien ze geen lid meer is van de Jedi Order (een verhaal voor een ander moment), heeft ze geen blauw of groen lichtzwaard. Ze koos er dus voor om witte lemmeten te gebruiken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-acteur Sebastian Stan als Luke Skywalker in 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Marvel-acteur Sebastian Stan als Luke Skywalker in 'The Mandalorian'?

Is het wishfull thinking of een slecht idee: Sebastian Stan als Luke Skywalker?

Hoe schokkend zou het zijn als we opeens een cameo van het personage Luke Skywalker te zien krijgen in de Star Wars-serie The Mandalorian? Gezien de verhaallijn zou het zomaar kunnen. Maar of het gebeurt...

Het is online grafisch ontwerper Bosslogic die een voorzetje doet na de recente aflevering "Chapter 13: The Jedi". In die aflevering ontmoet Mando de Jedi Ahsoka Tano, maar ondanks dat zij antwoorden heeft over de geschiedenis van Baby Yoda en zelfs zijn naam kent - Grogu -, kan zij Mando niet verder helpen.

Op zoek naar nieuwe Jedi
Mando wordt verwezen naar een oude Jedi tempel op Tython waar hij mogelijk een andere Jedi ontmoet die Grogu de juiste training kan geven om om te gaan met zijn Force-krachten. En laat nou net Luke Skywalker een van de weinige overlevende Jedi's zijn. Keert hij terug? De kans is klein, ontwerper Bosslogic plaatste Sebastian Stan (The Falcon and the Winter Soldier) in de rol:

Lees ook: Stomme fout in 'The Mandalorian' blijkt grote hit

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle series deze week nieuw op Disney+
Series / Streaming-diensten

Alle series deze week nieuw op Disney+

Bekijk hier al het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Disney+.

Na een goed weekend vorige week, zien we deze week weer iets minder nieuwe toevoegingen op streamingdienst Disney+. Gelukkig is er wel iets nieuws te zien en precies dat zetten we vandaag voor je op een rij.

Laten we maar beginnen bij het belangrijkste: de nieuwe aflevering van The Mandalorian. De serie is alweer toe aan zijn vijfde aflevering en heeft er daarmee nog maar drie te gaan. Dan is het weer een jaar wachten op meer van de avonturen van Baby Yoda (a.k.a. Grogu) en Din Djarin. Deze aflevering debuteerde dan eindelijk Ahsoka Tano, waar we lange tijd op hebben zitten wachten.

En ook!
Maar er verscheen meer dan alleen een nieuwe aflevering van The Mandalorian. Er debuteerden namelijk ook zeven (!) seizoenen van de serie Once Upon a Time, waarmee je die nu dus in zijn geheel kan streamen.



In deze serie heeft Emma Swan haar zoon 10 jaar geleden afgestaan voor adoptie. Emma is geschokt als de 10-jarige Henry in Boston ineens weer voor haar staat. Bovendien beweert Henry dat de mensen in zijn stad - Storybrooke, Maine - eigenlijk figuren uit een sprookjesboek zijn. Ze worden daar gevangengehouden door Henry's adoptiemoeder, Regina, van wie Henry zegt dat ze de Evil Queen is. Niemand in de stad lijkt Henry te geloven en dat komt volgens heem doordat Regina ze hun ware identiteit heeft doen vergeten. Regina wil al het goede verwoesten en Emma moet haar rol zien te accepteren in het gevecht tegen het kwaad.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.