De verwachtingen zijn hoog: 'Lord of the Rings'-serie breidt weer flink uit

'Lord of the Rings'-serie breidt weer flink uit

Amazon Prime Video vindt twintig (!) nieuwe castleden voor de televisieserie.

Jim Pedd, 4 december 2020 om 11:44

Amazon Studios kondigt vandaag twintig extra castleden aan voor de Amazon Original serie gebaseerd op de iconische The Lord of the Rings boeken van J.R.R. Tolkien. De nieuwe castleden sluiten zich aan bij de eerder aangekondigde wereldwijde cast en crew, die momenteel in Nieuw-Zeeland aan het filmen zijn.
De nieuwe castleden zijn Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum, Simon Merrells,‚Äč Geoff Morrell, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew, Peter Tait, Alex Tarrant, Leon Wadham, Ben Walker en Sara Zwangobani.

Epische wereld
Volgens showrunners en uitvoerend producenten J.D. Payne en Patrick McKay is de wereld van JRR Tolkien waar hun serie zich afspeelt "episch, divers en gevuld vanuit het hart." Om die reden kwamen ze uit bij dit internationale gezelschap.

De opnames van de serie zijn in volle gang en worden aangevoerd door J.A. Bayona, die de eerste twee afleveringen maakt. Verder is men druk bezig met het vormgeven van het eerste seizoen van de serie.

Die speelt zich net als eerder materiaal af in de fictieve wereld Midden-Aarde van JRR Tolkien, waar ook de films van Peter Jackson gesitueerd waren.

Lees ook: Amazons 'Lord of the Rings'-serie: Dit moet je weten

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie neemt wel heel bijzondere wending

Lees meer over: Lord of the Rings, JRR Tolkien, Amazon, Prime Video, Peter Jackson

Populair nieuws