Elk seizoen van 'Avatar: The Last Airbender' doet iets vreemds

'Avatar: The Last Airbender' doet iets vreemds

Avatar: The Last Airbender doet elk seizoen weer iets aparts dat je niet meteen zou denken.

Jim Pedd, 4 december 2020 om 12:31

De serie Avatar: The Last Airbender doet iets opmerkelijks in elk seizoen. De personages bevinden zich vaak op heel afgelegen plaatsen. Maar op de een of andere manier keren ze telkens weer terug op zee.
Tijdens de drie seizoenen die de Nickelodeon-serie duurde werden de verhalen steeds complexer en intenser. De serie was heel ambitieus en de personages ontwikkelden zich snel. Maar een motief keerde telkens weer terug.

Op zee
Elk van de drie seizoenen van de serie begint namelijk op zee. De omstandigheden zijn wel telkens weer anders. Maar: het eerste seizoen begint met Sokka en Katara op een klein bootje, vlakbij de Southern Water Tribe. Dat is vlak voordat zij Aang vinden in de ijsberg.

Een seizoen later reist het trio juist op een bootje weg van de Northern Water Tribe. En weer een seizoen later zit Aang op een gekaapt schip van de Fire Nation. Elk seizoen begint daarmee op zee.

En dat is een interessant patroon, vooral omdat Aang's luchtbison Appa het voornaamste transportmiddel van de groep is geworden in de serie.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-debat weer helemaal geopend

Lees ook: Wat er met Azula gebeurde na 'Avatar: The Last Airbender'

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Avatar The Last AIrbender, Avatar, Nickelodeon

Populair nieuws