search

Ons nieuws van vrijdag 4 december 2020

Vreemde onderdelen verwerkt in pak 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Vreemde onderdelen verwerkt in pak 'The Mandalorian'

Mando's pak in de Star Wars-serie bestaat niet alleen uit beskar.

Voor wie The Mandalorian volgt weet dat het pak van het titelpersonage - zeker in het eerste seizoen 1 - flink wordt aangevuld met het onverwoestbare en prijzige metaal beskar. Maar zijn pak blijkt uit meer onderdelen te bestaan.

En die onderdelen zijn best verrassend te noemen. Via Screen Rant wordt duidelijk dat Din Djarin (Pedro Pascal) heel wat materialen heeft verzameld. Dit blijkt uit het boek The Art of The Mandalorian met concept-art van Brian Matyas.

Veel materialen in pak Mando
In het boek staat beschreven dat het pak ook bestaat uit stukken materiaal dat Mando heeft verzameld bij zijn slachtoffers. "Ik begon met ontwerpen die ik erg leuk vond, zoals de Shoretroopers en Death Troopers," aldus Matyas.

"In wezen hebben we ze alleen in Rogue One gezien. Ik zou denken dat ze zeldzaam zijn. Dus als hij er een doodt, is dat als een trofee voor hem," vervolgt de concept-art designer. Zo werd een schouderblad van een Shoretrooper uiteindelijk vervangen door een deel beskar.

Mogelijk verandert zijn pak in seizoen twee nog verder. Ondertussen verzamelde Mando namelijk nog veel meer beskar, met het oude pak van Boba Fett en de speer in aflevering dertien.

Lees ook: Zeer korte aflevering voor 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Lees ook: Star Wars The Mandalorian' verslaat 'Stranger Things' als meest populaire serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings' opvolger 'Vikings: Valhalla' laat helemaal niet zo lang op zich wachten!
Series / Nieuws

'Vikings' opvolger 'Vikings: Valhalla' laat helemaal niet zo lang op zich wachten!

'Vikings: Valhalla' laat helemaal niet zo heel erg lang op zich wachten en gaat dus snel van start op Netflix.

De opnames van Vikings: Valhalla zijn afgerond. Het eerste seizoen moet het verhaal van de History Channel-serie voorzetten, maar speelt zich een kleine honderd jaar later af.

Dit jaar nog wordt het zesde seizoen van de serie afgerond en dan is het tijd voor een heel nieuw verhaal, met heel nieuwe personages. De spin-off is voor zover we nu weten volgend jaar op Netflix te zien.

Vikings: Valhalla
Castleden van Vikings: Valhalla kondigden op hun Instagram-account aan dat de opnames afgerond zijn. Maar echt klaar zijn ze natuurlijk niet.

We weten namelijk dat er al druk gewerkt wordt aan een tweede seizoen, dat weer zou draaien om de nakomelingen van Bjorn, Lagertha, Ragnar en de anderen. Maar wel speelt de serie zich veel later af dan het origineel: honderd jaar maar liefst.

Waarschijnlijk is er nauwelijks een connectie met de oorspronkelijke serie, alhoewel de kans bestaat dat er oorspronkelijke castleden terugkeren in flashbacks om maar wat kijkers te trekken die zoeken naar meer van hetzelfde.

Lees ook: 'Vikings'-bedenker komt met een duistere nieuwe serie

Lees ook: 'Vikings': Hoe ging de echte Ragnar Lothbrok dood?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Game of Thrones'-spinoff 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Game of Thrones'-spinoff 'House of the Dragon'

Fans van Game of Thrones hebben eindelijk weer iets om naar uit te kijken.

Het laatste seizoen van Game of Thrones was weliswaar omstreden en werd met veel teleurstelling ontvangen, maar HBO is nog lang niet klaar met de wereld van Westeros. Vorig jaar gaf het netwerk nog het groene licht voor House of the Dragon, een prequel-serie die zich 300 jaar vooraf aan Game of Thrones afspeelt en gebaseerd is op George R.R. Martins Fire & Blood.

Fire & Blood vertelt de geschiedenis van het huis Targaryen en start met Aegon the Conqueror, de maker van de Iron Throne. Gaandeweg zien we hoe verschillende generaties Targaryens een bittere strijd aangaan om de troon te behouden, wat uitmondt in een burgeroorlog die de naam Dance of the Dragons kreeg.

Opnames beginnen bijna
Het grote nieuw van vandaag kwam echter naar buiten via Jason Kilar, de CEO van WarnerMedia. Hij gaf een korte update over de status van de spinoff-serie:

"De opnames van House of the Dragons, de nieuwe Game of Thrones-serie, beginnen over een paar maanden. Kijk dus uit voor overvliegende draken!"

Daarnaast onthulde Kilar twee stukken concept art, die je hieronder kunt bekijken.





Lees ook: 'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon': Dit moet je weten

Lees ook: 'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' gaat het anders doen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is de nieuwe Marvel-serie 'The Falcon and the Winter Soldier' al snel te zien op Disney+?
Series / Nieuws

Is de nieuwe Marvel-serie 'The Falcon and the Winter Soldier' al snel te zien op Disney+?

