'Black Lightning' seizoen 4: Dit moet je weten!

'Black Lightning' seizoen 4: Dit moet je weten

Black Lightning krijgt nog maar 1 seizoen en dan is het verhaal van Jefferson Pierce al voorbij.

Jim Pedd, 14 december 2020 om 11:46

In januari 2018 lanceerde The CW Black Lightning. Die serie draaide om Jefferson Pierce die jarenlang actief was als misdaadbestrijder Black Lightning. Maar zijn mantel had hij aan de wilgen gehangen.
Althans, tot zijn dochters ontvoerd werden door een lokale bende. Daarop besloot hij om weer actief te worden en raakte hij al snel verzeild in een veel breder conflict. Jefferson Pierce ziet zijn contract bij The CW echter eindigen met het vierde seizoen. Vandaag vertellen we je alles wat je daarover moet weten.

Lees ook: Veel teleurstelling na stopzetten 'Black Lightning'-serie

Wie keren er terug?
We zeiden het al: Cress Williams keert weer terug als Jefferson Pierce, a.ka. Black Lightning. We verwachten ook dat China Anne McClain weer te zien is als Jennifer Pierce, a.k.a. Lightning. Ook gaan we weer uit van een rol voor Nafessa Williams als Anissa Pierce, a.k.a. Thunder en Christine Adams als Lynn Stewart.

We weten verder dat acteur Damon Gupton niet terugkeert als Bill Henderson. Verder is het even de vraag wie er allemaal nog meer te zien zijn, het vierde seizoen moet in elk geval heel wat losse verhaallijnen afronden.

Lees ook: Stekker uit superheldenserie 'Black Lightning'

Waar gaat het over?
In de vorige seizoensfinale onthulden Jefferson, Jennifer en Anissa Pierce het bestaan van de ASA. Die werd daarop ontbonden door het Amerikaanse Congres, dat het geld daarvoor ook verlegde naar een speciale school. Toch zal de crew door gaan.

In het nieuwe seizoen zien we in elk geval dat Tobias Whale weer bovenaan de onderwereld van Freeland staat. De kans is dus groot dat hij strijd met Lala en de uit de dood opgestane Lady Eve. Verder zien we nog een rol voor de schurkachtige Gravevigger.

Lees ook: Posters 'Black Lightning' tonen Lightning, Thunder en Painkiller

Wanneer te zien?
Het vierde seizoen is het laatste van de serie. We hebben ook al een releasedatum te horen gekregen van The CW: het is de bedoeling dat er op 8 februari begonnen wordt met nieuwe uitzendingen. Hoeveel afleveringen het vierde seizoen krijgt is trouwens nog niet helemaal zeker, maar we gaan uit van zestien.

Lees ook: Nieuw op Netflix: hitserie 'Black Lightning' seizoen 3

Lees meer over: Black Lightning, The CW, Arrowverse, Cress Williams, China Anne McClain, Nafessa Williams

Populair nieuws