Zeer felle kritiek op 'Superman and Lois'

Zeer felle kritiek op 'Superman and Lois'

De schrijfster Nadria Tucker laat weten dat er iets met seksisme mis ging in de scenario's.

Jim Pedd, 11 november 2020 om 08:08

Felle kritiek rond de serie Superman & Lois. Schrijfster Nadria Tucker stelt dat ze ontslagen werd van de Arrowverse-serie, nadat ze had gewezen op seksisme in de scenario's.
De serie is vanaf 23 februari te zien op televisiezender The CW. De serie zal gaan over de levens van Lois en Clark in Smallville, nadat een tragische gebeurtenis ervoor zorgt dat ze Metropolis moeten vertrekken. Ook leren we meer over hun levens als ouders van twee tienerzoons, waarmee de serie zich onderscheidt van andere films en series over de man van staal.

Lees ook: Leven van 'Supergirl' is niet voorbij na het einde van de serie

Seksisme in de scripts
Toch lijkt er iets mis te gaan met de serie. Nadria Tucker stelt het volgende: "Afgelopen vrijdag kreeg ik te horen dat mijn contract rond Superman & Lois niet verlengd zou worden. Mijn diensten waren niet meer nodig en mijn samenvatting en eerste concept waren niet goed genoeg (waar ik het natuurlijk niet mee eens ben). Dat nadat ik maandenlang #MeToo-grappen aangewezen heb in de dialoog."

Lees ook: 'Superman & Lois' brengt nieuw Superman-kostuum

Tucker denkt dan ook dat het ligt aan dat laatste. "Mijn collega's hebben mij ervan verzekerd dat ik geweldig werk deed in de kamer, dus ik weet dat ik niet gek ben. Ik heb getwijfeld of ik dit zou moeten plaatsen, maar mijn eigen geestelijke gezondheid vereist dat ik dat doe."


Lees meer over: Superman and Lois, The CW, Arrowverse, Nadria Tucker

Populair nieuws