The Falcon and the Winter Soldier zou zomaar eens heel snel op Disney+ kunnen staan.

Eigenlijk moest The Falcon and the Winter Soldier afgelopen augustus op Disney+ verschijnen. Dit ging overduidelijk niet door en nu is het WandaVision die als eerste nieuwe Marvel-serie op Disney+ debuteert.

Maar hoe snel daarna verschijnt The Falcon and the Winter Soldier? Als het aan actrice Emily VanCamp ligt snel. Volgens de actrice die de rol van Sharon Carter / Agent 13 zou Disney al bijna klaar moeten zijn met de serie.

Snel op Disney+?
"The Falcon and the Winter Soldier. Ik denk niet dat ze een releasedatum hebben, want we moesten terugkomen en de opnames afmaken nadat we in lockdown moesten," aldus VanCamp tijdens de podcast van StockTalk.

"Ze zijn klaar met filmen, dus ze zijn waarschijnlijk al bijna klaar met monteren. Hopelijk begin dit jaar. En The Resident begint ook in januari, dus er kunnen er veel van mij zijn, in januari," zei VanCamp.

Of The Falcon and the Winter Soldier in januari verschijnt valt te betwijfelen. Op 15 januari start namelijk WandaVision. Die serie duurt maar zes afleveringen, dus wie weet debuteert TFATWS eind februari of maart.

Lees ook: Thanos-slachtoffer terug in Marvel-serie van Disney+

Lees ook: Rol U.S. Agent groter dan gedacht in 'Avengers: Endgame' vervolg
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-fans zijn nu flink boos op Disney+ wegens 'herstellen' grove fout?
Series / Nieuws

'Star Wars'-fans zijn nu flink boos op Disney+ wegens 'herstellen' grove fout?

The Mandalorian had een grove fout en die fout is nu hersteld. Tot ongenoegen van de fans.

Disney kan het ook nooit goed doen, lijkt het soms wel. Vandaag zijn fans van The Mandalorian bijvoorbeeld erg kritisch op het feit dat 'Jeans Guy' uit een van de vorige afleveringen gehaald is.

In een recente aflevering van The Mandalorian, om precies te zijn nummer vier van dit tweede seizoen, was een crewlid te zien. Op het moment dat er een shoot-out plaatsvond tussen diverse personages, was dat crewlid op de achtergrond te zien.

Jeans Guy
Jeans Guy, zoals hij was gaan heten bij fans, is digitaal verwijderd. Dat terwijl sommige fans een heel achtergrondverhaal voor het personage bedacht hadden. Hij is dus digitaal verwijderd uit The Siege - zoals de aflevering heette - maar mensen gaan hem voorlopig niet vergeten.

Dat stellen fans in elk geval op sociale media. Op Twitter is een hele reeks reacties verschenen. We zetten er een paar voor je op een rij:



Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van de serie te zien op streamingdienst Disney+. Helaas is het niet meer zo heel veel; Disney heeft slechts 8 afleveringen besteld en vandaag zijn we toe aan nummer zes van de acht.

Lees ook: Zeer verassende wending in 'The Mandalorian'!

Lees ook: 'The Mandalorian'-fans lossen groot mysterie op
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde veel topseries toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde veel topseries toe afgelopen week

Netflix kwam met behoorlijk wat nieuw materiaal de afgelopen week en dat zetten we hier op een rij.

Vandaag hebben we weer een flinke lijst met nieuw materiaal dat door Netflix online is gezet de afgelopen dagen. We bijten meteen het spits af en draaien er dus niet omheen!

My Hero Academia: Nadat hij een pestkop redt van een Villain, krijgt een gewone student een superkracht waardoor hij wordt toegelaten op een trainingsacademie voor helden.

The Holiday Movies that Made Us: ntdek de ware verhalen achter deze iconische kerstkaskrakers door middel van interviews met insiders en kijkjes achter de schermen.

The Walking Dead (10 seizoenen): In deze zombieserie vechten de laatste overgebleven mensen tegen hordes ondoden en tegen andere overlevenden.

Alien Worlds (1 seizoen): Deze serie past de levenswetten van de aarde toe op de rest van de melkweg en combineert wetenschappelijke feiten en fictie om leven op andere planeten voor te stellen.

Tokyo Ghoul (3 seizoenen): Tokyo heeft last van geesten die lijken op mensen, maar eigenlijk menseneters zijn. Ken kaneki is half-geest, half-mens en zit gevangen tussen twee werelden.

Do Do Sol Sol La Sol (1 seizoen): Een rijke pianiste raakt alles kwijt, maar wordt door glinsterende sterretjes naar een klein dorpje geleid, waar ze hoop, liefde en een thuis vindt.

Private Lives (1 seizoen): In een wereld waarin gegevens niet langer privé zijn, ontdekken oplichters een duister spionage complot onder leiding van de overheid en een winst belust bedrijf.

Star Trek: Discovery (S03E08): De zoektocht naar de oorsprong van de Burn gaat door en raakt in een stroomversnelling.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijke Avenger in Marvel-serie 'Hawkeye' van Disney+
Series / Nieuws

Belangrijke Avenger in Marvel-serie 'Hawkeye' van Disney+

En nog veel meer personages in de grote Marvel-serie van Disney.

