Seizoen 5 van 'Outlander': Beste seizoen tot nu? [Blu-ray]

Claire (Caitriona Balfe) en Jamie (Sam Heughan) zijn weer terug in het nieuwe seizoen van Outlander.

Bram de Groot, 06-12-2020 13:19

Auteur | Bedenker: Diana Gabaldon | Ronald D. Moore | Cast: Caitriona Balfe (Claire Randall), Sam Heughan (Jamie Fraser), Tobias Menzies (Frank Randall), Duncan Lacroix (Murtagh Fraser) e.a. | Jaren: 2014 - heden | Zender(s): Starz
De dramaserie Outlander bestaat ondertussen uit vijf seizoenen en nog altijd is deze fantasy-dramaserie bijzonder geliefd. De serie is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon en laat ons de avonturen zien van Claire (Caitriona Balfe) en Jamie (Sam Heughan). Seizoen 5 bleek het best ontvangen seizoen tot op heden.

Op Rotten Tomatoes staat het meest actuele seizoen namelijk op een fraaie 95 procent. Overigens noteerden de eerdere seizoenen ook erg sterk. Sony Pictures bracht eerder deze maand Outlander - Seizoen 5 uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, met eerst de synopsis en de trailer.


In Outlander volg je Claire Randall, een getrouwde gevechtsverpleegster uit de Tweede Wereldoorlog die per ongeluk terugvalt in de tijd tot 1743. In het vijfde seizoen blijven Claire en James de mensen van wie ze houden beschermen in roerige tijden in het koloniale Amerika.Uitgave: Outlander - seizoen 5 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 12 x 53 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609635928 | Release: november 2020 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vier schijven van deze Blu-ray uitgave van Outlander zitten vastgeklikt in een stevige en dikke Blu-ray keepcase. In de keepcase tref je per disc de titels met een bijhorende Nederlandse synopsis aan. Ook staat per disc duidelijk aangegeven welke extra's erop te vinden zijn. Een weer erg complete uitgave van Sony.

Beeld en geluid
Uiteraard is er weer weinig mis met het beeld van deze Blu-ray uitgave van Sony. De kleuren zijn natuurlijk en vol en van storende zaken als onnodige ruis is geen sprake. Ook de donkere scènes in de twaalf afleveringen zijn sterk.

De Engelstalige geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en er is voor de Belgische kopers ook een Franstalige track aanwezig in Dolby Digital 5.1. De basistrack doet het verder prima en laat de flink aanwezige muzikale ondersteuning van Bear McCreary (Da Vinci's Demons, The Walking Dead) goed uit de speakers komen.

Bonusmateriaal
Er staan heel wat featurettes op de schijven, met een blik op de familie Frasers (The Heart of the Frasers ), de sets en de kostuums (Expanding the World: Sets & Costumes) en de afronding van het seizoen (Through Fire & Hell: The Finale). Ook kun je kijken naar de minder inhoudelijke extra's Flowers of the Forest en At Home with Adso.

Ook zie een half uur met zestien verwijderde scènes, bij iedere aflevering is er audiocommentaar en de Blooper Reel duurt ruim zes minuten. Daarnaast kun je kijken naar Outlander Untold, leuk!

Zesde seizoen in de maak
Het zesde seizoen is ook in de maak. Een verschijningsdatum is nog niet bekend en mogelijk is er uitstel vanwege de coronacrisis. En wordt dit het laatste seizoen? "We zijn ons er niet van bewust dat dit het laatste seizoen is... Maar we hebben nog geen extra seizoenen gepland," aldus uitvoerend producent Maril Davis.

Hieronder een online 'Season Six Preview' tijdens PaleyFest LA 2020.


Lees ook: 'Outlander' seizoen 6: Dit moet je weten

Lees meer over: Outlander, 2020, Caitriona Balfe, Sam Heughan, Ed Speleers, Seizoen 5, Starz

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix