'Superman & Lois' seizoen 1: Dit moet je weten

'Superman & Lois' seizoen 1: Dit moet je weten

Superman & Lois gaat in februari van start op televisiezender The CW: dit moet je weten.

Jim Pedd, 20 december 2020 om 10:18

In oktober 2019 werd al aangekondigd dat Superman & Lois er zou komen. The CW liet een pilotaflevering maken en de opnames begonnen in oktober 2020. Deze duren tot en met mei 2021 en in de tussentijd begint The CW natuurlijk al met het uitzenden van nieuwe afleveringen.
De serie is de zevende spin-off van Arrow en laat daarmee zien dat The CW nog altijd toegewijd is aan de DC-series die men maakt. Deze show zal moeten laten zien dat de franchise ook voorbij zijn oorspronkelijke series voort kan duren.

Lees ook: Zeer felle kritiek op 'Superman and Lois'

Wie zijn te zien?
Tyler Hoechlin is weer te zien als Clark Kent, a.k.a. Superman. Zijn tegenspeelster in deze serie is Elizabeth Tulloch, die te zien zal zijn als Lois Lane. Verder zien we Jordan Elsass als Jonathan Kent, een zoon van Clark en Lois. Alexander Garfin speelt Jordan Kent, de intelligente andere zoon van de twee.

Verder zien we in deze serie onder meer Wolé Parks als Stranger, een personage dat erop gebrand is om de wereld te laten zien dat Superman helemaal niet nodig is. Een andere aanwezige is Samuel Lane, die gespeeld wordt door Dylan Walsh.

Lees ook: Leven van 'Supergirl' is niet voorbij na het einde van de serie

Waar gaat het over?
Het uitgangspunt van de serie is bekendgemaakt via een logline van 1 regel: "We zien hoe Superman en Lois omgaan met alle stress, druk en complexiteiten die komen kijken bij het leven van werkende ouders in de moderne samenleving."

Maar natuurlijk zijn er heel wat andere uitdagingen voor het tweetal om het hoofd te bieden, waaronder die van Stranger, een personage dat de wereld wil laten zien dat Superman helemaal niet nodig is. De man van staal krijgt het dus nog zwaar.

Lees ook: 'Superman & Lois' brengt nieuw Superman-kostuum

Wanneer te zien?
Superman & Lois debuteert op 23 februari 2021. Er zijn slechts 13 afleveringen in dit eerste seizoen, dat in Nederland mogelijk weer op Netflix te zien zal zijn. Zeker is dat trouwens nog niet, maar aangezien Netflix het thuis is van de andere Arrowverse-series, gaan we er voor het gemak maar van uit.

Lees meer over: Superman and Lois, The CW, Arrwoverse, Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Jordan Elsass, Alexander Garfin

Populair nieuws