Hij kreeg van Marvel Studios al enige grote Avenger uit The Avengers (2012) geen eigen film, maar in 2021 of 2022 is Hawkeye (Jeremy Renner) wel te zien in een eigen serie. En deze gaat verschijnen op Disney+!

In de serie zal Hawkeye a.k.a. Clint Barton zijn rol overdragen aan het personage Kate Bishop, gespeeld door Hailee Steinfeld (Dickinson, Bumblebee). De opnames zijn ondertussen in volle gang en nu zijn er meer details over de cast bekend.

Grote Avenger in Hawkeye
Via Variety wordt duidelijk dat we in de serie ook een Black Widow te zien krijgen. Nee, het is niet Hawkeye's grote vriendin Natasha Romanoff gespeeld door Scarlett Johansson, maar Yelena Belova van Florence Pugh. Niet raar, aangezien Romanoff doodging in Endgame.

Andere personages die te zien zullen zijn, heten:

- Eleanor Bishop: moeder van Kate, gespeeld door Vera Farmiga (The Conjuring).
- Clown: de schurk met de naam Kazi a.k.a. Kazimierz Kazimierczak, door Fra Fee (Les Misérables)
- Swordsman: mentor van Hawkeye, Jacques Duquesne, gespeeld door Tony Dalton (Better Call Saul).
- Echo: de jonge heldin Maya Lopez, gespeeld door nieuwkomer Alaqua Cox.
- William Lopez: vader van Echo, gespeeld door Zahn McClarnon (Westworld).

Lees ook: Hailee Steinfeld (Bumblebee) bevestigt eindelijk rol in Marvel-serie 'Hawkeye'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who'-ster moest enorm huilen van dit nieuws
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster moest enorm huilen van dit nieuws

Doctor Who-ster Jodie Whittaker trok dit nieuws helemaal niet, maar ze moest wel.

Actrice Jodie Whittaker geeft toe dat ze helemaal kapot was toen acteur Tosin Cole en Bradley Walsh aan hun laatste afleveringen van Doctor Who toe bleken. Zij vertrekken na de aankomende kerstspecial, Revolution of the Daleks uit de BBC-serie.

De aflevering waarin zij vertrekken werd vorig jaar tegelijk met het twaalfde seizoen van de serie opgenomen. Actrice Jodie Whittaker onthulde dat ze het nog heel zwaar had toen bleek dat haar collega's vertrokken.

Hard gehuild
"Zonder specifieke details te onthullen over de personages of wat er gebeurd - alleen al de kennis dat dit de laatste momenten met mij en die acteurs waren, was genoeg om mij in mijn caravan te krijgen," vertelde ze.

"Ik heb in tijden niet zo gehuild. Ik bedoel, Brad kon er helemaal niet mee overweg en Toslin zei zoiets van: 'Ik kan helemaal niet aan hoe verdrietig jij bent'. En ik denk dat dit wel goed samenvat hoe ik mij voel. Ik ervaarde helemaal geen opluchting. En het was meer dat ik dacht: 'Laat mij niet alleen'!"

Hoe de acteurs uit de serie vertrekken gaan we op 1 januari beleven, want dan is de speciale aflevering te zien op de BBC.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Doctor Who'

Lees ook: 'Doctor Who'-trailer toont een bijzonder domme Britse Premier
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk meer bekend over 'The Flash' seizoen 7
Series / Nieuws

Eindelijk meer bekend over 'The Flash' seizoen 7

Eindelijk horen we wat meer over het aankomende zevende seizoen van The Flash.

The CW heeft de titels van de eerste vijf afleveringen van The Flash onthuld. Die geven meteen een eerste indruk van wat we van het zevende seizoen van de televisieserie mogen verwachten.

De toekomst voor Team Flash lijkt op dit moment niet per se de meest vrolijke. Sterker nog, het lijkt er eerder op dat er een behoorlijk duistere toekomst weggelegd is voor het team van Barry Allen.

Titels van afleveringen
Het zevende seizoen moet nog heel wat bizarre zaken oplossen. We weten nog niet hoe het afloopt met de Speed Force die ineens 'dood' is, Barry Allen die zonder krachten dreigt te zitten straks en de Mirror Master die lijkt te slagen in haar wraakzucht. Daarnaast zit Iris West vast in het Mirror Universe en is het allerminst zeker dat Team Flash erin gaat slagen om een kunstmatige Speed Force te maken.

Nu laten de afleveringtitels zien wat er ongeveer kunnen verwachten:
S07E01: All's Well That Ends Well
S07E02: The Speed of Thought
S07E03: Mother
S07E04: Central City Strong
S07E05: Fear Me
Daarmee kunnen we ons dus opmaken voor heel wat gaaf materiaal!

Lees ook: 'The Flash' seizoen 7: Dit moet je weten

Lees ook: Opnames nieuwe seizoen 'The Flash' opnieuw stilgelegd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdienst van HBO in 2021 naar Europa maar Nederland moet nog wachten
Series / Nieuws

Streamingdienst van HBO in 2021 naar Europa maar Nederland moet nog wachten

De streamingdienst zou in de tweede helft van 2021 in Europa gelanceerd moeten worden...

In de Verenigde Staten kan men reeds enige tijd gebruikmaken van de streamingdienst HBO Max. Nu is er ook goed nieuws voor Europa, want de populaire streamingdienst komt in 2021 ook naar onze regio!

Het was het hoofd van HBO Max Global, namelijk Andy Forssell die tijdens een webconferentie heeft aangegeven dat de streamingdienst in de tweede helft van 2021 ook zal worden gelanceerd op de Europese markt. Bovendien wordt in dezelfde tijdspanne ook de Latijns-Amerikaanse markt bediend. Forssell heeft daarbij laten optekenen dat het de bedoeling is van het bedrijf om HBO Max tegen het einde van het jaar 2021 'erg actief te maken in beide regio's.

Bovenstaande maakt dus duidelijk dat we ergens in de loop van de tweede helft van volgend jaar ook in Europa aan de slag zullen kunnen met het aanbod van HBO Max. Wanneer dat precies het geval zal zijn is momenteel nog niet bekend. Bovendien heerst ook de vraag of de dienst tegelijkertijd in alle Europese landen uit zal komen, iets wat eigenlijk weinig waarschijnlijk lijkt.

190 landen
Dat ze bij WarnerMedia geloven in het potentieel van de streamingdienst, ook buiten de Amerikaanse markt mag wel duidelijk zijn. Het zou de uiteindelijke bedoeling zijn van het bedrijf om de streamingdienst uiteindelijk te lanceren in zomaar even 190 verschillende landen verspreid over de wereld.

Tot slot liet WarnerMedia ook nog optekenen dat het voor het jaar 2021 zomaar even 17 nieuwe films op de planning heeft staan. Deze films zullen in de Verenigde Staten tegelijkertijd op het platform verschijnen met de bioscooprelease.

Volgens Warner Bros. gaat het voorlopig om een experiment welke is opgezet voor de periode van één jaar. De films zouden beschikbaar worden gesteld zonder extra kosten. Of dit ook zal gelden voor Europese abonnees wanneer de streamingdienst hier beschikbaar zal zijn is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elk seizoen van 'Avatar: The Last Airbender' doet iets vreemds
Series / Featured

Elk seizoen van 'Avatar: The Last Airbender' doet iets vreemds

Avatar: The Last Airbender doet elk seizoen weer iets aparts dat je niet meteen zou denken.

De serie Avatar: The Last Airbender doet iets opmerkelijks in elk seizoen. De personages bevinden zich vaak op heel afgelegen plaatsen. Maar op de een of andere manier keren ze telkens weer terug op zee.

Tijdens de drie seizoenen die de Nickelodeon-serie duurde werden de verhalen steeds complexer en intenser. De serie was heel ambitieus en de personages ontwikkelden zich snel. Maar een motief keerde telkens weer terug.

Op zee
Elk van de drie seizoenen van de serie begint namelijk op zee. De omstandigheden zijn wel telkens weer anders. Maar: het eerste seizoen begint met Sokka en Katara op een klein bootje, vlakbij de Southern Water Tribe. Dat is vlak voordat zij Aang vinden in de ijsberg.

Een seizoen later reist het trio juist op een bootje weg van de Northern Water Tribe. En weer een seizoen later zit Aang op een gekaapt schip van de Fire Nation. Elk seizoen begint daarmee op zee.

En dat is een interessant patroon, vooral omdat Aang's luchtbison Appa het voornaamste transportmiddel van de groep is geworden in de serie.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-debat weer helemaal geopend

Lees ook: Wat er met Azula gebeurde na 'Avatar: The Last Airbender'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verwachtingen zijn hoog: 'Lord of the Rings'-serie breidt weer flink uit
Series / Nieuws

De verwachtingen zijn hoog: 'Lord of the Rings'-serie breidt weer flink uit

Amazon Prime Video vindt twintig (!) nieuwe castleden voor de televisieserie.

Amazon Studios kondigt vandaag twintig extra castleden aan voor de Amazon Original serie gebaseerd op de iconische The Lord of the Rings boeken van J.R.R. Tolkien. De nieuwe castleden sluiten zich aan bij de eerder aangekondigde wereldwijde cast en crew, die momenteel in Nieuw-Zeeland aan het filmen zijn.

De nieuwe castleden zijn Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum, Simon Merrells,"‹ Geoff Morrell, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew, Peter Tait, Alex Tarrant, Leon Wadham, Ben Walker en Sara Zwangobani.

Epische wereld
Volgens showrunners en uitvoerend producenten J.D. Payne en Patrick McKay is de wereld van JRR Tolkien waar hun serie zich afspeelt "episch, divers en gevuld vanuit het hart." Om die reden kwamen ze uit bij dit internationale gezelschap.

De opnames van de serie zijn in volle gang en worden aangevoerd door J.A. Bayona, die de eerste twee afleveringen maakt. Verder is men druk bezig met het vormgeven van het eerste seizoen van de serie.

Die speelt zich net als eerder materiaal af in de fictieve wereld Midden-Aarde van JRR Tolkien, waar ook de films van Peter Jackson gesitueerd waren.

Lees ook: Amazons 'Lord of the Rings'-serie: Dit moet je weten

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie neemt wel heel bijzondere wending
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'American Gods'!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'American Gods'!

Morgen is er dan eindelijk een trailer voor het derde seizoen van de serie.

Maak je maar klaar voor meer materiaal rond American Gods. Vandaag horen we namelijk dat morgen de nieuwe trailer voor de serie van Starz te zien is. In Nederland kan je de serie streamen op Amazon Prime Video.

Vandaag is op Twitter aangekondigd dat er snel een trailer aankomt voor AMerican Gods. Dat via een verwijzing naar de Lakeside Clunker Raffle, even gebeurtenis waarin het besneeuwde stadje Lakeside bepaalde dingen doormaakt en auto's laat crashen in een met ijs bedekt meer.



Eerste trailer
Morgen om 18:30 Nederlandse tijd zijn dan eindelijk de eerste beelden van het derde seizoen van de serie te zien. Dat is op de officiële Twitter-account voor de televisieserie aangekondigd.

Maak je borst dus maar nat, want gezien het einde van het tweede seizoen, staat ons nog heel wat heftigs te wachten voor het derde seizoen van de serie. De kans is ook groot dat de show het bronmateriaal (een gelijknamig boek van Neil Gaiman) inhaalt.

Het derde seizoen wordt gemaakt door Charles Eglee, na diverse veranderingen achter de schermen.

Lees ook: 'American Gods' keert bijna terug op televisie

Lees ook: Eerste trailer 'American Gods' seizoen 3 onthuld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker van populaire 'Entourage'-serie komt met voetbalserie 'Day 1's'
Series / Nieuws

Maker van populaire 'Entourage'-serie komt met voetbalserie 'Day 1's'

Fans van voetbal opgelet, want er is een bijzondere nieuwe serie over deze populaire sport in de maak...

Goed nieuws voor voetbalfans. Er zijn de laatste tijd reeds menig aantal nieuwe series over voetbal verschenen en het lijkt er naar uit te zien dat er nog meer moois op komst is.

Niemand minder dan de Franse oud-voetballer Thierry Henry en Entourage-maker Doug Ellin hebben besloten om de handen in elkaar te slaan met Mad About You-schrijver Chris Case om een nieuwe tiendelige dramaserie te maken over voetbal. De serie gaat volgens Deadline de naam Day 1's krijgen.

Montreal Impact
Dat Thierry Henry zijn medewerking verleent aan de productie is opvallend. Op dit ogenblik is hij namelijk werkzaam als trainer voor de Canadese voetbalploeg Montreal Impact. Hij zou niet alleen betrokken zijn bij de financiering van het project, maar hij zou ook zelf een kleine rol hebben gekregen.

Day 1's vertelt het verhaal van een jonge voetballer genaamd Dezmond King. Niet alleen hij, maar ook zijn teamgenoten worden gevolgd terwijl ze allen kunnen rekenen op een toenemende bekendheid.

De opnames voor de serie zouden normaal moeten beginnen in 2021. Hoe de cast er precies uit zal gaan zien is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' krijgt een feestelijke kerstspecial: "jingle bells!"
Series / Nieuws

'The Walking Dead' krijgt een feestelijke kerstspecial: "jingle bells!"

Wie had gedacht dat een serie over zombies ooit zou bijdragen aan het kerstfeest?

AMC+ heeft aangekondigd dat we op 13 december de zogenaamde The Walking Dead Holiday Special, de eerste kerstspecial voor de zombie-franchise, kunnen verwachten.

De special zal worden gepresenteerd door Chris Hardwick. In de uur durende speciale show worden huidige castleden en castleden uit het verleden via videochats bij elkaar gebracht om te praten over de feestdagen en terug te blikken op de serie, die inmiddels alweer 10 jaar loopt!

Een voorproefje
Buiten de interviews met castleden, worden er ook verhalen van wat er zich allemaal op de set afspeelt gedeeld en kunnen fans een voorproefje verwachten van wat hen te wachten staat in de extra afleveringen van seizoen 10. Deze extra afleveringen worden vanaf 28 februari 2021 uitgezonden. Ook gaan we zien hoe de cast samenzit om het script van Diverged, een van de zes nieuwe afleveringen, samen door te nemen.

Lees ook: 'The Walking Dead' brengt bekende dode personages terug

Lees ook: 'The Walking Dead' wordt afgerond maar begint ook weer!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze heerlijk nostalgische serie komt binnenkort op Netflix
Series / Nieuws

Deze heerlijk nostalgische serie komt binnenkort op Netflix

De ooit zo populaire serie 'Dawson's Creek' zal binnenkort volledig te bekijken zijn op Netflix...

Netflix heeft bekend gemaakt dat het de rechten op de serie Dawson's Creek heeft aangekocht. De volledige serie zal dan ook binnenkort op de streamingdienst te bekijken zijn!

Toen bekend raakte dat de serie Dawson's Creek geen vervolg meer zou krijgen na 128 afleveringen en vijf mooie jaren viel in het jaar 2003 definitief het doek voor de reeks. Op die manier kwam er dan ook meteen een einde aan de verhaallijn van Dawson, Joey, Jen en Pacey. Een vervolg kwam er nooit meer, maar nu heeft Netflix dus wel goed nieuws voor de fans.

