search
Elliot Page blijft spelen in 'The Umbrella Academy' van Netflix
Series / Nieuws

Elliot Page blijft spelen in 'The Umbrella Academy' van Netflix

Netflix is er op dit moment druk mee bezig om de credits van Elliot Page aan te passen.

Elliot Page blijft de rol van Vanya Hargreeves spelen in The Umbrella Academy. Er zijn volgens insiders geen plannen om het geslacht van het personage te veranderen.

Page kondigde aan een non-binair transgender persoon te zijn, maar Vanya is een cisgender vrouw. De naam van Page is in de credits van de IMDb-pagina al aangepast en Netflix is op dit moment bezig met het veranderen van de naam van Page in alle metadata in titels waarin hij betrokken is. Die veranderingen zou je vandaag al moeten kunnen zien.

Lees ook: Weer wat meer bekend over Netflix-hitserie 'The Umbrella Academy' seizoen 3

Positieve reacties
Veruit de meest reacties op de aankondiging van Page waren posities. Sterren als Miley Cyrus en Kate Mara waren heel duidelijk over hun steun. Maar sommige mensen vinden dat de rol van Vanya opnieuw gecast zou moeten worden. Dan kan een cisgender vrouw de rol spelen.

Lees ook: Netflix hitserie 'The Umbrella Academy' krijgt een derde seizoen

Maar dat vinden organisaties als GLAAD, dat het opneemt voor de LHBTIQ+-gemeenschap maar niets. "Transacteurs kunnen zowel trans als cisgender personages spelen. Ik weet zeker dat Elliot het goed zal blijven doen in Umbrella Academy en in veel andere rollen in de toekomst," aldus Nick Adams, directeur van transgender media bij GLAAD tegenover Variety.

The Umbrella Academy werd in november door Netflix vernieuwd voor een derde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen