'Outlander' seizoen 6: Dit moet je weten

'Outlander' seizoen 6: Dit moet je weten

Het nieuwe seizoen van de serie is mogelijk volgend jaar op televisie te zien.

Jim Pedd, 11 juli 2020 om 21:28

Outlander krijgt een zesde seizoen van televisiezender Starz. Kijkers kunnen dus uitkijken naar nog een reeks rond Jamie en Claire Fraser. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over de nieuwe reeks.
Outlander begint met een nogal opmerkelijk moment. Een Engelse dokter raakt terug in de tijd, van 1945 waar ze aan het front werkt, belandt ze in 1743. En daar ontmoet ze de man van haar dromen.

Lees ook: 'Outlander'-sterren nemen je mee op avontuur

Wanneer te zien?
Al in 2018 kondigde Starz aan dat de serie minstens twee nieuwe seizoenen zou krijgen. Daarom weten we nu al dat er een zesde seizoen komt. Het vijfde seizoen zou eigenlijk eind 2019 te zien zijn, maar werd pas uitgebracht beginnend in februari 2020. Als resultaat daarvan, evenals het coronavirus, zal ook het zesde seizoen langer op zich laten wachten.

Lees ook: De geliefde serie 'Outlander' krijgt mogelijk een spin-off!

Als alles verder gaat volgens plan (dus als de productie weer opgestart wordt), zou het goed mogelijk kunnen zijn dat de boel wel in de loop van 2021 van start gaat met het zesde seizoen.

Wie te zien?
Fans zullen blij zijn dat de hoofdrolspelers in elk geval terugkeren:
Sam Heughan is Jamie Fraser
Caitriona Balfe is Claire Fraser
Sophie Skelton is Brianna Randall Fraser
Richard Rankin is Roger Wakefield
Natuurlijk gaan er ook nieuwe castleden onthuld worden, maar daar is het nu nog te vroeg voor.

Wat is het plot?
Dan het plot. Officieel weten we nog niets over het nieuwe seizoen van de serie. Maar het zesde seizoen zal waarschijnlijk simpelweg het zesde boek van Diana Gabaldon volgen. Dat betekent dat we meer zien van A Breath of Snow and Ashes, dat in 2005 uitgebracht werd.

Lees ook: Officiƫle trailer 'Outlander' seizoen 5 nu online!

Dat boek focust zich vooral op de nasleep van het vijfde seizoen, waarin Jamie zich gaat bemoeien met de Amerikaanse Revolutie. De politieke onrust in de Verenigde Staten is dus groot. Maar zeker weten we nog niet dat de boel echt dit plot gaat volgen, want de producenten denk er al een tijdje over na om hier van af te wijken.

Lees meer over: Outlander, Starz

Informatie over de serie: Outlander

Populair nieuws