Volledige serie op Netflix
's Werelds grootste en belangrijkste streamingdienst heeft bekend gemaakt dat het binnenkort niet zomaar één seizoen, maar wel alle seizoenen van Dawson's Creek op haar platform zal toevoegen. Dat zal gebeuren op 15 januari 2021. Vanaf dan kunnen we dus met z'n allen een beetje terugkeren in de tijd en vooral naar de fictieve plaats Capeside.

Wil jij ook graag nog eens alle afleveringen (her)bekijken van dit ooit zo populaire tienerdrama? Dan moet je dus nog maar even geduld koesteren. Vanaf 15 januari 2021 zijn alle afleveringen te bekijken bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aftellen naar 2021 en naar het laatste seizoen van 'Modern Family' op Netflix
Series / Nieuws

Aftellen naar 2021 en naar het laatste seizoen van 'Modern Family' op Netflix

Het laatste seizoen van 'Modern Family' zal nipt niet meer dit jaar op Netflix verschijnen...

Zit jij ook al even te wachten op het verschijnen van het elfde seizoen van Modern Family op Netflix? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want dat wachten is bijna voorbij!

Wie het nieuwe jaar wil inzetten met wat nieuwe Modern Family afleveringen zal perfect in staat zijn om dat te doen. Op 1 januari 2021 verschijnt op streamingdienst Netflix namelijk het elfde en meteen ook laatste seizoen van deze serie.

Hilarische familie
Het jaar 2020 kunnen we bijna achter ons laten om ons vervolgens klaar te maken voor een gloednieuw jaar die hopelijk heel wat moois zal te bieden hebben. Het nieuwe jaar begint in ieder geval goed met het laatste seizoen van de hilarische familie Pritchett.

Ben jij ook benieuwd naar wat deze familie in hun laatste seizoen nog allemaal gaat beleven? Dan kan je dat dus ontdekken vanaf 1 januari 2021 op Netflix. De onderstaande trailer geeft je alvast een aardig voorsmaakje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie wil er de 'Netflix uit het Oosten' voor 20 miljard kopen?
Series / Streaming-diensten

Wie wil er de 'Netflix uit het Oosten' voor 20 miljard kopen?

Wie nog wat spaargeld opzij heeft staan kan misschien een bod overwegen...

Verschillende partijen waaronder Alibaba en Tencent hebben afzonderlijk van elkaar overnamegesprekken gevoerd voor de overname van videodienst IQIYI. Deze wordt vaak de Chinese Netflix genoemd. De overnamegesprekken zouden inmiddels echter zijn gestaakt.

Verschillende redenen zouden er van aan de basis liggen dat een overname van de Chinese Netflix plots van de baan lijkt te zijn. In eerste instantie zijn beide partijen het er met elkaar over eens dat de gevraagde overnamesom van 20 miljard dollar gewoon veel te hoog ligt. Bovendien is er ook nog de regelgeving die steeds strenger blijkt te worden.

Helft van de gevraagde waarde
Voor het bedrijf Tencent geldt dat ze maximaal de helft zou willen betalen van de gevraagde waarde. Dat vindt Baidu dan weer te weinig voor IQIYI. De marktwaarde van de videodienst zou op moment van schrijven zo'n 16,4 miljard dollar bedragen. Het meerderheidsbelang waar Baidu over beschikt zou daarmee een waarde vertegenwoordigen van 9,2 miljard.

Bijkomend probleem is dat de Chinese autoriteiten van mening zijn dat de grote spelers Alibaba en Tencent te machtig worden. Recent nog was Alibaba genoodzaakt om de beursgang van de Ant Group af te blazen waar de onderneming een groot belang in heeft. Dit door de niet onaanzienlijke druk die de Chinese autoriteiten uitvoerden.

Dat niemand echt staat te springen om de Chinese Netflix over te nemen (en al helemaal niet voor zo'n gigantisch bedrag) heeft wellicht ook nog een andere reden. Ondanks het feit dat de streamingdienst namelijk reeds meer dan 10 jaar bestaat heeft ze tot op vandaag nog nooit winst gemaakt.

Zowel voor de omzet die wordt gerealiseerd als voor het aantal gebruikers geldt zelfs dat ze beiden teruglopen. Om te overleven wil IQIYI graag 1 miljard dollar aan vers kapitaal ophalen... tenzij er natuurlijk alsnog een verkoop uit de bus zou komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De laatste 10 afleveringen van 'Vikings' komen eraan: maar niet op Netflix?
Series / Trailer

De laatste 10 afleveringen van 'Vikings' komen eraan: maar niet op Netflix?

Het laatste deel van seizoen zes start nog dit jaar op Amazon Prime Video (maar nog niet in Nederland).

Ben jij fan van Vikings? Dan kijk je al reikhalzend uit naar de laatste tien afleveringen van het zesde seizoen, die een definitieve punt zetten achter de show van History en MGM Television. Gisteren werd duidelijk dat de laatste reeks afleveringen eind deze maand debuteert.

En dat zal zijn op Amazon Prime Video, zij het niet op de Nederlandse versie van de streamingdienst. De uitzendrechten in onder meer Nederland zijn in handen van Netflix en dat betekent dat we waarschijnlijk wat langer moeten wachten.

