Disney schrapt 'Ducktales'-reboot na drie seizoenen

Disney schrapt 'Ducktales'-reboot na 3 seizoenen

Ondertussen werkt Disney wel vrolijk verder aan een nieuwe versie van Darkwing Duck.

Zilko Tarici, 5 december 2020 om 10:05

Het komt vrij onverwacht, maar Disney XD heeft officieel de reboot van Ducktales geschrapt na drie met lovende kritieken ontvangen seizoenen. Het derde seizoen eindigt in 2021 met een spetterende finale.
Frank Angones, uitvoerend producent, scenarist en verhaal-editor van de serie, bracht het nieuws naar buiten via zijn Twitter-account:

"Het getalenteerde creatieve team, onder aanvoering van Matt Young Berg en Francisco Angones, hebben de personages van Ducktales opnieuw tot leven weten te brengen in 75 afleveringen en meer dan 15 korte tekenfilms. Nu de productie bijna tot zijn einde komt, zal Ducktales wereldwijd beschikbaar blijven op de verschillende Disney-kanalen. Fans kunnen in 2021 een epische seizoensfinale verwachten."

Ducktales ooh ooh
De nieuwe versie van Ducktales bevat een gewaagde nieuwe tekenstijl, die de oorspronkelijke ontwerpen van Carl Barks als basis gebruikt. De serie gaat over de avonturen van wereldreiziger Dagobert Duck en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak.

De stemmencast (van de Engelstalige versie) bestaat uit namen als David Tennant, Danny Pudi, Ben Schwartz, Bobby Moynihan, Kate Micucci, Beck Bennett, Toks Olagundoye, Tony Anselmo en Paget Brewster. Lin Manuel-Miranda sprak als gastacteur de stem van Gizmoduck in.

Lees ook: Opening credits 'Ducktales'-reboot onthuld!

Lees ook: Eerste officiƫle trailer 'Ducktales'-reboot

Bron: Frank Angones

Lees meer over: Ducktales, Darkwing Duck, Disney, Frank Angones, David Tennant, Ben Schwartz

Populair nieuws