Makers van megahit 'The Queen's Gambit' komen met een nieuwe serie

Makers 'The Queen's Gambit' komen met nieuwe serie

Netflix wil de samenwerking met regisseur Scott Frank maar wat graag in stand houden.

Zilko Tarici, 09-12-2020 06:00

Nu The Queen's Gambit een ontzettend succesvolle miniserie blijkt voor Netflix, kan bedenker/scenarist/regisseur rekenen op voldoende steun voor zijn nieuwe projecten. Tijdens podcast The Watch onthulde Frank dat hij werkt aan meerdere nieuwe projecten, waaronder een die hem herenigt met actrice Anya Taylor-Joy.
Het eerste project waar Frank aan werkt is een verfilming van Vladimir Nabokovs Laughter in the Dark, een verhaal over een rijke kunstcriticus genaamd Albert die geobsedeerd raakt door de aankomende filmster Margot. Als Margot herenigd wordt met haar voormalige minnaar, besluiten ze om Albert volledig te ontdoen van al zijn rijkdommen. Anya Taylor-Joy moet de hoofdrol spelen in de film.

Daarnaast, en meest relevant voor Serietotaal, werkt Frank aan een tv-serie met Clive Owen. Die serie moet gaan over de oudere versie van Sam Spade, het hoofdpersonage uit filmklassieker The Maltese Falcon[/b]. Humphrey Bogart speelde het personage in de film uit 1941. Frank gaf aan dat hij wil onderzoeken hoe Spade als 60-jarige zijn leven doorbrengt in Zuid-Frankrijk en geconfronteerd wordt door zijn verleden. De miniserie zal bestaan uit zes afleveringen.

Een onverwacht succes
Netflix had ondertussen nooit durven dromen dat [i]The Queen's Gambit
het gigasucces zou worden dat het nu is. Peter Friedlander, VP Original Series van Netflix, zei hier het volgende over:

"Toen Scott Frank drie jaar geleden bij ons aanklopte met The Queen's Gambit, vonden we het een fascinerend verhaal. Beth is een 'underdog' die moet kampen met verslaving, verlies en eenzaamheid. We hadden echter nooit kunnen voorspellen dat de serie, en de buitengewoon getalenteerde Anya Taylor-Joy, een dusdanig wereldwijd fenomeen zouden worden."

Bron: Joblo

Lees meer over: The Queens Gambit, Anya Taylor Joy, Scott Frank, Clive Owen, Netflix, Sam Spade, The Maltese Falcon

Populair nieuws