Uiteraard bestaat de de kans dat Netflix en Amazon het op een akkoordje gooien en dat de Nederlandse fans Vikings alsnog tijdig via streaming kunnen kijken. Mocht het alsnog langer duren, dan bestaat uiteraard de kans dat fans zich richten tot andere kanalen.

Lees ook: Laatste 10 afleveringen 'Vikings' al heel snel te streamen?

Eerste trailer afronding Vikings
Hieronder zie je een trailer voor de afronding van de serie van bedenker Michael Hirst die in 2013 debuteerde op History en uitgroeide tot een van de geliefdste shows op het kleine scherm.



Netflix werkt overigens wel aan een spin-off met de titel Vikings: Valhalla, met schrijver Jeb Stuart. Deze serie speelt zich een eeuw na de moederserie af. Er zouden 24 afleveringen moeten gaan verschijnen. Er wordt ingezoomd op de avonturen van Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada en William the Conqueror.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe korte trailer peperdure Amazon-serie 'The Wheel of Time': de nieuwe 'Game of Thrones?'
Series / Trailer

Nieuwe korte trailer peperdure Amazon-serie 'The Wheel of Time': de nieuwe 'Game of Thrones?'

Eindelijk een nieuwe blik op de grootschalige fantasy-serie van Amazon Prime.

Amazon Prime heeft een nieuwe teaser vrijgegeven van de grootschalige fantasy-serie The Wheel of Time, een verfilming van Robert Jordans populaire boekenreeks. De Oscar genomineerde Rosamund Pike (Gone Girl) speelt de hoofdrol.

In de teaser wordt een zwaard geïntroduceerd dat een belangrijke rol speelt in de serie. Kort nadat deze clip online verscheen, nam bedenker Rafe Judkins daarnaast de gelegenheid om vragen te beantwoorden over de peperdure serie. De opvallendste opmerking is dat de makers zich niet enkel focussen op het verfilmen van het eerste boek, maar de gehele saga:

"We benaderen dit als een verfilming van de hele boekenreeks, en niet elk boek afzonderlijk. We hopen dan ook dat seizoen 1 meer zal aanvoelen als de hele Wheel of Time-reeks, in plaats van enkel Eye of the World [de eerste van 14 boeken]. Dat gezegd hebbende: geen Moiraine-staf. Laat de chaos beginnen!"

The Wheel of Time wordt ergens in 2021 verwacht op Amazon Prime.



Lees ook: Eerste teaser 'Lord of the Rings'-achtige fantasyserie 'The Wheel of Time'

Lees ook: Amazons epische fantasyserie 'The Wheel of Time' maakt vorderingen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery'  laat een andere toekomst voor de planeet Vulcan zien
Series / Featured

'Star Trek: Discovery' laat een andere toekomst voor de planeet Vulcan zien

Star Trek: Discovery laat zien dat sommige dingen echt heel anders kunnen zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Discovery laat een heel andere toekomst voor de planeet Vulcan zien dan we in eerste instantie verwacht hadden. Commander Michael Burnham reist naar de planeet, maar daar is het ondenkbare gebeurd.

Vulcan heet niet meer Vulcan, maar Ni'Var. En is het gedeelde thuis van Vulcans en Romulans. We weten natuurlijk dat de Romulans met uitsterven bedreigd werden in de serie Star Trek: Picard, waarin een supernova ervoor zorgt dat hun planeet verwoest wordt. De Vulcans hebben de Romulans geaccepteerd op hun thuisplaneet.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery'-serie vindt nieuwe First Officer

Waarom delen ze hem?
Het interessante is dat de Vulcans en Romulans een gedeelde oorsprong hebben. De Romulans vertrokken millennia voordat de franchise begint echter al van de planeet, om hun eigen geheime imperium op te bouwen.

Lees ook: Enorme cameo in 'Star Trek: Discovery'

Hoewel ze lange tijd vijanden waren, weten we ook dat er elementen waren binnen de Romulans die een hereniging met hun zustersoort wilden. We weten ook dat Ambassador Spock naar Romulus reisde om daaraan te werken. Hij probeerde de volkeren te herenigen.

Met effect!
Het werk van Spock had effect, want in de eeuwen na zijn dood zijn de Vulcans en Romulans weer samen gaan wonen. De planeet veranderde zijn naam naar Ni'Var en is dus het thuis van de twee soorten. Interessant is dat zij samenwerkten aan het project dat SB-19 heet en kleine kunstmatige wormgaten maakt zodat sterrenschepen enorme afstanden af kunnen leggen.

Lees ook: Het nieuwe schip in 'Star Trek: Discovery' is onthuld

SB-19 was echter onstabiel en dus besloot men het project stop te zetten. Tot de Federation de planeet beviel om verder te gaan met de ontwikkeling. Dat moest wel gezien de crisis met dilithium. Nadat de Burn gebeurde, dachten de Ni'Var-bewoners dat SB-19 de oorzaak was en besloten ze zich af te splitsen van de Federation.

Interessant is dat de Vulcans per se weg wilden en de Romulans eigenlijk wilden blijven. Dat ondanks de gebeurtenissen in Picard!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt weer een serie na pas één seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt weer een serie na pas één seizoen

Het groots aangekondigde Queen Sono stopt er alweer mee op Netflix.

Begin dit jaar verscheen de serie Queen Sono met veel bombarie op Netflix. Toch is het alweer over en uit voor de Zuid-Afrikaanse serie. De streamingdienst trekt namelijk alweer de stekker uit de productie, en wel na één seizoen.

Het is bedenker, schrijver en regisseur Kagiso Lediga die het nieuws bevestigde via Twitter. "🥺 Weer een slachtoffer van 2020. Bedankt aan alle fans en het geweldige team achter Queen Sono voor de magie 🙏🏾," schrijft Lediga in zijn Tweet.


Tweede seizoen toch niet
Eerder werd onthuld dat er gewerkt werd aan een tweede seizoen, nadat het eerste seizoen een succes was. De schuld wordt neergelegd bij de coronacrisis en dat betekent dus dat we Queen Sono (Pearl Thusi) niet meer terug gaan zien.

Lees ook: Kick-ass spion in eerste Afrikaanse originele Netflix serie 'Queen Sono'

Er verschenen uiteindelijk zes afleveringen die op 28 februari 2020 debuteerden op Netflix. De ontvangst was sterk, met 91% op Rotten Tomatoes. Eerder trok Netflix al voortijdig de stekker uit The Society, I Am Not Okay With This en GLOW.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sci-fi hitserie 'The Expanse' seizoen 5 is binnenkort te streamen
Series / Nieuws

Sci-fi hitserie 'The Expanse' seizoen 5 is binnenkort te streamen

Het vijfde en voorlaatste seizoen van de serie zal later deze maand nog op Amazon Prime Video verschijnen...

Goed nieuws voor fans van de serie The Expanse. Het vijfde seizoen van deze populaire serie zal later deze maand nog te bekijken zijn op streamingdienst Netflix!

The Expanse vertelt het verhaal van een beschaving die is gelegen in een gekoloniseerd zonnestelsel. Door de jaren heen zijn er verschillende conflicten ontstaan met de regeringen op andere planten. Het gaat hierbij niet alleen om onze Aarde, maar ook om Mars en het sterrenstelsel.

Het is uiteindelijk de bemanning van de Rocinante die op een bepaald ogenblik op een groot complot stuit. Een buitenaardse technologie zorgt er zomaar voor dat het leven van de mensheid danig dreigt te worden verstoord. In het vijfde seizoen zien we hoe de plannen van Marco Inaros langzaam maar zeker vorm blijken te krijgen.

Zesde en laatste seizoen
Nog vooraleer het vijfde seizoen verscheen werd er door de makers reeds bekend gemaakt dat er nog een zesde seizoen van de reeks zou gaan verschijnen. Goed nieuws natuurlijk, alleen is dat zesde seizoen wel het laatste. Iets zegt ons evenwel dat we ons nog zullen mogen opmaken voor een absolute klapper van formaat richting het einde van de verhaallijn!

In ieder geval, ben jij ook al zo benieuwd naar wat het vijfde seizoen van The Expanse allemaal voor jou in petto zal hebben? Dan is het nog maar even wachten geblazen. Het vijfde seizoen verschijnt namelijk op Amazon Prime Video op 16 december.



Lees ook: Populaire Sci-fi serie 'The Expanse' gaat er nu toch echt mee stoppen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: de dramatische serie 'Selena: The Series'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: de dramatische serie 'Selena: The Series'

De film die ooit de doorbraak betekende voor Jennifer Lopez wordt nu in serievorm door Netflix uitgebracht...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De film die ooit de doorbraak betekende voor Jennifer Lopez heeft als voer gediend voor deze gloednieuwe serie genaamd Selena: The Series die vanaf morgen, 4 december 2020 op Netflix te bekijken is.

Een vraag die veel mensen zich stelden was of Lopez terug zou keren en haar rol ook in de serie zou opnemen. Helaas is dat niet het geval. Het is Christian Serratos die in de huid zal kruipen van de Mexicaanse-Amerikaanse Tejano zangeres Selena. Tijdens de serie wordt niet alleen duidelijk hoe ze haar jeugd doorbracht, maar ook welke opofferingen ze allemaal moest brengen om uit te groeien tot een absolute superster.

Helaas kwam het sprookje van de succesvolle zangeres op een pijnlijke manier ten einde. Uiteindelijk werd ze namelijk vermoord door de voorzitster van haar fanclub. Hoe dat allemaal precies is gebeurd ontdek je vanaf morgen in de serie Selena: The Series op Netflix.

Geen warm onthaal
Ondanks het feit dat er in eerste instantie behoorlijk wat van de serie werd verwacht zijn de eerste reviews helaas vernietigend. Op Rotten Tomatoes is de score momenteel gelegen op amper 33 procent.

Voor fans van de film is het mogelijks toch een beetje nostalgie waarmee ze geconfronteerd zullen worden. Hoe dan ook, wil jij graag deze nieuwe serie ontdekken? Dan is dat dus mogelijk vanaf morgen, vrijdag 4 december 2020 op streamingdienst Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.